Mormorspläd i pastellfärger...

... och några andra fina fynd hittade jag i Jotex nya vårkollektion!

(Bilder lånade från jotex.se)

Jag önskar mig en vårfin trasmatta till vardagsrummet och såg en superfin hos Posh Living (hittar tyvärr ingen bild på den). Kollade aldrig på priset på den men jag antar att dessa från Jotex är riktiga budgetalternativ i jämförelse, och inte alls tokiga!  Pläden vill jag naturligtvis också ha, den är ju i precis de färger som jag önskar mig nu till våren...

Ja, så här är det varje år. Julen är knappt slut och jag vill redan inreda med vårens pasteller och massor av färska vårblommor. Antar att några av er känner igen sig?! :)


Uppdatering
Hittade en kudde också i samma fina mormorsrutor som filten, så jag måste visa den med... Och en skål som jag tyckte var lite söt... Påminner om min vita skål från Twins Home.





Mer Iittala-porslin i skåpen...

en gullig teburk, exklusiva kinesiska gröna teer, en ny klocka på armen, två fina Coelho-böcker och en massa Anthon Berg-marsipan är en del nyheter i mitt hem såhär efter jul.  


(Ursäkta de suddiga bilderna...)

Iittala Satumetsä-porslin fick jag både av mamma och av älsklingens bröder med flickvänner och hans föräldrar så nu har jag sju koppar, fem tallrikar och två skålar!  Välkommen på te :)

Resten har jag fått av kära älsklingen. Är helt förälskad i boken Kärlek av Paulo Coelho, kan det bli bättre än att kombinera citat av honom och illustrationer av Catalina Estrada!? Jag visste inte ens att boken fanns, så jag blev både överraskad och glad när jag öppnade paketet!

Kolla bara vilka underbara bilder boken är fylld av:


Älsklingen fick parfymen 212MEN on ice, som är förpackad i en iskub av plast, så vackert... Han fick även kläder, skivor och filmer.


Försenat födelsedagskalas

Ni kanske minns att jag var sjuk på min födelsedag. Och eftersom jag älskar att bjuda på kalas så var det lite tråkigt... Men igår dukades det för kalas! Hellre försenat kalas än inget kalas!



Vi bjöd på snittar med goda fyllningar komponerade av min kära älskling. Basen bestod av Tofuline Creamy spread (en sojabaserad färskost) smaksatt med olika saker, vilket framkommer på skyltarna ni ser i bild :) Älsklingen rörde också ihop en supersmarrig bål (efter eget huvud).

Om ni vill testa så var det ungefär så här:
ca. 1,5 liter 7up
ca. 4 dl vitt vin (8,5%)
1 kruka färsk mynta + några blad av citronmeliss
2 skivade lime
fryst frukt- och bärblandning
is
och så lite sprit

Mycket gott och läskande! Efterrätten var ett glasstorn som bestod av Tofuline vaniljglass med chokladhack och hallonsås smaksatt med cacao/chili-krydda från Santa Maria. Mumsmums! Tyvärr inga bilder på den, den slukades illa kvickt samtidigt som jag satt med ena handen i ett glas kallt vatten pga. av att jag varit så klantig och bränt fingrarna på spisen.. :P

Kvällen fortsatte med sällskapsspel och snack om ditt och datt och jag hade en mycket kul försenad födelsedag! Jag har givetvis fått en massa presenter och julklappar, med dem visar jag en annan dag...

PS. Min älskling är en hejare i köket och faktiskt så har han föreslagit att börja gästblogga om mat. Så kanske får ni se lite fler vegorecept här i framtiden... :) Skulle du vilja läsa mer om mat på min blogg??

Önskar er alla en GOD FORTSÄTTNING! Vi hörs snart igen!


Dan före dan & julegran...

Granen är klädd och klapparna inslagna... Nu kan julafton komma!



Jag älskar julgranspynt! Varje år köper jag några nya dekorationer till julgranen, ofta även efter jul - då man kan hitta mycket fint till billiga priser! Den fina papegojan är nog min dyraste julgransdekoration och den köpte jag på Posh Living i Stockholm för 69:-, renen är från Åhléns (köpt tidigare år), svampar hittade jag på In & Finn i Stockholm (bakom svampen syns en fin röd kula som jag fick av Lycke, den andra kom visst inte med på närbild...), den lilla rosa pudeln reades för 10:- på Lagerhaus, den vita glittriga blomman är från Åhléns (förra året) och övrigt från Indiska, Ikea osv. Något jag saknar är ugglor och jag vill gärna ha fler fåglar över huvud taget i min sagogran, så det ska jag spana efter när det blir rea. 

Köpte också på mig några rullar till av presentpapper igår på Lagerhaus, jag gillar inte de där traditionellt "juliga" med tomtar och sånt så värst, så det fick bli massa färg istället - grönt med vita hjärtan, enfärgat turkost, rosa med vita prickar osv...

Det är kul att få julklappar men det bästa med julen är ändå att GE och i vår lilla familj har det blivit en tradition att skänka en julgåva till någon hjälporganisation. I år blev det KKS- Kattkommando Syd som tar hand om och omplacerar övergivna katter. 

Nu avslutar jag med att önska er alla en FRÖJDEFULL JUL! ♥Kramar♥


Kokeshi-klapp

 Idag kom en riktigt trevlig överraskning med posten, ett paket från Malin! Malin är en fantastiskt duktig konstnär som gör de underbaraste små bilder och målningar! När hon fick nys om hur förtjust jag är i kokeshis så tipsade hon mig om mönster på virkade kokeshis, och när hon fick veta att jag inte kan virka (ska lära mig!) så kom hon med den goda idén att vi kunde göra en swap (ett byte).

Nu har jag alltså två söta virkade kokeshis inneboende hos mig och som bonus fick jag fyra mini-kokeshis i tyg och ett av hennes underbara handgjorda kort! (en bättre bild på det fina kortet finns här)


 


Jag är överlycklig!
Tänk såna fantastiskt duktiga och kreativa människor man lär känna via bloggen.  

Ikväll ska vi klä julgranen och jag visar resultatet imorgon!


Bloggpaket


Nu har alla mina bloggpaket nått sina mottagare, två av dem personligen och ett per post: 
(Titta in hos Jessi, Lycke och Sanna. )



Jag tar en liten bloggpaus över helgen då jag ska hinna fira jul och umgås med nära och kära men återkommer snart (tisdag) med fler julbider från mitt hem.  Så fort jag kommer hem ska jag klä granen, det ser jag fram emot! Vi hörs och ses snart igen!


Och idag Lycke-ljus!

Idag har jag besökt fina Lycke. Hennes hem var verkligen fullt av ljus, alla fina lampor hon samlat på sig ger hemmet en underbar varm stämning. Det var helt sagolikt att sitta där och bara titta på allt fint. Ljus fanns också i själva Lycke, en helt underbar tjej med ett stort hjärta och fantastiska små barn. 

 

I fåtöljen satt jag och myste med en stor prickig kopp te. Sedan fick jag följa med på upptäcktsfärd i källaren som var full av fina tyger, papper, tapeter, bollfransar, lampskärmar och pågående projekt... Där fick jag även syn på den fina turkosa golvlampfoten och Lycke var så snäll och generös så hon erbjöd mig att få den, eftersom hon själv var trött på den! Lycko mig! (eller ska jag säga Lycke mig! :)

Det blev inga bilder från källaren, men däremot från det mysiga köket där pumlor hänger på rad och fina burkar är blickfång i ett öppet skåp. Barnen har klätt den vackra granen och jag fick även med Lycke på en bild där hon fotar i sin fina klänning. Paketutdelning blev det förstås också, jag fick en fin rosa prickig skål, två röda julklor (en prickig) och ett av mina favoritgodis, Pez! Lycke fick prickiga paket, kanske får ni se vad som fanns i dem i hennes blogg... Jag hade faktiskt en prickig klänning också, så det var mycket prickigt idag! :)



Sammanfattningsvis, ett mysigt hem, en mysig tjej och en mysig dag!
Lycke: Tack för att jag fick komma på besök!


Lyckoljus...

...spred sig över Gallerry i söndags. :)  Så här fina presenter fick jag av söta Jessi:



Ett jättevackert julkort, julte i läcker förpackning, en rolig trollsländepepparkaksform (långt ord!) och de sötaste små julgransmatryoschkorna (ännu ett långt ord, möjligen felstavat...)! Alla presenterna har Jessi inhandlat i London, tack snälla för din omtanke! Presenterna var verkligen som gjorda för lilla erry! :) Allt var inslaget i det finaste och lyxigaste paket i silver

Den som är nyfiken på att se vad som gömde sig i det rosa paketet (som jag gav till Jessi) kan ta en glutt här (och upptäcka att vi tänker ganska lika - jag tror ni kommer se vad jag menar)!

PS. Nu när jag inte är hemma och kan använda mitt Photoshop så fick jag anledning att testa bildredigeringsprogrammet Picasa (gratis från Google) som jag tipsat om tidigare. Oj vad enkelt och roligt det var, ni som inte testat det än - Prova!


Saknar...


...min söta älskling och våra gosiga kissar nu när jag är här i norr, så långt ifrån dem... Jag får däremot träffa andra familjemedlemmar som jag saknar när jag är där.

Här kommer några bilder på vår lilla familj:


På bilderna: Gozze, jag, Älskling och Sezza.

Bilderna är redigerade med Replay your fragrance´s Watercolourator. Om du också vill göra "akvareller" av dina foton, gå in här!


Julklappsutdelningen...

...har börjat!  Jag är nu i Stockholm och bor hos min goa vän Linda, som alltid ställer upp med husrum och trevligt sällskap när jag är här! Som tack fick hon en liten gåva av mig:



Burken är en teburk som jag "klätt om" med lite fina papper, och inuti låg en Body Spray från Body Shop och en bit japanskt bomullstyg som Linda blev förtjust i när hon såg det på min blogg. När hon kommer hem snart så kommer hon att få ännu en överraskning, köpte en spikmatta till henne på stan idag eftersom hon önskade sig en. (Jag tipsade henne om hur skönt och avslappnande det är att använda spikmatta, och hur gott man sover! Ett tips till alla er andra också, de är verkligen bra.)

Imorse hade jag min första bloggdejt, med goa Jessi som jag haft kontakt med nästan sedan starten av min blogg. Det var mysigt att sitta på café och bara prata, och vi hade nog kunnat fortsätta prata hur länge som helst... Av Jessi fick jag några jättefina presenter som jag tyvärr inte kan visa nu (men det kommer senare!), och till henne gav jag ett par örhängen som jag själv gjort och ett litet Tiger-paket, innehållet kanske ni får se på Jessis blogg... :)



Stora kramar till er alla! (och idag en extra kram till sötisarna Linda & Jessi)



Dagens färger



Idag blev jag bjuden på födelsedagsmiddag på thairestaurang av två vänner och fick även det fina paketet. Inuti låg ett fint rött juleljus... :) Tack A & C!

Hängde några turkosa kulor på vår turkosa vägg, bara för att de är så fina.

Och i skålen på bordet ligger två gamla julkulor och två kulhalsband som jag fyndade på loppis igår.



Loppislycka!!!

Äntligen känner jag mig ganska pigg. Så idag fick det bli en liten loppisvända, jag har haft lite abstinens!

Först gick jag till "loppisen uppe i backen", (ca 50 m från mitt hem) där jag spanat in några "medicinburkar" i fönstret. Jag kom ut med de fem hon hade, två gröna, två mellanstora blå och en liten blå. 100 pix för dem. Vi har stort behov av kryddburkar så det var perfekt. Vi gillar att köpa kryddor, vi lagar ju mycket indiskt tex. och det kräver lite speciella kryddor som inte finns hos Santa Maria eller övrigt sortiment hos Ica osv. Kryddorna köps oftast på påse och vi har en låda full av dessa kryddpåsar, inte så praktiskt när man ska använda dem.

Tänkte för mig själv att det var synd att hon bara hade en av de små burkarna, och att jag får hålla lite utkik efter dem i framtiden... Döm om min förvåning när jag sedan gick in på nästa loppis (som ligger ca 100 m. från mitt hem) där det uppenbarade sig ett helt gäng! Sex små och två mellanstora i blått (90 pix) haffade jag på mig där!

Sedan fick jag syn på nästa FYND, loppisfyndet ur mina drömmar! En "settekasse"/kasthylla/prylhylla i STORT format för 75 kronor!


Sezza undersökte nyfiket nyförvärvet.

Två gamla julkulor och två halsband fick också flytta med hem. Visar dem imorgon!

Behöver jag säga att jag känner mig som en lyckogris idag! :)


Presenter, svampar och pysselkaos

Jag vill börja med att återigen TACKA så innerligt för alla gratulationer och krya på dig-hälsningar. Det betyder mycket ska ni veta!

Idag kom en trevlig liten överraskning med Posten. Det var söta Sanna, aka Krimskramsan, som skickat mig en tidig julklapp. Frimärket hade trillat av det lilla fina paketet, så jag är glad att det kom fram ändå. Sanna vet vad jag gillar och hade skickat mig ett halsband med en fin elefant.




Idag har jag känt mig lite bättre på eftermiddagen (har även varit hos doktorn och tagit lite prover). Jag satte igång att förverkliga en av alla idéer jag burit runt under tiden jag legat sjuk. Inspirerad av alla svampar som poppat upp i bloggvärlden på sistone! Det har varit så frusterande med alla idéer i huvet - men ingen ork att genomföra dem! Det blev små julkortssvampar, här är några av dem som blev klara:




Fler är på G! Och inspirerad av Miss Katka får ni nu se lite av mitt hem i  "ostylat" tillstånd. Min ateljé består av ett enda pysselkaos just nu. Saker över hela skrivbordet, papper över halva golvet... Ja, ni ser!



Hoppas att det inte blev en chock att inse att jag inte är så välordnad som det verkar ibland.. :P Hihi.

Ha en fin kväll! Kram


Min födelsedag

Det är inte den bästa födelsedag jag haft i mitt liv,  jag har ont i hela kroppen, är trött och seg... men jag känner mig ändå så lyckligt lottad & otroligt tacksam över att jag har så många runtom mig som bryr sig om mig och visar omtanke. Tack så mycket för alla gratulationer jag fått här på bloggen, på Facebook, sms och telefon! Det värmer mycket!



Jag är också så otroligt glad över att ha en så snäll älskling - som trots att han själv fortfarande är sjuk och trött -kämpat med att laga en riktig brakmiddag till mig på min födelsedag. Det blev tre små rätter indiskt med papadam och chutney. Sååå gott! Tack min kära! :) Och nu ska vi snart äta lite efterrätt...

Det fina kortet är det min söta mamma som skickat.




2:a advent

Två ljus lyste i adventstaken idag och imorgon är min födelsedag. Jag har redan fått två fina presenter:



Gott (och nyttigt!) Clipper-te med i snygga förpackningar &  en rolig potatisskalare som passar perfekt i mitt färgglada kök! Tack M & N! :)

(Forfarande sjuk, så det blev inget födelsedagskalas idag, som det var tänkt...)

Hoppas att ni alla haft en mysig och fin 2:a advent! 


Marbodal-kök

På Marbodals hemsida kan alla som har en blogg vara med och tävla om ett kök! Jag la upp ett bidrag bara för att det var så kul att göra ett moodboard, men jag skulle få lite problem om jag vann - eftersom jag bor i hyresrätt :P Jag föreslår att ni röstar på Marias bidrag istället, det var på hennes blogg Jag blommar som jag hittade tipset om tävlingen.

Så här blev mitt bidrag:





Min favorit bland Marbodals köksserier är inte den jag valde att ha med på bilden, utan den här:


Som passande nog heter Gallery. :) (fast jag skulle ju föredra en annan färg i öppningarna)

Bilder: Marbodal


PS: Jag är lite sjuk just nu & misstänker en lindrig släng av svininfluensan... Stackars älskling har varit riktigt dålig - vi är dock på bättringsvägen båda två. Hoppas att alla ni som läser är friska och mår bra! Kram


En retrogardin blev julduk

För ganska många år sen hittade jag en gardin i det mest fantastiska 70-talstyg på en loppis i Finland. Sedan dess har det tyg bott i flera olika linneskåp och garderober på de olika ställen jag bott på sedan dess. Ibland har jag plockat fram det till jul, men eftersom jag inte brukar använda så mycket rött ens till jul så har det varit ganska sällan.

I år tänkte jag att jag skulle sätta saxen i det och tillverka julstrumpor men hade inte riktigt hjärta att klippa i det... (det är svårt med fina tyger). Så kom jag på att storleken borde vara perfekt som julduk på vårt "frukt-sideboard"! Så nu ligger det fina tyget där och sprider stämning med sina vackra blommönster och härliga färger!


 
Har ni också såna här favorittyger som det är svårt att klippa i?


Möblerade om...

...i sovrummet i förra veckan i samband med storstädning och julpyntning. Är trött på vår Ikea Malm-serie i sovrummet men istället för att köpa nya möbler bestämde jag mig för att göra en snabbförnyelse genom att ta bort sängborden och möblera om lite. Har placerat en byrå på var sida om sängen, en högsmal på den ena sidan och en bredare på den andra (som ej syns på bilderna). Funderar på om jag ska måla eller tapetsera möblerna... (och fundera brukar jag göra lääänge innan jag kommer till skott!)

Mormorsfilten fick flytta till sovrummet från vardagsrummet och så även de turkosa kuddarna och den svarta Ganesha-statyn.  Vet inte vad man ska kalla stilen här egentligen, skandinaviskt stilrent möter retro möter Kina och Indien. :P Menmen, det är som i resten av mitt hem... And that´s the way I like it! Personlig mix är bäst!


Rösta på mitt hem...

...hos Ergorapido, så blir jag glad! Maria med bloggen Jag blommar inspirerade mig till att delta! Mitt bidrag hittar du genom att gå till Galleriet (längst ned till vänster) och sedan söka på blommar_erry eller välj Typ av rum: Kök och Stil på rum: Retro.

En liten försmak:



(Denna bild är med i mitt bidrag, men den beskars lite konstigt där - så här få ni se helheten!)


Härliga retrotapetbitar...

... kan man vinna i en Give Away hos Lullaby og la la! Så läckra, så fina:



Så mycket fint man skulle kunna göra av dem... *drömmer mig bort*





Lycklig...

...över att ha världens sötaste älskling. Som kom hem med ännu en orkidé!
En av de vackraste jag sett dessutom, med små söta blommor i en helt magisk färg som skimrar och lyser! 




Hade ingen passande ytterkruka som kunde matcha denna skönhet, så jag tog en bit Designers Guild-tapet som jag fäste på en tråkig kruka, och vips hade jag både fin blomma och fin kruka! :)

Tack än en gång, min älskling!


RSS 2.0