Ännu en virkad bloggvinst

Kan man vara mer lyckligt lottad? Jag har vunnit en underbart fin bloggvinst (igen)! Ååååh, så glad jag blev när jag fick den trevliga överraskningen tidigare i veckan. Det kunde inte komma mer lägligt då jag hade haft en allmänt dålig dag, då bland annat min älskade Iittala-tekopp gick sönder! (Tur att jag har en till...)


Det är duktiga Mrs.B som virkat detta otroligt välgjorda kuddfodral, och hon skickade med ett fint kort också. Jag är så nöjd, och gröna filten är nog glad att ha en likasinnad vän :P! Tack Mrs B!!
 

 

Så här ser det förresten ut med nya (gamla) gardinerna uppe och alla kuddarna i soffan, men oftast ligger de förstås lite här & där... Sambon tycker inte att han får plats i soffan annars! (tänka sig) :P




Jag hade inte hjärta att slänga min fina kopp, så den fick bli penselmugg istället.

 

Jag är hemma från Stockholm igen, och ser fram emot att "sätta tänderna" i vår första illustrationsuppgift i kursen. Men nu är det dags att sova så man orkar jobba igen imorgon. Vi ses!




 


Nyfunnen favorit

Via Kaspara hittade jag idag en - för mig - ny norsk favoritblogg, som faktisk har en tävling just nu för att fira 5000 besökare: IfraLahell. Kolla in hennes fina blogg som är full av inspirationsbilder, både från hennes eget hem och andra inspirationskällor. Och om du deltar i hennes konkurranse så vinner du kanske det här:




Listan över duktiga norska inredningsbloggare blir bara längre och längre och längre... Jeg elsker Norge!  :)

Jag är förresten i Stockholm just nu, och har idag varit på introduktion till distanskursen i Illustration som jag ska gå under hösten, på Berghs School of communication. Det har varit en givande dag och just nu är skallen full av intryck & nya idéer. Jag har även hunnit med att spinga lite på storstan, men det har inte blivit några storköp - men lite smått & gott har jag ju såklart hittat. Det får jag visa när jag kommer hem. Jag har även annat att visa, fick nämligen hem en bloggvinst i veckan som är väldig fin! Bilder kommer snart!!




Bröllopspresent

Eftersom bruden önskat sig en tavla av mig så var det inte så svårt att bestämma vad presenten skulle bestå av. Desto svårare var det att komma på vilket motiv jag skulle välja -som skulle göra både brud och brudgum glada. Tillslut så började jag bara måla och detta växte fram:



En svensk brud och en schweizare till brudgum  och ett "internationellt" bröllop med såväl svenskar, schweizare och italienare gjorde att jag valde att skriva "kärlek" på några olika språk. Hjärtat fyllde jag med olika symboler som jag tycker beskriver kärlek. Det är nog svårt att se alla detaljerna här på bilden...

Till kortet använde jag ett fint flockat papper med medaljongmönster, och de tjusiga blommorna med strass i mitten.  

Bröllops-outfit

Jag har ju inte visat någon outfit-bild sedan sist, även om jag faktiskt fotat några bilder som jag inte fått tummen ur att publicera... Men nu presenterar jag istället lördagens bröllops-outfit. Håll till godo:



Stora bilden: Hela min outfit, linne Lindex, kofta H&M, kjol Paris Kate & IMQ. Detaljbilder: Halsband erry design (knåpades ihop på lördagsmorgonen), rosettväska Åhlens,  dagens skor Vagabond/Trampolin & kvällens skor H&M.

Jag är väldigt nöjd med mina kläd- och skofynd! Först hade jag tänkt köpa en Odd Molly-klänning som kostade 1700:-, men var inte säker på att få hem den i tid... Men det var inte så tokigt då det var slutrea när jag väl kom iväg till butikerna och jag fyndade flera av sakerna till 50-75% rea. Hela outfiten,  alltså inklusive två par skor, väska & nya underkläder gick på ca. 1000:- Inte så illa va?

PS: Imorgon ska jag visa presenten som brudparet fick av oss (en tavla målad av mig).


Tack Sanna!

Det har varit tyst på bloggen ett tag eftersom jag haft fullt upp med att jobba &  fixa inför bröllop, bland annat (en väninna gifter sig imorgon) . Tänkte att jag skulle bjuda på ett litet inlägg idag, innan jag fortsätter med bröllopsshopping (ikväll ska älsklingen hitta kläder!)

För en månad sen, eller två, undrade Sanna om jag ville göra ett swap (ett byte) med henne.  För en vecka sedan kom ett STORT paket på posten och jag öppnade det med stor iver (som ett barn på julafton)!

Titta så fina saker som låg i:



Sanna har verkligen lyckats pricka in vad jag gillar! Jag fick en supersöt kokeshi-docka, ni som följt med vet att jag älskar sådana! En fin elefant-sparbössa, till vår elefantsamling. En rosa-vit sjal till min sjalsamling, två små söta virkade alster (brosch och hårsnodd) samt en superfin burk med grönt mint-te. (Jag är lite addicted när det gäller grönt te). Helt perfekta saker, stort TACK Sanna!! Hoppas nu att mitt paket (som inte är färdigt än) ska göra Sanna lika glad!


  

Katterna tyckte också att paketöppning var väldigt spännande!

Nu är det dags att åka och shoppa, vi hörs snart igen!

Ny färgskala...

... i vardagsrummet.

Här kommer en liten förhandstitt. Gardinerna tänkte jag hänga upp imorgon, och så blir det väl lite fix & omplacering av saker & ting ;) Ni får se mer en annan dag.



Imorgon: pysselkväll med vänner, torsdag: jobbekväll, fredag: myskväll & lördag: kanske bloggkväll?
Kram på er så länge!

Retrokakel!

...på låtsas. Hittade den här ursnygga kakeldekorenLagerhaus, och tvekade inte en sekund. Precis vad jag letat efter! Jag älskar marockanskt kakel - och jag älskar blommiga retromönster, som nog ingen missat vid det här laget.... Och den här dekoren var närapå den perfekta blandningen av dem två

Bricka fanns i samma mönster och fick då givetvis också inhandlas. Fick slänga en annan favoritbricka från Lagerhaus då den gått sönder i kanten - ja, alltså det var älsklingen som insisterade på att vi inte skulle behålla en trasig bricka, men jag hade ju lite svårt att släppa den.  Hehe. Man ska ju inte klänga sig fast vid ägodelar!  Tur att han påminner mig ibland... :)

 


Färgerna blev inte riktigt rättvisande i lysrörsljuset, men ungefär så här ser det ut i alla fall. De ljusare kakelmönstrena som syns på nedersta bilden kommer också från Lagerhaus.

70-talsskatter

Fotade en del av alla fina 70-talstextilier som finns hos min pappa när vi var där. Det är min farmors gamla täcken & sänglinne. Det finns så många fina mönster att upptäcka igen, så många minnen som dyker upp  när jag ser dessa gamla täcken & påslakan. De är så mjuka och sköna att sova med också, och täckena är så där skönt tunga - som inte nya täcken är. Hoppas att jag kan få ta över dessa skatter en dag! :)


Bild1-4 är täcken & bild 5-6 är påslakan.

Jag måste ursäkta mitt sporadiska uppdaterande också. Har haft fullt upp hela veckan - med jobb framförallt - men också roliga saker som biobesök (Sommaren med Göran - riktigt kul!), scrappat min väninnnas bröllopsalbum, haft besök av faster mfl. Har haft en kul vecka med andra ord!  Imorgon blir det en jobbledig fixardag och filmkväll med vänner & sedan mera jobb i helgen. Så det dröjer nog några dagar innan bloggen får uppmärksamhet igen!

Ha det bra så länge!

Nimis - en smått overklig plats

Att besöka Nimis är som att stiga in i sagornas värld. Det känns spännande - man börjar med att gå lite vilse (det har vi gjort båda gångerna vi varit där..) Sedan ser man tecknen på att man går rätt: avsågade trädstammar med ansikten på - en slags totempålar, gula målade N på träden... Man kommer djupare in i skogen, det sluttar alltmer brant nedåt, man trampar över rötter och snubblar på stenar, det prasslar av löv under fötterna och susar i trädkronorna. Man möter svettiga, flåsande människor med lyrisk blick och ett leende på läpparna - och man känner en samhörighet med dem. Som att man tillsammans har en hemlighet. Det blir brantare och brantare, benen darrar alltmer av ansträngning & man får lite svindel när man plötsligt ska balansera på en smal stig som är på kanten av en brant.

Denna promenad är dock mer än värd ansträngningen.  Att mötas av ett sådant enormt bygge som helt består av drivved och spik känns smått overkligt. Att någon byggt detta, och dessutom gått denna väg till stranden tusentals gånger för att bygga!

Man kan gå inuti den, det är en trappa som leder ner till havet. Där reser sig fler drivvedstorn  & ett stenbygge som kallas Arx upp mot himlen. Tillräckligt stadiga för att klättra upp i för den som vågar - det gjorde min bror.



  
 
 
 


 
 


Lars Vilks heter konstnären bakom dessa fantastiska verk,
och honom kan ni skymta till vänster i bild på det sista fotot. (Ja, han var där samtidigt som vi!) Det var underbart att uppleva Nimis i solnedgången, så detta är ett tips till er som planerar att åka dit!

Kuriosa:
Bygget påbörjades 1980. Konstnären har besökt platsen över 5000 gånger under tiden han byggde det. Jurudiska processer har drivits kring verket mellan 1982-2000 då det ansetts som en "otillåten byggnad", området som Nimis är byggt på tillhör ett naturreservat på Kullahalvön i Nordvästra Skåne. Länsstyrelsen har försökt driva frågan om borttagning vid flera tillfällen, och likaså markägaren - men de har förlorat rätten. Ca. 30 000 personer besöker Nimis varje år.

Läs mer här: http://www.vilks.net/nimis_arx.html

Missa inte Nimis nästa gång du besöker Skåne!!

RSS 2.0