Söndagsbilden - Sytt



Igår kväll fick jag lite tid framför symaskinen och kunde äntligen få användning av några favorittyger jag samlat på mig! Jag är riktigt glad för det rosa/blå-blommiga som jag fick i ett byte med Gitte för ca. ett år sedan... Det blå/vit-blommiga är ett av de fina tygerna som jag bytte till mig av Kiiromi.

Det enda nya på kudden är bollfransen, baksidan har ett turkos/vit-rutigt tyg från en gammal gardin (också från Kiiromi) och innerkudden hade jag hemma.



Har sytt mer i dessa fina tyger, som jag visar en annan dag. Nu ska jag återgå till symaskinen (köksgardiner och lappkudde på G)!

Fler söndagsbilder hittar ni som vanligt i Fabriken. Ha en trevlig söndag!


Tapetask & Tradera-tyg



Att klä fula kartonger i fina tapeter är en kul hobby som dessutom är riktigt användbar. Jag har pysslat med det en del förut, och på sistone har jag fått massor av inspiration från bla. Namaste och Lotten som gjort så fina tapetaskar så jag gjorde en till. Har smyckat min med mönstrad tejp (köpt på leksaksaffär) och ett fint sidenband. Tapeten kommer från Gitte.



Tyget är mitt senaste Tradera-fynd, som verkligen var ett riktigt FYND, 100x147 cm. för 10:- (plus frakt)! Visst är det sött?

PS. Jag byter gärna av mina tapeter mot vintage tapet eller tyg, hör av dig om du är intresserad av byte!

Vardagsrummet

Utlovade ju fler bilder från vårt vardagsrum, så här kommer några...



Har varit krasslig en omgång till, så jag har spenderat en del tid under den härliga rosablommiga filten (som egentligen är en 70-tals-sovsäck). Nu mår jag bättre igen och hoppas jag slipper bli sjuk på ett tag!

Ha en fin fredag!


Tisdagstema - Badrum

Dags för tisdagstema i Fabriken igen, denna gången är det badrummen som ska visas upp!

Jag önskar att jag hade ett fräschare, nyare och framförallt STÖRRE badrum - men man får ju piffa till det man har så gott det går...


I mitt badrum bor alla mina japanska dockor, och både tavlor, duschdraperi, pincett och nagelsax har motiv av dessa små sötingar. Den vita (största) kokeshi-dockan samt duschdraperiet kommer från Lagerhaus. Den bruna dockan har jag fått av goaste Sanna och resten har jag köpt i Asien-butiker i Helsingborg och Helsingör. Vykorten (i tavlorna), pincetten och nagelsaxen kommer från Tiger.

Kika in i Fabriken och inspireras av alla vackra och roliga badrum!

Fler bilder av mitt badrum hittar du här.

Bloggfavoriter


Bilder: Randi Husom (collage av mig)

Just nu pågår en utmaning i bloggvärlden om att länka till sina fem favoritbloggar, så jag ska inte vara sämre... Snälla och pyssliga Popetotrora hade med mig på sin lista och sånt gör mig bubblande glad

Men varför bara FEM!!?? Det är ju helt omöjligt att lyckas välja fem favoriter, jag har hur många som helst som jag följer varje dag via min rss-läsare i mobilen. Men jag kom på ett knep - jag ska bara välja favoritbloggar som jag hittat den senaste månaden! Jag har nämligen funnit ett gäng nya favoriter, flera av dem tack vare min GiveAway!

Utan inbördes ordning:

Randi - RH-små ting fra mitt hjerte og sinn

Gult inte fult

Shine Design

Namaste - Kreativ & impulsiv

Mamma Tamo

MöbelPöbel


Hoppsan, det blev visst fler än fem i alla fall! Kika nu in till dem och bli inspirerade!

Fler favoritbloggar hittar ni i min bloggroll till höger - ja, jag vet de är många.









Bild: Randi Husom

Vinnare!

Nu har jag klippt och vikt lotter som jag la i en ask.



Skakade om...

och drog vinnaren till första priset som blev:



Maria med bloggen Jag blommar! Mystic Babe-tryck, svampmobil och tapetbitar kommer till dig.

Sedan var det dags för andra priset, som gick till:



Sanna med bloggen Krimskramsan som hade turen att vinna igen! Babuschka babe och tapetbitar kommer till dig.

Grattis till er båda! Maila mig era adresser så skickar jag vinsterna: errymerry(a)hotmail.com.

Jag vill också säga Tack till alla som deltagit i min GiveAway, det bästa har faktiskt varit att jag hittat till en massa nya favoritbloggar! (mer om det morgon...)

Söndagsbild - Solljus



Det bästa med januari är att ljuset är tillbaka! Bäst fångar man det genom att ställa fram några glasföremål som får skina och reflektera det svala vinterljuset ut i rummet. Jag har ställt fram några minivaser, i den blå får en sent kommande Amaryllis-stängel stå och till den gröna nöp jag av en blomma från min Primula.

Jag inreder vardagsrummet i en blå färgskala (det brukar bli så i januari) och kryddar med cerisa detaljer. Visar mer vardagsrumsbilder snart...

Nu är det knappt 1,5 timme kvar tills jag drar vinnarna i min GiveAway, skynda dig om du vill knipa åt dig några lotter! Vinnarna presenteras ikväll.


Orkidélycka


När en ny stängel visar sig på någon av mina orkidéer så känner jag alltid ett litet lyckopirr, det är så underbart att se livet spira och vänta med spänning på vilka blommor som ska visa sig. Nu har tre av mina orkidéer bestämt sig för att blomma samtidigt! (och en fjärde är på väg...) = riktig orkidélycka!

Det blev förresten an liten kort bloggpaus här pga. att jag har varit krasslig de senaste dagarna, men nu känner jag mig bättre igen!

Imorgon kl.12.00 drar jag två vinnare i min GiveAway, och så kommer det givetvis en söndagsbild. Vi ses!

Vackrare vardag


Det behövs så lite för att göra vardagen lite vackrare. Tex. så känns det roligare att diska när man har ett färgglatt blickfång framför sig.

Skärbrädan damp ner i brevinkastet idag och kommer från Lottens lilla bloggbutik. Paketet var vackert inslaget i tapet och ett ljuvligt litet visitkort fanns med. 





Påminner om min GiveAway igen, ursäkta om jag är lite tjatig.. :P



Tisdagstema - Mattor

Veckans tema i Fabriken är mattor. Mina egna mattor är inget att visa, istället får ni se mina önskemattor. Jag älskar mattor, en matta kan verkligen lyfta ett helt rum till nya höjder. Mattor är lite av en passion och jag letar efter de perfekta mattorna hela tiden, men har inte hittat dem än... eller nja, jag HAR hittat dem, men nästan alla mattor jag vill ha kostar alldeles för mycket.

Högst på min önskelista står en patchwork-kelim. De är sååå vackra. En sliten och infärgad kelim-matta i läcker färg skulle jag inte heller tacka nej till! Mattan överst, min absoluta favorit, kostar drygt 9000 dollar... Alltså lite utanför min budget, om man säger så. Kolla in läckerheterna (dessa kommer från ABC carpet&home/Color Reform) :


Bilder/images: ABC carpet&home

Fler favoriter är mattan med texten All you need is LOVE, och en multifärgad patchwork-kelim från Taners mattor. Missoni gör också underbara mattor, i härliga färger och mönster.


Bilder/images: Fulham Rugs/Bazaar Velvet, Taners mattor, My DecoEast India Carpets

Lite mer i min prisklass ligger mattorna nedan, Babuscka-matta från inreda.com, färgglad ullmatta från Tesco Direct, Pinocchiomatta från Hay, och färgglada plastmattor från House Doctor (en av dem har jag faktiskt!):


Bilder/images: inreda.com, dailymail.co.uk, svd.se, House Doctor.

Du hittar fler inlägg med tema mattor i Fabriken.

Vilken av mattorna är din favorit?


Paket och Primula




Måndag igen, veckorna går så fort så snart är det VÅR! Jag har redan bjudit in lite vårstämning med en liten Primula på köksbordet. I helgen har jag mest ägnat mig åt att mysa, pyssla och packa paket. Tapeter till Mia och Randi och pappersmobiler till Lotten. Hoppas att de ska bli nöjda!  



Ha en fortsatt fin vecka! Imorgon är det dags för tisdagstema igen, vi ses då...



Söndagsbild -retrotyger (igen!)



Förra söndagen visade jag tyger och idag visar jag tyger igen! Jag fick nämligen en hel massa tyger med Posten i veckan av två fina bloggvänner, Kiiromi-Mia och Randi.  Jag är helt överväldigad av alla vackra tyger de sänt mig, och har tusen idéer om vad jag ska använda dem till! Nu måste jag bara införskaffa tråd i passande färger och hitta tiden till att sy... Tusen tusen TACK Mia och Randi! Tapeter kommer snart till er.

Nedan några av favoriterna från de två tygpaketen:


I översta raden syns tyger från Mia och nedersta radens tyger är från Randi. 
(mer bilder kommer, har inte hunnit fota alla tygerna än - av Mia fick jag hela 29 olika tyger och av Randi fick jag 12, så jag har en del att visa!) :D

Har du någon favorit?  

Glöm inte att kika in i Fabriken för fler söndagsbilder.

& anmäl dig gärna till min GiveAway om du inte gjort det än. Klicka här för att komma dit...



PS. Några frågade var jag köpt tejprullarna i förra inlägget, de kommer från en leksaksaffär (tror det var BR) och finns säkert att hitta här i Sverige också!

Till pyssel och ris




Jag har inte visat vad jag köpte i Helsingör i förra veckan så här får ni se några av mina finaste inköp. Eftersom vi äter mycket ris så var vi ute efter en risslev från Rice och det hittade vi. När vi gick in i tebutiken för att köpa Kusmi-te så fann vi en risburk från Derrière la Porte (Dixie) och köpte den istället (jag ökar sakta men säkert min samling).

Köpte också lite pysselmaterial i form av fina tejprullar och tjusigt paljettband. En hög fina kort blev det också, det på bilden är från Pip Studio och sitter numera på min vykortsvägg tillsammans med alla andra fina färgglada kort och sprider lycka (Lots of Luck står det på kortet). Kolla in vilket vackert kuvert man fick till!

Förresten, kul att så många vill vara med i min lilla GiveAway! Vill DU delta så gör du det här. Lycka till!


Tisdagstema - Djur i inredningen

Veckans tema i Fabriken är verkligen kul! Jag har en massa djur hemma hos mig och det här är några av dem:


Flamingon fick jag i julklapp, elefanterna kommer från Solig och IM, sköldpaddan från Nästet, gammal träkrokodil hittades vid vindsrensning, lilla glasräven fanns på loppis, julgransugglorna från Åhléns och House Doctor har jag inte packat ner än, grön tiger och röd badanka är också från från vindsrensning och den fina trollsländebroschen är en present från älsklingen.


De finaste djuren jag har är såklart de levande, men dem räknar jag inte som inredningsaccesoarer utan som familjemedlemmar! (blev lite förvånad över att "röda katter" stod med på listan över 2011 års hetaste inredningstrender i en tidning!)



Kika in i Fabriken om du vill hitta fler inlägg om djur i inredningen!


Lucky Star pappersmobil



Nu har jag tillverkat ännu en pappersmobil, liknande de jag gav bort i julswappen. De tar lite tid att göra, men jag kommer att tillverka fler när jag hinner! Denna fick bli en riktig pastellbomb, med både vintagetapeter och nya tapeter och papper. 

Finns till salu i min lilla shop (som jag kommer att fylla på med fler varor inom kort, tex. Babes, tapeter, askar mm.)  SÅLD! men titta gärna in i shoppen ändå, jag fyller snart på med fler saker.

Söndagsbild - retrotyger


Från den superduktiga och kreativa sybloggerskan Kaspara kom ett paket med detta härliga innehåll. Är så glad över att jag lyckades "knipa åt mig" ett av hennes tygpaket den här gången. :)

Och så några extrabilder...

Tyget överst i högen är min absoluta favorit!

Ett sånt här fint kuddfodral skulle man kunna göra (och jag kan, för nu har jag äntligen en symaskin! Tack snälla A.)



Vilket tyg är din favorit?


GiveAway!!

Nu är det äntligen dags för min lilla GiveAway! Eftersom bloggen fyller två år så har jag valt att ha två priser.
(se regler längst ned)

1:a pris
är ett babe-tryck (15x15 cm, passar i ram från tex. Åhléns, ramen ingår ej), en gul svampmobil
åtta tapetbitar i ca. A4-storlek, samt en mindre bonusbit med äpplen.  




2:a pris
är en babuschka-babe kylskåpsmagnet (ca. 19,5x11 cm.), samt mindre stuvbitar av samma tapeter som i första priset.



Bitar av dessa tapeter ingår i alltså i båda priserna (alla är vintage från 60-70-talet):


Reglerna är "de vanliga", så här gör du:
*Kommentera (=1 lott, även för dig som inte har egen blogg)
*Följ mig via Bloglovin (=1 extra lott)
*Länka med bild i din egen blogg (=2 extra lotter)

Totalt kan du alltså få 4 lotter. Skriv i din kommentar hur många lotter du deltar med.

Du kan delta fram till söndag 23/1 kl. 12.00. Lycka till!!!

PS. Min GiveAway är även öppen för läsare från andra länder!

En annan GiveAway...

...som jag kan jag tipsa om är denna: 

 

Kika in här!


Två års-jubileum

Idag är det alltså två år sedan jag startade bloggen, och det har verkligen varit två givande år! Jag har funnit många likasinnade, nya vänner och fått massor av inspiration och positiv feedback från er. Detta vill jag tacka för genom att anordna en liten GiveAway för er, mina kära läsare. Men ni får vänta lite till för jag är inte riktigt klar med "förberedelserna" än...




Svampmobilen hänger i alla fall redo på väggen i köket och väntar på att flytta hem till en ny ägare...

Ha en riktigt mysig trettondagskväll!

Året som gått... Del III

Här kommer då sista delen i min "lilla" årskrönika.


I september var jag på en kul jobbfest i Stockholm där Måns Zelmerlöv stod för underhållningen (ja, jag vet, det är inte lätt att se att "spöket" på bilden är Måns). Jag var "insnöad" på Hello Kitty och köpte bland annat de söta Pez-figurerna. Jag höstfixade sovrummet. Vi gjorde en vindsrensning hos älsklingens föräldrar och kom hem med massa fina saker, bland annat vackra spelkort och massa leksaker. Jag gjorde bloggheaders till två favoritbloggare, Nästet och Saax och så köpte jag upp ett presentkort på Mio.


I oktober fick jag ett underbart överraskningspaket av Nästet-Lotten, det innehöll en underbar sköldpadda, en fin tygkasse och en tjusig blombrosch. Jag blev inspirerad och knåpade ihop en brosch av samma modell, som jag sedan gav till Lycke. Jag gjorde en ny babe, som jag skickade till Milda Malin. Jag hann också med att pyssla ihop lite fina askar och visade massa närbilder från mitt hem.  


I november åkte jag upp till Norrbotten där jag hälsade på familj, släkt och vänner. Besökte också goa Lycke och fikade kladdkaka på sött fat. Fick fina plåtburkar av henne. Första snön kom här i Helsingborg och jag köpte några små julsaker, bland annat ugglan och svamparna. Jag visade mitt badrum med kokeshi-tema.
 

I december pyntade jag med en del egentillverkat pynt: en tapetvimpel, minipaket och julkort. Jag hade en mysig tjejkväll med några vänner. Sedan fyllde jag år och fick massa fina presenter. Pyntade min vita gran (som också var en födelsedagspresent), de enda tomtarna som fick vara med var de här små från loppis. Var med i Lottens julswap där jag skickade de två paketen på bilden, och fick jättefina saker från Petra och Sanna. Och sen firade vi jul och nyår såklart!


Då var det slut på årskrönikan över mitt 2010, och jag måste säga att det verkligen har varit skoj att göra den! Att gå tillbaka och titta på bilderna från året som gått och minnas stunderna. Det känns som att bilderna ibland har en förmåga att ta en rätt tillbaka till den stunden då de togs, man känner dofterna, smakerna, känslorna... Det får en verkligen att uppskatta det lilla i vardagen när man ser tillbaka på alla små glädjestunder man haft under ett år!

Hoppas att du har en trevlig trettondagsafton!


Tisdagstema - Recycling

Hoppsan, hade ju glömt att det var tisdag och dags för tisdagstema i Fabriken igen! (Man blir lite "dagvild" när man inte jobbar.) Veckans tema är Recycling, återvinning i inredning.

Jag älskar att återvinna "gammalt skräp" och göra något fint av det. Jag är en sån där som sparar på det mesta, tex. presentpapper och snören från öppnade paket, skokartonger, Pringles-rör och annat krafs för att de kan komma till användning. Och de kommer faktiskt till användning! 

Här kommer ett litet collage med återvinningspyssel:


Den gula asken är ny och till den använde jag 70-talstapeter från min samling. (Fler bilder på de andra askarna finns här.)

Allt som behövs för att förvandla kartongerna är fina papper/tapeter, lim och en gnutta tålamod. Askarna är sedan bra till småsaksförvaring såklart, men också att ge bort presenter i - själva asken blir ju en present i sig!

Spillbitarna som blir över kan man ju inte heller slänga, så av dem gör man tex. en fin stjärna, vimplar, miniflaggor, små lapprojekt eller klipper ut figurer som man klistrar på kort osv...

Kolla gärna mer på mina återvinningsprojekt och annat pyssel här.

Fortsättningen på min årskrönika får ni se imorgon, och på torsdag är det GiveAway-dags!  :)


Året som gått... Del II

Här kommer fortsättningen på året som gått, med massa bilder från de ljuva sommarmånaderna.


I maj antog jag Lyckes skafferiutmaning och visade hur det ser ut inne i vårt skafferi. Vi köpte en blommande matta till köket och på gården blommade det magiskt vackra körsbärsträdet. Jag blev inspirerad och gjorde Spring babe och vårinredde i sovrummet. Promenader i härlig grönskande natur var ett måste...



I juni var det skolavslutning, jag fick min iPhone och fotade mycket med den, bla. den fina bilden på Sezza.  Pärlade ihop några armband, det på bilden var en present. Shoppade massa blommor och annat färgglatt i Helsingör. Lagom till midsommar hade någon smyckat husfasaden med blommor i ett rör.


I juli blev det många små utflykter och picknicks. Månaden började med ett besök till Ven på vår 9-årsdag. Vi åkte också till Malmö och Köpenhamn. Det var en het månad så man fick dricka mycket! Jag gjorde pink lemonade och vi fastade med fruktjuicer (klicka på länkarna för att se recept).


I augusti var jag på grill/film/kattlekskväll i min nyköpta fina klänning. Vi fikade på Ebbas café som är inredd HELT med saker från 50-talet. Jag fick bytte tyger med Borghild. Besökte Förmedlingscentralen (en gigantisk loppis) i Tyringe. Hittade inte så mycket, kuddarna på bilden köpte jag inte, för att jag tyckte de var lite "skabbiga" (men när jag ser bilden så ångrar jag mig lite...) Min mamma fyllde femtio, och vi firade med att spendera en vecka i de vackra fjällen.

Åh, längtar ni också till sommaren nu?! :) Det gör jag!!!

Imorgon kommer summeringen av årets slut. Vi ses då!


Året som gått... Del I

GOTT NYTT ÅR!!!

I årets första inlägg upprepar jag konceptet från förra året, och börjar mitt bloggår med att se tillbaka på det som hänt under året...

Jag har valt att dela in min tillbakablick i tre delar för att det inte ska bli så mycket på en gång! :P


I januari lanserde vi gästmatbloggen Vegotrix, där det inte blev så många inlägg... men vem vet, det kanske kommer fler i år?? Vi strosade i Helsingör. Vi städade ut julen och inredde i vårfriska färger och frossade i tulpaner. Vi fick lite fina retrotextilier sparade från älsklingens barndom. Jag hade min första GiveAway på bloggen där finaste Stjernfall tog hem 1:a-priset!


I februari frukostmyste vi på helgerna och jag fick fina rosor av min älskling. Vi firade älsklingens födelsedag och Alla Hjärtans Dag. Jag köpte några rullar 70-talstapeter och var förkyld. En härlig överraskning från söta Sanna kom med posten.


I mars var det mycket gult. Jag pimpade en liten hylla i gult, jag fick ett häärligt paket med tapeter och tygprover från goa Gitte, jag hängde upp vårgardiner och köpte en gul matta, och påskpyntade med påskliljor, påskägg, och fina pappersdekorationer från loppis.


I april fick ni se hur mitt morgonmyshörn såg ut. Jag blev klar med min prylhylla och började så smått att fylla den med små minisaker. Vi tog många promenader i vår vårgrönskande stad. Jag fyllde på servettlagret en aning. Skaparrummet blev äntligen klart och vi gick på barndop. Vårljuset flödade...

Imorgon kommer sommarens härliga bilder!

Hoppas att året börjat bra för er och att ni får ett fortsatt fint 2011! Tack för att ni tittar in och kommenterar, det är guld värt för mig! Om några dagar har ni chansen att vinna en liten belöning.... Håll utkik! :)




RSS 2.0