Färg på fyra sätt

Det var veckans uppgift i kursen - alltså att färgsätta samma bild på fyra olika vis. Roligt var det, och det blev ganska bra också. Eller vad tycks?

   


Vilken gillar du mest?
Rösta på din favorit
(senast söndag 4/10) så vinner du bilden du röstat på
Länka gärna från din blogg till omröstningen, så får du två vinstchanser, & du får gärna använda en av bilderna när du länkar till mig.Affisch

Veckans uppgift gick ut på att göra en affisch till en utställning med namnet "The Living Room". Jag spånade fritt kring orden och kom på jag ville göra slingande grenar och djur för att åskådliggöra ordet "living" och en stol och ett fönster fick bli symboler för "room". 

Jag gjorde en blyertsteckning och har sedan lagt till lite färg i Photoshop samt lagt på fågeln som jag målade i akvarell. Jag gillar kontrasten mellan det handteckande, bakgrundens släthet och fågelns "måleriska" karaktär.


Så här lyder min "motivering" till bilden: Jag har valt ett tydligt bilddspråk för att gestalta "living room", men som ändå lämnar mycket åt betraktaren. Slingrande grenar, en fågel och en fjäril får representera det levande. Som symboler för rummet har jag valt en stol och ett fönster. Grenarna sammansmälter med stolen - eller om det är stolen som sammansmälter med grenarna. Trä(möbel) blir träd, träd blir trä(möbel).

Inne(rum) eller ute(rum)? Det ligger hos betraktaren.

Jag ville också göra utställningens titel som en del av det levande, och därför fick den "växa ut" ur stolen, som växer ut ur grenarna/trädet.

Om du såg den här affischen, skulle du då bli nyfiken på att se utställningen?


Kärlekens kemi

Veckans uppgift gick ut på att illustrera en artikel ur DN som handlar om hur forskare genom att studera präriesorkar är kärlekens kemi på spåren. Präriesorkar lever, precis som människan, i monogama förhållanden - vilket gör den högintressanta för forskning. Forskare har upptäckt vilka ämnen i hjärnan som påverkar viljan att "kila stadigt" och menar att känslan av kärlek sitter helt och håller i hjärnan.  Läs hela artilkeln här!

Jag är varken förtjust i djurförsök eller tanken på att kärleken skulla vara enbart beroende på vissa ämnen i hjärnan men min bild blev i alla fall så här:Tanken är att illustrera hur forskaren vill "skingra alla rosa dimmor kring begreppet kärlek", därav den rosa-dimmiga bakgrunden. Jag ville också ha med det förälskade paret, präriesorkarna som utsätts för forskning och hjärnan. Är inte helt nöjd med bilden som sådan, men tycker åtminstone att den illustrerar artikelns innehåll rätt väl.

Jag blir (som vanligt!) glad för alla kommentarer - vad är bra, vad är dåligt, vad får du för bilder i huvudet när du läser artikeln?

T-shirtillustrationer

Återigen har det varit tyst ett tag från mig... men nu kommer äntligen ett bevis på att jag fortfande lever. :) Har haft fullt upp, bland annat med det som jag nu ska visa er!

Veckans uppgift i min kurs (Illustration på Berghs) var att med inspiration av tre andra tecknare/illustratörer rita T-shirt-tryck som visade tre olika sinnesstämningar (vi fick välja mellan glad, irriterad, arg, trött, ledsen och pigg). Vi skulle välja en av inspirationsbilderna som utgångspunkt och göra våra illustrationer i en stil som liknande den valda bilden. 

Så här blev mina bilder:

     Här kan du se mina inspirationsbilder: Panda av Yoshmangavarelse, kinesisk kalligrafi-katt.

Nu är det äntligen dags för lite film-mys. Ha det gott alla där ute!!
RSS 2.0