Maränger och Marimekko

I lördags snodde vi ihop lite chokladmaränger. Vi köpte också denna fina turkosa kopp och ett paket Marimekko-servetter.  Det blev en mysig fikastund.



Lördagsloppis

Sista lördagen i varje månad så är det torgloppis här i vår stadsdel (Söder i Helsingborg).  Igår var vädret ostadigt men torget var ändå fullt av tappra loppissäljare. Jag smet förbi efter min morgonpilates och kunde såklart inte gå hem utan fynd.

Stod och fingrade på denna härliga turkosblå karaff i pressglas men hade faktiskt inte tänkt köpa den...



Då säger kvinnan i loppisståndet: "5 kronor, vill du ha den?" Det kunde jag ju bara inte svara nej till! :)
För 5 spänn fick jag alltså både karaffen och de tillhörande fyra glasen!  De små glasen är lite charmigt sneda, vilket bara gör dem ännu sötare...  



Köpte med mig frukost och en ny favorittiding, Tove hem & trädgård. Färgglad och inspirerande tidning! På bilden ser ni också förra helgens loppisfynd, den vattengröna skålen. 

Igår fick skålen även tjänstgöra som snacksskål till Eurovisionfinalen. Rätt låt vann! :) Mina favoriter förutom Tyskland var Belgien, Ukraina och Israel. Tråkigt att vår Anna inte fick vara med, men i övrigt tyckte jag att det var en av de bästa Eurovisionfinalerna jag sett! :)

Nej, nu ser jag att solen kikar fram - dags att gå ut! Kanske hamnar jag på bakluckeloppisen igen... :P

Nya mormorsrutor

Kom över en underbar mormorsruteplädTradera. Härligt pastellig i ljusblått och ljusrosa, kommer att passa fint till de nya (gamla) rosablommiga bäddseten.


Katterna blev eld och lågor och skulle genast sniffa, provligga och provklösa lite...  Se så mysigt det blev!



Hoppas ni haft en bra vecka, snart är det helg igen - härligt! :)

Solig söndagspromenad & sötvattenspärlor

Igår var vi och hälsade på älsklingens föräldrar och passade på att ta en härlig söndagspromenad i kvällssolen. Varje gång jag är ute i skogen så önskar jag att jag bodde närmare naturen (istället för mitt i stan)...

Jag tycker det känns så fantastiskt att omges av fågelsång, vinden som prasslar i träden, porlande vatten, skogens alla dofter osv. Det känns som att man befinner sig i NUET på ett helt annat sätt när man kommer i kontakt med naturen, alla tankar och måsten bara suddas ut och man bara ÄR, lever och andas. Helt underbart! 

 

Vi firade Mors dag i förskott och min kära "svärmor" (är inte gift, men kallar henne det ändå ibland) fick ett armband som jag gjort speciellt för henne. Gjorde ett matchande kort också.



(Blå och vita sötvattenspärlor och en kinesisk porslinspärla samt berlocken "Made with love".)

Bakluckeloppis

Det är farligt att ha en söndasloppis så nära hemmet, man fyller ju hela hemmet med prylar! Förra söndagen höll jag mig därifrån men idag kunde jag inte låta bli att gå dit! :P

Det blev några fynd, men "bara" sånt vi "behöver"!

En chips/salladsskål i hääärligaste färgen, vattengrön (som Iittalas nya färg på kivilyktor mm.) Den ser liten ut på bilderna men den är ca. 25 cm i omkrets och kan användas till lite av varje, tänker jag mig!



Två underbara 70tals-påslakan i milt rosa och beige, 20:- för två! Vi ska köpa nya  tunna sommartäcken snart och då kommer dessa att passa perfekt! (just nu har vi ett dubbelsängstäcke) Tänker mig milda pasteller i sovrummet till sommaren...



Det sista fyndet var ju verkligen ett "måste" ;-), partylampor från 70-talet! Hur skulle jag kunna låta bli att köpa dem när jag fick dem för 30:-?! De heter Happy Lux-Kid och kom i en superfin originalkartong, de är av märket OSRAM.  Är så nöjd! Ska tvätta dem lite och hänga upp dem så visar jag fler bilder en annan gång...



Snart ska vi iväg till älsklingens föräldrar och fira Mors Dag i förskott.

Har du gjort några fina fynd i helgen?

Inredningsinspiration

Hittade till stylisten Sally Conrans hemsida där jag fann några härligt inspirerande bilder!

Kommer ni ihåg att jag önskade mig en vägg i stark turkos? Så här läckert skulle det kunna bli...



Lampan, stolen och mattan skulle jag inte heller tacka nej till!  Mattan är ju heeelt ljuvlig! Jag har länge önskat mig en blomstrande matta i just de här färgerna, men var får man tag i en sån som inte kostar skjortan!? :P  Har för mig att det finns ett danskt företag som tillverkar mattor efter kunders önskemål... får kolla upp det.




Det här arrangemanget tycker jag också mycket om. En härligt blå dörr mot en ljusblå vägg med en fin tavelinstallation. Sweet! Love! (precis som det står på tavlorna) :)



Rosa och vitt i hallen med stänk av turkost och grönt, precis min melodi. Önskar att jag hade samma ljusinsläpp också! Och en sån cool klädhängare. Tror att stolen kommer från Ikea, den är riktigt snygg men jag har provat den och tyckte tyvärr inte att den var så bekväm...  Men i hallen skulle den absolut funka!


Fredagsmosaik

Med detta färgglada collage önskar jag er en UNDERBAR HELG!



Härligt solgul gerbera, dagens outfit (blus och kofta från Indiska), paljettkuddar, goda Clipperteer, pärlplattor som jag fått av en vän, taggig krukväst, mormorsrutor, Nespressokapslar i fina färger, virkade dukar och Festivostakar.

Dukat bord

I lördags hade vi middagsgäster och  såhär var bordet var dukat! :)


Sallad på nytt uppläggningsfat från Indiska. Gott med oliver!


Min fina hortensia har nu blommat över. Jag blev glad när Bosse Rappne (i Äntligen hemma) igår sa att man kan betrakta hortensian som ett mellanting mellan krukväxt och snittblomma, dvs. att den inte blommar så länge. Nu slipper jag undra vad jag gör för fel med dem! :P


Alla servetter är köpta på Tiger, älskar deras färgglada servetter!

Nu ska jag gå till min pilatesträning. Ha en fortsatt bra dag!

Spring Babe

Ja, jag hann (såklart) inte måla klart någon av tavlorna igår (heller...) men jag fick i alla fall ihop en ny BABE! :)



Älsklingen döpte henne snabbt till Spring Babe, och det var passande tyckte jag.


 
Att ha tavlorna som "luckor" i Expedithyllan är också älsklingens idé! Han är en man full av idéer, min kära älskling! :) Här ser ni henne tillsammans med Mystic Babe.

Vill du se en närbild på Spring Babe och kanske beställa ett signerat exemplar, ta en titt här!

Skapardag

Alla norrut i landet visar härliga sommarbilder i helgen, men här i Skåne är det ingen sommar (eller ens vår) att tala om... Så jag stannar inne och ägnar resten av dagen åt att skapa och pyssla i mitt kära skaparrum. Har ju lovat att visa fler bilder härifrån, så här kommer det!


Brickor från Tradera, tapeter från Gitte, Tapetskrubben osv. Bollfransar från Gitte, ugglor från Tiger, lampa från loppis.


Uggleposter av Pink Friday. Matta House Doctor/Cosas, möbler Ikea, klocka och gardin Tradera. Turkos plastväska för mina presentpapper kommer från Lagerhaus.

Kanske blir jag klar med någon av de två tavlorna på bilden idag!?


Den här är nästan klar... fast det har den varit i ett år nu. Lilla bilden överst visar älsklingens datorhörna. Hello Kitty-pezfiguren har jag fått av honom. Grön ram från Lagerhaus, L O V E har jag klippt ut från fina scrapbookingpapper. 


Tidingsställ från loppis, musmatta Åhléns, tygbit (som gömmer ful scanner) och glasunderlägg Tradera, bild med svart ram av Malin och vykortet i ekram av Catalina Estrada.

Önskar er en härlig och solig söndag!!!  Ute i solen, eller inne i ditt sinne. :)

Färgglada boktips (& ett filmtips)

Jag har beställt hem ett gäng nya böcker från Adlibris som jag vill tipsa om. Favoriten heter Print & Pattern och är skriven av bloggerskan Marie Perkins aka Bowie Style med bloggen som heter just Print & Pattern.

På bloggen har hon inspirerat många genom att visa upp mönster i alla tänkbara former, på kort, presentpapper, muggar, tyger osv. I boken får man veta lite om kreatörerna bakom mönstrena (bland annat våra duktiga svenska designers Lotta Bruhn, Lotta Kühlhorn och Sandra Isaksson) och boken är såklart fullspäckad med just MÖNSTER! En helt genomhärlig och inspirerande bok - och enligt mig ett måste för oss som gillar mönster och färger!



Ett litet smakprov på vad boken innehåller:




Jag beställde också två inredningsböcker som jag haft på önskelistan ett tag, den första heter Flea Market Style (Emily Chalmers):



Är sugen på stark turkos just nu, skulle gärna vilja måla en hel vägg i den färgen! Men när man bor i hyresrätt så måste man tyvärr begränsa sig lite när det gäller färger, om man vill slippa omaket att måla allt vitt igen när man flyttar... Men kanske är det värt det! :) Vi får väl se....

Nästa bok heter [the nest] Home Design (Carley Roney) och där fastnade jag för de här orangeröda(!) bilderna:

 


Slutligen vill jag ge ett litet filmtips. Såg den underbara filmen Hachiko - en vän för livet igår som jag tycker att alla som gillar känslosamma dramafilmer ska se. Baserat på en sann historia om en hund som väntar vid tågstationen på sin döda husse i tio år. Obs! Varning för blöta kinder! Det gick åt några näsdukar... :) Läs SvD:s recension av filmen här.




Trevlig helg mina kära läsare!




Babevägg och blomvägg

I hallen har jag påbörjat en babevägg. Har hängt upp några av mina babes, och fler kommer säkerligen så småningom (så fort jag hinner göra nya)...



En blomkrok fick göra babesen sällskap och resten hamnade på väggen på motsatta sidan, ett perfekt ställe att hänga färgglada halsband på.



Vykorten sitter på sidan av kylen och möter en när man går in i köket. Färger och mönster som gör mig glad!


Önskar er en fortsatt fin Kristi Himmelfärdsdag! Så skönt att vara ledig och bara vara.  



Mönstrat

Ville bara visa några fler "fynd" från söndagens shoppingtur.

Detta ljuvliga elefantmönstrade papper kommer från Indiska. Älskar både färgerna och mönstret! Tror jag ska rama in en bit och hänga på väggen... :)

 

Köpte också en ny väska i härliga vårfärger (från Accent), och ett par lila tygballerinas (för 50:- hos H&M)...
Det blev också en fin hålmönstrad kofta från Indiska (som syns dåligt på bilden)...



Från Indiska blev det faktiskt en sak till, som jag inte har tagit någon bild på än...


Cerise köksmatta

Ja, då är mattan som vi köpte igår på plats. Från Indiska till det nätta priset av 179 kronor. Kanske lite liten, men ändå trevligare än den förra mattan, och med fördelen att man kan variera sig lite genom att vända på den!






På Indiska hade de många fina plastmattor att välja på, och jag hade gärna köpt några till... Men man måste ju ha någonstans att placera dem också! :P

Det var svårt att inte köpa massor med grejer inne på Indiska, för de har ju sååå mycket fint. Några fler småsaker blev det, men dem får ni se en annan gång. :)

Ljuva körsbärsblom...

Körsbärsträden är redan på väg att blomma över, men åh vad jag har njutit av deras ljuvhet. Tog några bilder i förra helgen då solen sken.




Idag det varit en grå och blöt dag, så vi har spenderat den på Väla shoppingcenter. Äntligen köpte vi en ny (rosa!) matta till köket. Visar imorgon när vi fått den på plats.

Ha en skön lördagkväll! Kram

Nytt i sovrummet

Har tagit lite nya bilder i vårt sovrum där jag tagit in lite mer cerisa detaljer. Beställde en ny sidenlykta från Minh, (eller egentligen två, köpte en vit också men den har jag inte hittat någon plats för än... Hade tänkt hänga dem tillsammans, men det blev lite klurigt.)

Den mörka sidenlyktan som vi hade tidigare var inte så bra eftersom den knappt släppte igenom något ljus, men med den nya cerisa får man ett härligt romantiskt rosa skimmer i hela rummet! :)



Begonians färg matchar fint!



Bakom sängen har jag ställt vår vikvägg som inte kommit till användning på ett tag. Nu vill jag bli av med den trista eksänggaveln också...

Byråerna ska tapetseras
(surprise, surprise!) Men det dröjer väl ett tag tills jag får fingrarna loss till det... Till sovrummet köpte jag samma randiga mattor som till hallen, från H&M Home.



Ganesha har tagit plats på den höga byrån, med min hemmafixade lampskärm bakom. Kuddmixen varieras allt som oftast... Behövs nog någon cerise där! :P

Vill du se fler bilder från vårt sovrum? Kika här.

Fyndade mormorsrutor

Upptäckte igår att det är bakluckeloppis ett stenkast ifrån oss varje söndag! Där kommer jag att vara stammis i fortsättningen.. :) Igår fyndade jag dessa underbara mormorsrutor för 15:-!  Tror det ska få bli kuddfodral av dem...



Tycker att färgkombinationerna är helt perfekta, precis som om jag valt färgerna själv! :) Tänka sig att man kan fynda sådant här fint handarbete för mindre än 10:- stycket, tänk så mycket tid och arbete som ligger bakom...!


I mitt skafferi (utmaning)

Lyckes skafferiutmaning var helt perfekt, det blev nämligen en anledning att äntligen ta tag i skafferistädningen och sätta upp mina nya hyllbårder som jag köpte för några veckor sedan.

Nu är det riktigt kul att öppna skafferiet igen! :)


Jag har klätt hyllplanen med vanligt presentpapper, istället för hyllpapper. Papprena kommer från Lagerhaus.


I skålen ligger kristallsocker, köpt på asienlivs.



I teskåpet kom hyllbården upp för några veckor sen och det har jag inte visat, så nu får ni se mitt färgglada teskåp igen! :)



Hyllbården är designad av Lotta Kühlhorn.  Älskar hennes retroinspirerade mönster, vill gärna ha något med hennes fina äpplen.


Nu kommer vi till det här med vilka jag ska utmana... De flesta av mina bloggvänner har nog redan antagit den här utmaningen men om det är någon mer som känner sig manad så blir jag glad!

Tycker att det här var en riktigt kul grej och blev faktiskt så inspirerad så jag tänkte utmana er att visa era städskåp också! (mitt behöver nämligen städas lite, OCH det brukar ju finnas mycket färgglatt i städskåpet!) :)


RSS 2.0