Fruktigt!

För tillfället fastar jag på fruktjuice så det har blivit en del färgglada och fruktiga bilder! Det är verkligen kul och gott att testa blandningar av olika frukter. Inlägget fick hamna i kategorin Festligt, eftersom det faktiskt är utmärkt att bjuda på de här godsakerna vid festligheter! :)

Om du har en råsaftpress så kan jag verkligen rekommendera den här härliga drinken, min favorit av de jag hittills gjort:


Den blev otroligt fluffig och söt, hur god som helst! När man fastar så kan det vara bra att tillsätta lite vatten (upp till hälften av glaset) eftersom blodsockret annars stiger kraftigt och sedan sjunker snabbt igen - och då blir man hungrig!  Annars är såklart det godast att dricka den utan att tillsätta vatten.

Den här var också en riktig höjdare:


(Receptet räcker till ett stort glas utan vatten och till två glas med tillsatt vatten)

Färska nyskördade morötter är inte heller fel att göra juice på:


(PS. Apelsin är också gott ihop med morot.)

Jag har lagt till några saker till min fastediet, tex:



och lite nötter och pumpakärnor också, bra när energinivån sjunker...


Linslusen vill såklart kolla in vad jag dricker, och vara med på bild! :)

Jag har också fått användning för mina nya drinkparasoller, vilket gjort det hela lite mer festligt!


Jag lyckades få en fin bild på stora kissen också, som inte är lika linslusig som lillan.

Åså avslutar jag med:


och en glimt till av de underbara rosorna!

Det var allt för denna gång, men det kommer mera färgglada bilder snart!

Hej så länge!


Shopping i Köpenhamn

Hej! Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade sist så jag tänkte att jag skulle ge er ett litet livstecken! :) Har haft fullt upp med det goda sommarlivet, har haft besök av en fin vän och har bland annat hunnit med dagsturer till Malmö, Köpenhamn och Helsingör sedan sist.  

Här kommer bilder på färgglada saker jag köpt i Köpenhamn och Helsingör på sistone. Det blev mest småsaker eftersom jag försöker att inte shoppa alltför mycket... Kan ju vara bra både för miljön, plånboken och vårt överfulla hem! :P

Hittade till Grönlykke, en affär som fullkomligt dräller av vackra färgglada saker från Rice, House Doctor, Rie Elise Larsen osv, osv... Jag lyckades komma ut därifrån utan att köpa något annat än fina papper. Dessa ska jag såklart använda till pyssel, tex. klä in lite boxar...



Det var bara lite svårt att välja, de hade hur mycket papper som helst! Men jag kunde ju inte köpa med mig ALLA! :P Papprena kostade 35 DKK per rulle, och de små rullarna (lila med prästkragar och orange med körsbärsblom) kostade 10:-. De prickiga och stjärnmönstrade papprena (på bilden översttill vänster) kommer från Söstrene Grene och kostade 4,98 DKK rullen!

Hos Söstrene Grene hittade jag också fina papperslanternor och drinkparasoller.



Häärliga mönster och färger, eller hur?!

I Helsingörblev det (som vanligt) ett besök på Tiger där jag denna gången hittade en ursöt kattbörs och en liten blomdusch.



Kokeshidockorna köpte jag i samma krimskramsbutik som jag skrev om nyligen, dessa är bara 9 cm. höga.

Slutligen vill jag visa den fantastiskt fina sjalen som jag fick av min besökande vän (hon vet vad jag gillar!!) Tack Linda! Den blommiga klänningen är också ny och kommer från H&M.
 


Rosorna som jag fick av älsklingen idag går i samma färger som blommorna på klänningen! :)

Sommar i vardagsrummet...



Bilderna får tala för sig själva idag!

Något svalkande..? - Pink lemonade!

Nu har jag sett avsnittet av Leila bakar där hon gör Pink Lemonade två gånger så jag blev bara tvungen att testa, det såg så himla gott ut! (Leila hade dessutom världens sötaste kläder i avsnittet, se ett klipp här)

Här kommer mitt recept som jag gjorde idag, och GOTT var det!!!



Jag följde inte Leilas recept utan gjorde efter eget huvud, vill du göra det efter Leilas recept så finns det här!


PS. På tallriken har jag kokt rödbeta och potatis, en jordnötsbiff (köps färdig), ruccola och en egenkomponerad sås gjord på sojagrädde, ketchup, mango chutney, salt, peppar och kryddor. Enkelt och gott!



Lata sommardagar...

Ännu en vecka har gått av sommarledigheten, dagarna bara flyr iväg!  Tycker inte att jag hinner med mycket, men jag har i alla fall fångat lite bilder av vad jag ägnar mig åt i sommarhettan. Idag var det förresten 33 grader i skuggan här, puh!


Fikat med en god vän på besök, vi var på Ebbas Fik här i Helsingborg, där ALL inredning, porslin, kassaapparat, plancher osv.  är från 50-talet. Bakverken är enorma och de har även ett stort utbud för veganer och allergiker! (som denna dammsugare) :)

Tränat pilates
med roosa hantlar. Jobbigt men kul! Var tvungen att ta en bild med rosa hantel till mina turkosa naglar för det var ju bara så läckert! :)


Handlat pärlor på rea och gjort ett nytt turkost armband till mig själv (jag gör fler liknande om någon vill beställa!) :)

Ätit massa sorbet, och i dagens värme höll den på att smälta bort!  Börjat att tapetsera en hylla (som ni ser under glasskålen på bilden.)


Varit på picnic igen, vi fick ha mycket drickbart med oss!


Räddat rosorna i några dagar extra genom att kapa dem och lägga dem i en skål med vatten.

Köpt en ny kofta i härligt turkost med spetsinfällning på axlarna, och testat älsklingens energidryck Blue raspberry som gick i samma färg!


Blivit bortskämd med ännu en bukett rosa rosor av min älskling.

Utökat bildväggen på kylskåpssidan med några nya kort. Kortet längst ned i mitten har jag fått av Fiazoo som är i Marocko. Tack Sofia!


Spenderat härliga kvällar vid havet i sällskap av goda vänner och min kära älskling.


Myst på balkongen i både solsken, kvällsbris och under dagens hastiga åskregn som drog förbi och svalkade mig.


Gosat med kissarna, och bytt gardiner i sovrummet.


Läst Family Living där jag fastnade för det fantastiskt fina hemmet som tillhör inredaren Ulrika Jidström och dagdrömt om hur jag ska inreda i höst... Tänker mig en färgskala som den på bilden; lila, rosa, cerise och ett stänk av orange. Är det bara jag som alltid planerar inredningen en årstid i förväg!? :)

Har hängt upp de fina glasbubblorna som jag fått av en kär vän i vardagsrummet, där de gör sig så fint ihop med min blommande orkidé.


Ja, så har jag alltså spenderat mina lata sommardagar. :) Nu ska jag kika runt hos er och se vad ni har gjort...



Veckan som gått...

Det blev en liten oplanerad bloggpaus här, jag har helt enkelt haft fullt upp med att njuta av sommaren! Här kommer en bildkavalkad med bilder från veckan som gått... 


Vi har: Picnic:at i solen, doftat på rosor...


Strosat på Lunds kullerstensgator...


Besökt en ny (i alla fall för mig) inredningsbutik i Lund och fått en härlig "färgchock" :)


I affären fanns massor av VILL HA-saker, tex. dessa fina plånböcker och väskor...


Och när vi firade 9 år tillsammans den 1:a juli så fick jag den här fina av min älskling!
(Affären heter Udda Tina


Han fick en Replay-parfym och färgglada strumpor av mig...


Jubileumsdagen spenderade vi på den härligt idylliska ön Ven, där vi cyklade runt...


Åt en fantastiskt god sallad med getost från öns getter, varav en hade rymt för att äta lite goda blad... :)


Restaurangen är vegetarisk och heter Pumpans café, och har en mysig lummig uteservering omringad av rosenbuskar... 


Med tips av en Ven-bo så hittade vi till denna fina obefolkade strand, där vi gjorde några strandfynd... (Krabbklo och snäckor tog jag inte med hem :P )


Två hjärtformade och en klotrund sten fick följa med hem som minnen av denna underbara dag! Keramiken är gjord av Ven-keramikern Anna Molin, hjärtat köpte jag förra sommaren och blomman och de två "knopparna" (nerstuckna i murgrönan) köpte jag nu.


Annars har vi mest njutit av solen, färska jordgubbar, vackra blommor...


vattenmelon, nektariner osv... :)


När jag får tid och lust att ägna mig åt bloggen igen så planerar jag att visa lite sommarbilder från vardagsrummet, sommardukningar, och snart dyker det också upp en liten tävling! Håll utkik... :)

Ha en fortsatt härlig sommar!







RSS 2.0