Elefanter

Både jag och min älskling har lite dille på elefanter.  Dom är fantastiska djur, och så har de en sån fin form!

Hemma har vi ganska många elefanter i olika former, och de blir fler och fler hela tiden.

I köket har vi dom här:
 
Stor bricka: Ikea, liten bricka: från en "billighetsaffär" för 12 kronor!


 
Den här elefantparaden står vanligtvis i kryddhyllan, men här har jag fotat dem på bordet.
Bullig elefant: loppis, de två träelefanterna köpte jag i Rom för många år sedan, största och minsta elefanten: Indiska.


I sovrummet finns dessa: (klicka för större bilder)
 
Gullig tygelefant: IM-butiken i Lund. Kan köpas på nätet, använd länken. Elefantmobil: Indiska.


I vardagsrummet:

Stor träelefant från inredningsaffären Bali.



Den här har jag gjort, jag klippte ut den ur scrapbookingpapper.  Den ska nog få några kompisar. :)




Jag har beställt en ny tygelefant av Solveig, en fd. kollega som gör fantastiskt fina elefanter och kläder av retrotyger under märket Solig. Så här ser de ut (min ska bli rosa/grön):



Visst är de väl helt fantastiskt läckra!?
Bilder: http://www.soligaklader.blogspot.com/ (med tillstånd av Solveig)


Det här fina tyget (av Estrid Ericsson) från Svenskt Tenn skulle också gärna få flytta in hos oss.



Det här läckra tyget hittade jag på Avalisa.com.


Mairo har också ett läckert elefantmönster!
Det finns på metervara...


Brickor...


Mattor...


Kuddar...


med mera!
Bilder: Mairo.se


Lotta Bruhn har också gjort ett superfint elefantmönster,men det verkar inte finnas i tryck än.





Kreativt kaos...

Jag är lycklig innehavare av en egen ateljé! Det är så härligt att ha ett skaparrum där man har plats att bre ut sig med färger, penslar, målardukar, pärlor, papper, pennor, lim, presentpapper, och allt annat man kan behöva när man ska pyssla & skapa! 

Så här ser det ut just nu: (klickbara bilder)

        

Ateljén är inte riktigt färgidinredd än, bla. annat är planen att  sätta upp tavellister längs hela långväggen så att jag slipper ha alla målardukar & ofärdiga tavlor på golvet. Sen skulle jag gärna ha et skåp av något slag eller en "arkitekthurts/ritningsbyrå"  för alla papper och bilder, men då måste jag ju "kasta ut" något, annars får det inte plats! 





 

Äntligen klar...

... min "Barcelona Babe". Så fick den heta eftersom jag gjorde den när jag var där i december, med inspiration av en konstnär jag såg där (som jag tyvärr inte minns namnet på).

Jag har klistrat upp bilden på ett scrapbookingpapper & sedan klistrat detta på en liten målarduk & lackat det för att det ska vara hållbart.



Bild: Privat (används ej utan mitt tillstånd)


Vinn Feng Shui-bok

Gå in här och kolla!





Visitkort

Idag har jag roat mig med att designa visitkort, pennor och anteckningsblock inne på Vistaprint.se.

Så här blev det:




Själva layouten är färdig, så man lägger bara in text och sen kan man ändra storlek och färg på texten. Det finns jättemånga layouter att välja på, och vissa är gratis att beställa! Jag tyckte att den här layouten passade mig perfekt, den har ju en lotus! Sedan gjorde jag texten lila för att bli mer "jag". (På versionen jag visar här har jag tagit bort mitt namn, telefonnummer och e-mailadress.) På pennan är också lotusen med + texten erry konst & design, vilket kanske inte syns så bra på bilden.


 

Crazy about Kokeshi?

Efter att ha köpt mina söta kokeshi-dockor igår så sökte jag efter kokeshi-bilder på nätet och hittade massor. Därför delar jag med mig av det jag hittat här. Så för alla er som gillar kokeshi, varsågoda!




Jag har också sammanställt en lista med länkar där man kan hitta kokeshi-dockor. Både köpa dem & bara titta på dem! Bilderna ovan kommer från dessa ställen:

http://www.kokeshidesigns.com/
http://www.yosegi.net/shop/catalog/default.php?cPath=23
http://shop.tokyocube.com/toys-listings-brand.htm?b=79
www.japaneseshoponline.com
www.artforum.co.uk
http://www.giftmonger.com/acatalog/Kokeshi_Japanese_Dolls.shtml
www.cr8tivekokeshi.com
www.jun-gifts.com
www.fyanscottage.com.au
www.kaboodle.com
www.conceptjapan.com.au
http://www.japanya.co.uk/Products/Kokeshi_Dolls.aspx
www.kokeshi-dolls.com
http://orientaldirect.co.uk/store/index.php?cPath=42
http://www.artinstituteshop.org/subcategory.asp?subcatID=24
www.gallerynucleus.com (sök på kokeshi)
http://shop.bantie.se/shoppabrblandmonsterkokeshi-c-74_76.html
http://www.zazzle.com/kokeshi+gifts
http://www.flickr.com/photos/designcandy/sets/72157601867160277/


Sovrumsinspiration

Jag håller på planerar för lite vårförändringar i sovrummet, och har hämtat lite inspiration från Living etc.

Delar med mig av favoriterna här! (klicka för större)

                                              


Bilder: Living Etc





Tempeltavla & Söt Sezza

Äntligen hade jag tid att fota vardagsrummet i dagsljus idag! Jag har ju velat visa hur det blev när tempaltavlan kommit upp, men har inte kunnat ta några bra bilder eftersom det varit mörkt när jag väl haft tid... Linslusen Sezza passade på att posera lite så hon fick också komma med på några bilder!




Bilder: Privata





Kusmi-tävling

Gå in och tävla om Kusmi-te hos Kronblad och Lantliv.



Kokeshi-dockor & loppis-shopping

Såhär dagen innan löning så kan man ju passa på att shoppa upp de sista slantarna från förra lönen :P
Jag har sett de underbart söta små kokeshi-dockorna i fönstret på en affär som säljer grejer från Kina, så jag gick in och köpte två små dockor där. Kineserna i affären blev väldigt glada när de hörde att jag kan tala lite mandarin!

När jag sedan gick in på Lagerhaus och fick se att de sålde liknande fast i större modell så var jag ju bara tvungen att köpa en "storasyster" til mina två små tjejer!



Jag hade också bestämt mig för att ta en liten loppis-tur, och på den första affären hittade jag en fin kristallljusstake för bara 25:- och två vaser i en härlig turkos färg!

Sedan bar det av till loppis nr.2, där jag många gånger spanat på en fin plåtburk i fönstret. Loppisen har varit stängd en längre tid då ägaren varit sjukskriven, och för några veckor sedan såg jag att hon öppnat igen. Då såg jag dock att burken inte var kvar i fönstret och antog att den var såld. Attans! Men idag när jag gick in så fick jag syn på den underbara burken med fjärilar och hon ville bara ha 50:- för den tillsammans med den lilla burken jag valt ut! Hon sa att burken är så gammal som 1930-tal, och på locket finns en text som avslöjar att den kommer från Svea Chokladfabrik i Norrköping.  Visst är de vackra, de gamla skavda burkarna?



En riktigt lyckad shoppingrunda blev det, med många fina fynd!! 




Bilder: Privata





Kinamöbler

Jag bara ÄLSKAR dem. Jag önskar att jag hade åtminstone EN (helst antik) kinamöbel i mitt hem. Länge har jag gått och drömt om ett kinaskåp, och nu önskar jag mig även ett altarbord, enbart för den fina formens skull. En vacker dag ska jag köpa ett skåp (och ett kanske även ett altarbord), men då blir problemet - vilket ska jag välja? Det finns så många fina former och färger och mönster!  Tills dess så får jag surfa runt på nätet och titta på de vackra skapelserna - både Baazar och Blå Lotus har många fina att välja på. 

Här är ett litet urval:






Bilder: lånade från Baazar.se och Photoshoppade till eget collage.

De turkosa varianterna hör förstås till favoriterna, men det lilla gula skåpet blev jag också väldigt förtjust i (mest för formens skull men också för att den gula färgen gör att det känns som ett piggt & glatt litet barn :)) Det röda skåpet tog jag med enbart för beslagets fina form.


Vacker konst

Via Design & Inredningsbloggen hittade jag denna otroligt duktiga konstnär, Ricki Mountain.

Waterlilies II


Waterlilies II


Här visar jag två av mina favoriter med motiv av näckrosor, eftersom jag ju är helt såld på just näckrosor och lotusar! :) Fina fågelmotiv finns också på sidan. Riktigt inspirerande!


 


Härliga retro-mönster

I våra garderober i lägenheten sitter en jättefin gul 70-talstapet. Varje gång jag öppnar garderoben/städskåpet så blir jag lite glad! :)

Vår dammsugare är också gul så den passar fint in, men snart måste vi köpa en ny för den fungerar inte så bra...  Det här är det enda gula hörnet i vårt hem!





I min pappas hus (hans föräldrahem) sitter en urläcker tapet i källartrappen. Den har jag sett "miljontals" gånger under min uppväxt, men inte förrän förra sommaren lade jag verkligen märke till den och blev faktiskt  lite förälskad :) Hade inte tackat nej till en rulle av den.


Bilder: Privata




Ännu mer fina mönster hittade jag på Camilla Meijers hemsida, hon är en svensk textildesigner verksam i London och gör jättefina retroinspirerade tyger och tapeter. Kolla in! (Bilderna på sidan gick ej att kopiera så jag kan inte visa något smakprov här)

Nu ska jag faktisk ta och plocka fram det där gula monstret (katterna avskyr dammsugaren) så att vi får lite fint här hemma. Sen ska jag iväg och jobba!


Sia - Pearly Blue

Vårkollektionen från Sia kom för ett tag sedan, men den är så vacker så jag lägger ut några inspirationsbilder här:









Bilder: SIA


Tapetprover & misslyckat projekt

Igår fick jag hem ett roligt paket på Posten, nämligen mina tapetprover från Måleributiken! Det var härligt att packa upp dessa vackra skapelser! Det bästa är att tapetproverna är så stora (hela 1 m. höga!) att man kan göra massa kul av dem.


En annan grej som hände igår, var att jag äntligen kom till skott med ett projekt jag haft i huvudet hur länge som helst. Nämligen att klä in en tråkig lampskärm med lite fina sidenband. Jag gick till sybehörsaffären och hittade några fina band och satte sedan ivrigt igång. Jag hade bara textillim "för grova textilier" hemma, men tänkte att det nog skulle funka bra. Det gjorde det inte! Först så trodde jag att limmet inte skulle synas när det väl fått torka,men nu har det ju gått mer än ett dygn och det ser ut såhär:



Någon som har något tips på vad jag kan göra av den gräsliga skapelsen... som i mitt tycke skulle varit riktigt tjusig utan de äckliga limresterna! (Dessutom tappade jag den där fransen i knät så att vissa av fransarna klibbade ihop sig av limmet OCH jag fick segt textillim som inte gick att få bort på min alldeles nya kjol!! Som sagt: Misslyckat projekt)

Bilder:
Privata


  

Love & Light

I Helsingborg har man just nu en liten vinterfestival under namnet Love & Light, och detta måste jag bara visa lite bilder ifrån! Stan är full av vackra ljusinstallationer och konstverk med tema kärlek och ljus, som namnet antyder :) Verkligen ett fint initiativ, det är jättehärligt att gå runt och bli inspirerad och glad av alla fina färger, former och ljud. (Konstverken ackompanjeras av musik.) Alla små bilder är klickbara.


Kärnan visas ett magnifikt rörligt ljuskonstverk.


       
Villan byter färg.





        


Stadsparken är full av bubblor med kristallkronor i!





Ljushjärtan som virvlar omkring på marken.


Upplysta fasader här och var, här EFS-kyrkan.


På Gustav Adolfs Torg hittar man dessa glödande kärleksklot ackompanjerade av Beatles All you need i Love

Bilder: Privata




Bazaar Style

För ett tag sedan snubblade jag över namnet Selina Lake, och hittade hennes fina bok Bazaar Style, som jag beställde hem med en gång. Hon är inredningsstylist, och boken innehåller ett gäng helt underbara bilder. Rekommenderas för alla som gillar färgstark inredning!  

Speciellt kombinationen rosa-gult verkar ligga henne varmt om hjärtat, och inspirerar faktisk mig som nästan aldrig köper något gult att sluta tycka "gult är fult"! Nej, det tycker jag förstås inte, men jag har dras alltid mer till den kalla sidan av färgskalan - lila, turkost, blått och grönt.  

Såhär ser den fina boken ut:


Hittade många fina bilder i hennes portfolio på hemsidan, kika gärna in själv här!











Bilder/Images: Selina Lake http://www.selinalake.co.uk/portfolio.html



Hemtex

Jag vet inte om det bara är jag, men jag visste inte att Hemtex öppnat webshop!  Var inne i butiken häromdagen och hittade några jättefina kuddar som jag ville visa här på bloggen och gick då in på hemsidan och upptäckte detta... Inte för att jag har särskilt stor användning av deras webshop eftersom jag bor nära butiken, men för alla som inte gör det så är det ett tips!  Har aldrig tyckt att Hemtex kuddsortiment varit något särskilt, men nu har de fått in många gobitar, bla. i siden och med fina broderier (med innerkuddar i syntet, och inte fjäder)! Tyvärr finns inte den finaste på hemsidan än så länge... Den var ljusgrön med fina broderade blommor i rosa och turkost.

Några av favvisarna:
Klicka för att förstora
Elina ljusgrön



Prydnadskuddar och ljuslyktor gör stor skillnad



Fina bäddset har de också:

Klicka för att förstora
Provence

Klicka för att förstora
Agata
Klicka för att förstora
Henrietta


Bilder: Hemtex






Konst-iga grejer

Kände för att visa några av de konstverk jag gjort "genom tiderna". Några av dem är 10 år gamla vid det här laget, men fortfarande bland mina egna favoriter! Blandade stilar och tekniker...

Och som vanligt: Bilderna får ej användas i något sammanhang utan mitt samtycke!







"Ideal"
1999
ca 140x90
Akryl och blandteknik på träplatta



Orkidé
2006
50x60
Akryl på duk



(Alla dessa konstverk är sålda/i privat ägo. )

Bilder: Privata
Copyright: www.gallerry.blogg.se

Tulpaner

I fredags var det älsklingens födelsedag, och igår var det ju som bekant Alla Hjärtans Dag, så jag slog till och köpte tre buntar tulpaner... Så här fint blev det!










Bilder: Privata


Vårfärger

Här kommer några bilder från mig med härliga vårfärger som tema!


Magnolian blommar redan! (Den är alltså i tyg..:))


 

En liten samling lotuslyktor.


 

Lite nya (gamla) kuddar i soffan...
Fortfarande tomt ovanför soffan, men snart kommer det nåt!!



Kära skära datorn. :)



 

Några Kivi-lyktor p åen virkad duk.

Resten av Kivi-samlingen på en hylla i hallen, under mina lotusstavlor.
(Visste du förresten att kivi betyder sten på finska?)


 


Och en del av virkduk-samlingen. Visst är de fina!? (Köpta bla. på Erikshjälpen)

Bilder: Privata

Pink Friday har en tävling

Du kan vinna tre av hennes fina bilder nedan. Gå in här!


Köket

Här kommer lite fler utlovade bilder från köket, med nya bordet, stolarna och lampan. Tyvärr hittar jag inga bra före-bilder... Hade varit roligt att kunna visa skillnaden.





Några detaljbilder från vitrinskåpet:






Och en fin kökshandduk med matchande kakeldekor från Lagerhaus:


Bilder: Privata (Används endast med tillstånd från mig)





Domino Magazine

Hittade till en sida med mycket inspiration, http://www.dominomag.com/. Under kategorin Galleries kan man finna mycket att vila ögonen på. Ett litet axplock:

Två underbara vardagsrumsmiljöer, med lugn atmosfär.






Några riktigt vilsamt inredda sovrum. Måste ha in lite turkost i sovrummet!

calming bedrooms

calming bedrooms

shades of gray



Såhär kan man också måla en trämöbel man tröttnat på. Ett alternativ istället för tapet på vårt skoskåp, alternativt byrån i sovrummet... Har sett det förr och tycker det är riktigt läckert.

rose and gray paint



Och slutligen lite härlig färginspiration. Våga mera färg!

purple, pink & green paint




peacock hues

bright living room

unmatched curtains




Bilder: Domino

Turkos inspiration

På våren blir jag alltid sugen på den turkosa färgskalan. Helst tillsammans med lite rosa. Någon som är en mästare på att få till miljöer med mycket färg och mönster är ju Tricia Guild, så här kommer lite inspiration från några av hennes kollektioner:

brera main 3

Essentials POD









anastasia main 2

anastasia main 3

coromandel main 2

archive vintage flowers main 3


Bilder: Designers Guild



Lampan har fått sällskap

Äntligen kom vi iväg på köksbords-shopping! Det blev inget av de bord jag tänkt, utan vi fick försöka ta alla olika önskemål i betänklighet. Bordet skulle:

1. Passa till lampan
2. Gå att göra större
3. Gärna vara runt /ovalt
4. Helst ha 50-talsstil
5: Falla oss båda i smaken

Tillslut - vid besök i möbelaffär nr. 3 för dagen - hittade vi det "ultimata" bordet. Ett helt vanligt fejk-elips-bord. :) Till det fick det bli stolar i valnöt, för att ge lite "värme" till möblemanget. Eftersom vi kom undan med ett riktigt bra pris, så fick det även bli ett par ursöta pippi-gardiner till. (Bilder på dessa kommer senare..)  Allt fanns i lager, så nu står vårt nya köksmöblemang redan på plats - och F/LY Icon-lampan har äntligen fått sitt rättmätiga sällskap.  Jag är SÅ nöjd!

Jag ska visa mer bilder senare, men här kommer en liten förhandstitt:




Bild: Privat (Används endast med tillstånd av mig)




Tapetfrossa

Jag har inte en enda tapetserad vägg hemma, och ändå älskar jag tapeter. Igår visade jag bilder på en av mina favoriter, nämligen Kyoto från Mimou. När vi flyttade in så skulle vi renovera hall, kök och sovrum på två veckor (på kvällstid) så det gällde att göra det så enkelt som möjligt. Men jag drömmer om att ha en massa fina mönstrade tapeter i ett framtida boende och surfar ibland runt för att inspireras. Ikväll har jag spenderat min tid på Tapetorama och hittat en massa ögongodis. De säljer både nya och gamla tapeter, och jag ger ett litet smakprov här.

20-tal

5103 2 från Kalmar Tapetfabrik


60-tal

76547 från Okänd tillverkare


70-tal

769216 från ECO


A070225 från Okänd tillverkare


30219 312 från Leroy


Moderna favoriter

Vera Lila/Rosa från Sandberg
Sandbergs (Vera)

Summer Palace W5734/04 från Osborne & Little
Osborne &  Little (Summer Palace)

Pavillion Birds Blue från Louise Body
Louise Body (Pavillion Birds)

Garden Birds från Louise Body
Louise Body (Garden Birds)

The Cranes Chocolate/Coral från Signature Prints
Signature Prints (The Cranes)

Grove Garden W5603/02 från Osborne & Little
Osborne & Little (Grove Garden)

Asuka W5220/05 från Osborne & Little
Osborne & Little (Asuka)

Marvao W5645/01 från Osborne & Little
Osborne & Little (Marvao)

Kimura Lagoon från Romo
ROMO (Kimura Lagoon)

Lalika Lagoon från Romo
ROMO (Lalika Lagoon)

Orchid Turquoise/ Dark Purple/ Bott från Cole & Son
Cole & Son (Orchid)

Magnolia 72/3009 från Cole & Son
Cole & Son (Magnolia)

Japanese Floral Sage från Signature Prints
Signature Prints (Japanese Floral)

Japanese Bamboo Nude från Signature Prints
Signature Prints (Japanese Bamboo)

Bilder: Tapetorama



IKEA-shopping

Igår skulle jag handla lite saker till hallen. Jag hittade inget som passade, varken matta eller korgar till hatthyllan. Får leta vidare...

Jag hittade däremot lite saker på IKEA till bla. sovrummet. Ett nytt supermjukt bäddset i vit bomullssatin (Alvine Medaljong) och ett par riktigt läckra gardiner i tjockt och skimrande plisserat tyg (Ofelia). Bilderna ger tyvärr ingen rättvisa till produkterna, eftersom det är strukturerna som är hela grejen med dem båda! Ta en liten sväng om bäddseten och gardinerna nästa gång du är på IKEA och klappa dem lite så får du se! :)



Bilder: IKEA





Retrotyger

Hittade dessa fantastiska tyger i webbutiken Broarne. Är väldigt sugen på att göra en gardin till köket av den översta varianten, först måste jag bara komma till skott med att köpa en symaskin!!



Bilder: Broarne




Hallshopping

Idag är jag ledig och planerar ge mig ut på shoppingrunda för att piffa till hallen lite. Jag surfar runt lite för att se vad jag ska köpa för något, jag är ute efter lite färgglada detaljer i rosa, och gärna lite turkost, grönt och lila. Hade varit en dröm att hitta en lång randig matta dessa färger! Men det har jag inte sett nånstans. Någon som har tips!?

Lite bilder på vad som skulle kunna passa in:

Två såna här rosa korgar på hatthyllan, istället för de vita papplådorna som ligger där nu.


Bild: Wilma&Friends


En snygg dörrmatta hade inte varit fel, men eftersom vår dörr öppnas inåt så funkar det inte att ha en där.  Den här hade i annat fall blivit köpt.

Bild: Bolagret




Bild: Mimou


Den här tapeten skulle jag gärna ha på väggen i hallen, men eftersom detinte är aktuellt så skulle jag även kunna tänka mig att använda den till att klä in lådfronterna på vårt skoskåp och kanske göra en stor tavla också. Jag ÄLSKAR mönstret och färgerna.


Inspirationsbilder från Mimou.





Bild: Matts Mattor

En "flygande matta" i rosa toner skulle inte ligga helt fel på hallgolvet.

Taklampor

Till vardagsrummet önskar jag mig en fin taklampa. Ja, jag är lite av ett lampfreak. Jag kan dock inte bestämma mig om jag vill ha en snäckskalslampa, en "sidenboll", som de från Mio och Spiti, eller kanske en spetsboll, just nu skulle en turkos passa bra, men då skulle jag nog även köpa en vit, så att den kan matchas med andra färger - så ombytlig som jag är! Den svart-vita "kräftburen" är också snygg och stilren, och den vita lotuslampan från Minh är fantastisk. Alla de här lamporna har det, de är enkla och stilrena och ger en asiatisk touch, precis som jag vill ha det. Men vilken ska jag välja?!

Här följer lite bilder på de lampor jag talar om:




Bild: Lamplagret



Taklampa


Bild: Mio



Bild: Spiti





Bilder: Ellos

Klicka för att förstora bilden
Bild: Minh

RSS 2.0