Några scrappade kort

Några bilder på gamla kort jag gjort genom åren...
Bilderna är lite små tyvärr, lägger in nya bilder en annan gång.

MorsDag_Birgit.jpg     MorsDagJaana.jpg
   
GrattisLinda.jpg    HejLena.jpg


Babykort-Love.jpg   Nanna_33.jpg   

Grattiskort-Birgit.jpg   p_skkort2007.jpg

Lotusar

Här kommer några bilder på mina målningar med lotusar som motiv - ett favoritmotiv som man kanske förstår av dessa bilder. Fler lotusar finns, och är på gång att födas... Jag älskar lotusens form, färg och dess fantastiska egenhet; den växer upp ur dyiga träsk som en knopp och vänder sig alltid mot solen. I Asien har lotusen ett mycket stark symbolvärde, där den representerar renhet och upplysning. Man äter även delar av lotusen i Asien.




OBS! Använd inga bilder utan min tillåtelse! Men om du frågar så kan du gärna få låna dem för att länka hit.

Lampa söker köksbord

När jag fyllde 30 så fick jag av min kära sambo en riktig superpresent som trånat efter en lång tid. Nämligen Kartells F/LY Icon-lampa! Den cericelila varianten som syns längst bak på bilden finns i min ägo men ligger fortfarande i sin kartong och väntar på att få lysa upp vår tillvaro.



Problemet är att vi inte kan sätta upp den förrän vi hittat ett passande köksbord. Vi har jagat köksbord hur länge som helst men vi kommer aldrig rikitigt till skott med att köpa ett. Har några olika alternativ att välja mellan, och det krockar som vanligt lite grann mellan det estetiska och det praktiska...

Har länge varit förtjust i runda bord med trumpetfot och vi har tittat på några olika alternativ, på Bolia, Mio, Ikea osv. De är snygga allihop men känns aningen vickiga för det mesta. Idag hittade jag en riktig skönhet till ett superpris! Bordet heter Tuli och finns hos FP Design.  Samtidigt skulle det vara väldigt bra om bordet kunde rymma lite fler gäster vid födelsedagar och så, och då skulle ett slagbord vara att föredra. Mio har ett som är ganska fint i serien Åminne.

Helt olika stilar... Men vad ska vi göra?!  (Och sen ska vi hitta stolar som passar till också!)



Bild: FP Design

Slagbord

Bild: Mio

Ny mixer

Vi har en jättesöt liten rosa OBH Nordica Frutti Mixer som jag gillar men som tyvärr inte funkar så bra om man vill mixa lite större mängd, eller om man behöver mer kraft, tex. för att mixa torrvaror eller smet... Så nu har vi beställt en Kitchen Aid och jag ser verkligen fram emot att testa vad den klarar! Smoothies, soppor, egen mandelmjölk, vegbiffar mm. ska lagas här i fortsättningen! :)

Så här ser den ut:

KitchenAid Mixer 5KSB52 Creme


Och den gamla rosa sötnosen ser ut så här:


Rice

Rice hara otroligt vackra färger på sin porslinsserie, det är som godisbitar i sötsyrliga smaker, mums för ögat!

Bilderna kommer från www.rice.dk  Titta och NJUT!









Sovrummet

Här kommer en liten inblick i vårt lilla lila sovrum. Vi målade väggarna i två grå nyanser och de upplevs som lila tillsammans med alla lila detaljer i rummet, grått speglar som bekant andra färger. Är lite sugen på att testa hur det blev om man inredde med en annan färg (tex. petrol), men jag älskar mitt lila sovrum!

Så här ser det ut när man kommer in i rummet.

Säng och byråer i serien Malm från Ikea, överkast och bäddset från Ellos.


Den vackra lampan köptes en gång på någon slags inomhusmarknad i Luleå. Liknande finns hos Minh, TigerRose mfl.


Från sängen har vi utsikt mot denna vackra batik, som kommer från en affär i Lund som tyvärr inte finns mer.


I hörnet en kinesisk kalligrafi köpt på en affär i Luleå som säljer en massa fina saker från Kina, kalligrafier och konst, kläder, kuddfodral, porslin, pärlor och mycker mer! Kommer inte ihåg vad den heter och vet inte heller om den finns kvar, men det är et givet utflyktsmål för mig vid varje Luleåbesök!


Den här tavlan har jag målat själv, med temat Ahimsa - icke-våld.


Alltid på nattuksbordet: En bra bok (Coelho är en av favoritförfattarna) och en liten necessär med hudkrämer att smörja in på kvällen.


På sambons nattuduksbord står den fina parfymflaskan från Body Shop som passar väldigt bra in!


Några små elefanter från Indiska hänger på gardinstången.


Slutligen en bild på den vackra metalllampan som kommer från Ellos och ger ett mycket mysigt sken i rummet.

OBS! Inga bilder får användas utan mitt tillstånd.

Tempeltavla

Igår beställde jag den fantastiskt fina tempeltavlan från Spiti, som jag länge trånat efter. Fick en del pengar i 30-årspresent och bestämde mig för att satsa på denna då jag dessutom fick 30% i rabatt! Spiti har fantastiskt fina saker, helt i min smak. Jag har inte bestämt om den ska hänga ovanför sängen eller soffan, sängen var min första tanke, men som ni såg har jag väldigt tomt över soffan så den passar nog finfint där med. Vi får se... Jag visar hur det blev sen!

Tempeltavla i Guld

Vardagsrum i vinterskrud

Tänkte börja med att visa lite bilder från mitt hem, och vardagsrummet i vinterskrud får vara först ut.



Så här ser soffdelen ut just nu. Soffan är från EM och heter Bryssel, mattan från Mio och bordet från Bali (en inredningsaffär utanför Helsingborg). Katten Sezza är nyfiken på ljuslyktan, som är en present och är köpt i Helsingör. Det vita fatet är från Twins Home. Lite tomt ovanför soffan, speciellt med tanke på att jag som målar en del har rätt mycket tavlor - men jag har inte hittat/gjort något som passar än.


Vår älskade TV, jag är så glad att vi hittade en bra TV som var vit (det var nämligen mitt krav när vi skulle köpa ny TV:)) Den köpte vi för snart ett år sedan, den kommer från Samsung och är nog fortfarande den snyggaste TV jag sett!
Tv-bänk Stockholm från IKEA, där rislamporna också är köpta. Den snygga bladslingan på väggen är från Bauhaus.


Granen står där i sitt lilla hörn och tronar med pynt som jag köpt på mig under årens lopp, inte en enda röd kula eller tomte här! Jag vill mer ha fram en sagokänsla, med vitt, guld, silver,lila och rosa - blommor, snöstjärnor, och renar - samt en liten orientalisk "touch" med tofsar och paljetter. Jag har liksom aldrig fastnat för det röda, även om jag tycker att det är riktigt snyggt och mysigt med traditionellt pynt hos andra.


Här är mina söta renar från Åhlens, "by night " och "by day". :)


Jag älskar grenverk och tycker att effekten här är urläcker, med den svarta bladslingan på väggen, de vita glittringa grenarna och skuggorna av dem - lite grenar lager-på-lager, och renar!


I fönstret finns mer grenar, som jag målat på lampskärmen. Lampfoten kommer från Åhlens och de vita krukorna från Twins Home. Ängeln är en present av min finska moster.


Stjärnan köpte jag på Mique förra året, och den är så fin.

Obs!
Inga bilder får användas utan mitt tillstånd.

Vintermiddag

I mellandagarna hade vi en liten middagsbjudning och jag var (som vanligt) less på julens färger. Hemma har jag knappt ett enda rött föremål eller julpynt, utan satsar mer på lila, rosa, guld, silver och vitt.

Till middagen så tyckte jag att det skulle passa med ett vintrigt tema så det fick bli vitt och turkost/blått med mina härligt "isiga" glasljusstakar på en silverbricka. Maten kom tyvärr inte med på bild, men det bjöds på pasta med sparris och algkaviar till förrätt, potatisgratäng och morotsbiffar till efterrätt och kladdkaka med havregrädde och hallon till efterrätt - allt mycket omsorgsfullt lagat och upplagt av min kära sambo. Och GOTT var det!

OBS! Inga bilder får användas utan mitt tillstånd.

Min födelsedag

Min 30:e födelsedag spenderade vi i Barcelona.




Vi hann med att besöka Picasso-museet, och gå förbi två av Gaudis fantastiska byggnader, här Casa Battló. Vi åt lunch på det coola vegan-haket Juicy Jones med fina målade väggar. Sedan drack vi mojito och Piña Colada i en snygg coctailbar innan vi begav oss tillbaka till hotellet.




I födelsedagspresent hade jag fått en underbar sidenklänning från Odd Molly av min kära sambo. Här är vi på väg ut på middag - vi hamnade på en indisk restaurang ("Kama") med fräck inredning och svenska(!) servitriser.


OBS! Bilder får ej användas utan mitt tillstånd!

Ovan molnen



Hej & Välkommen!

Nu är det dags för mig att börja blogga lite om mina tre stora inressen, nämligen konst, inredning och pyssel!

RSS 2.0