Min morgonmyshörna

Varje morgon sitter jag med en kopp te och myser i min fåtölj med massagedyna. (Massagedynan ligger under det fina 70-talstäcket.) Nyligen hängde jag upp min halvfärdiga stora målning, som jag började på för snart ett år sen och som aldrig verkar bli klar...



Köpte en hortensia häromdagen och ställde i min hörna, den passade helt perfekt ihop med färgerna i tavlan!



Det är så härligt att väcka upp sin trötta och stela kropp med massage och varmt te. Ofta ligger min söta lillkisse i knät och spinner, och jag känner att jag helst skulle vilja sitta kvar i fåtöljen hela dagen...  


Tulpaner och hallon

Redan onsdag! De härliga tulpanerna och den goda efterrätten njöt vi av i helgen. Sojaglass med varma hallon är bland det godaste jag vet! Den här gången hade vi även i mangobitar. För att göra det extra gott så pressar man i lite limesaft och sötar med tex. en gnutta råsocker, så får man en perfekt balans mellan syrligt och sött!




Prylhyllan är klar... tror jag.

Idag har vi haft en inspirationsdag på jobbet. Solen har strålat och det har varit varmt nog att klä sig i vårjacka och ändå svettas. Jag har ätit årets första isglass. Köpt lite nya blommor och promenerat i stan med min älskling. Stjärnmagnolian blommar och körsbärsträden börjar allt mer likna stora rosa moln... Det är härligt med VÅR!

I förra veckan blev jag klar med min "settekasse", eller prylhylla som man kan kalla den på svenska.  Valde att lämna många av facken vita, och kanske fyller jag på med mer tapeter eller mönstrade papper senare. Den ska också fyllas med lite fler miniatyrgrejer. Hittade den blå glasräven på loppis i onsdags och den passade in väldigt fint tycker jag! :)



Har hängt upp den i hallen, på så vis passerar man den ofta och kan glädjas av färgerna och de fina små tingen i den!



Har du någon prylhylla hemma hos dig?



B som i...

...barnddop, baby, Benjamin.



Har varit på söta lilla Benjamins dop idag, min väninnas baby. Slog in paketet och gjorde kortet i all hast i förmiddags. :P

Lapptapetväggen (som jag tapetserat på mdf-board) har jag nu provisoriskt ställt ovanpå borden. Men så småningom ska det skruvas upp på väggen och det ska även sättas upp skenor för krokar och burkar att förvara pennor och annat pysselkrafs i.

Passade på att ta en bild på hur det ser ut just nu:



Färg och blommor som kommer att sprida mycket glädje och inspiration när jag arbetar! Lovar att ni ska få se ännu mer av rummet snart!

Önskar er en fortsatt mysig helg!

Väggklocka och bricka från Tradera

Har inte hunnit blogga på nåra dagar och hinner inte nu heller egentligen... Ville bara visa mina två senaste Tradera-fynd, båda i härligt apelsingult! 





Hoppas ni har det bra, kära läsare! :)


Lapptapetvägg "in progress"...

Här kommer en liten förhandstitt... (Fotot taget i dåligt ljus)



Alla tapeter, utom den med fågeln (Pip Studio) och den turkosa med rosa blommor (Designers Guild), är 60-70-talsvintage. Är riktigt nöjd so far. Ni får se mer när den är på plats! :)

Tapet- och målarpyssel

Just nu har jag ungefär tio (eller kanske hundra!) olika pysselprojekt på gång. Jag har lite svårt för att avsluta ett projekt innan jag börjar på nästa, vilket innebär att jag alltid har ett stort antal halvfärdiga grejer på vänt! :P

Jag är i full gång med att skära tapeter till den kommande lapptapetväggen i skaparrummet och när jag ändå var i gång så passade jag på att göra lite lapptapet på en skåplucka till Expedithyllan i vardagsrummet. En till är på gång... 



Jag har också grundmålat några olika saker, bland annat den fina keramikelefanten som jag fick av Sanna för ett tag sedan. Hade tänkt måla den gul eller rosa, eller möjligen turkos, men nu lutar jag åt att behålla den vit för jag tyckte det blev så läckert till reliefmönstret på den!



Vad tycker du? Ska jag behålla den vit eller måla den i någon läcker färg?

Nyaste brickfyndet

Fick hem denna läckra regnbågsbricka med två glasunderlägg igår. En äkta 70-talare köpt på Tradera.


Häftiga eller hur!? :) 

Ha en härlig lördag! Kram

House Doctor

Här kommer lite inredningsinpiration från House Doctor! Om det är någon som kan det här med färg- och mönsterglad inredning så är det dom! :) Jag skulle kunna köpa ALLT från deras sortiment... Kolla in dessa underbara inspirationsbilder från deras hemsida!

  
 
  
  
 
Bilder/images: housedoctor.dk
(Klicka på länken för att se bilderna större och få mer inspiration!)

Såå vackert! Jag älskar kombinationen av naturligt och avskavt tillsammans med massa färg och mönster.   
Vilken bild eller pryl är din favorit?
 


Tyger från Danmark...

Närmare bestämt från den danska bloggaren och tygsamlaren Julia Runge. Vi gjorde en Change Away/Swap - jag köpte lite tyger till henne på Lagerhaus (som hon bland annat sytt fina sminkväskor av).

Hon skickade dessa fina tyger till mig i utbyte plus en liten bit av den alldeles underbara tapteten som jag önskar att jag hade mycket mer av! :) 



Är de inte läckra?! Härliga sprakande karamelliga erry-färger.

Här kommer samma tyger i närbild:



Hoppas att ni inte är trötta på mina Picasa-collage. Jag tycker det är så roligt att göra dem, men det blir kanske lite "enformigt"...?? Tar emot alla synpunkter, idéer och tankar om min blogg med glädje! :) 


Lyckliga Lotta i mitt kök

Igår överraskade älsklingen sin sjuka sambo med en härlig chockrosa Lyckliga Lotta och en chokladkaka av min favoritsort, Rittersport Mint! Det gjorde mig så glad! Tack älskling!♥♥♥



Denna vackra blomma sprider verkligen lycka, varje gång jag går in i köket ger den mig en liten lyckokick! Kanske är det för att jag tänker på kärlek, värme, sommar och hallonsorbet när jag ser den fina färgen.

Se bara hur fint den gör sig tillsammans med lampan, gardinerna, brödboxen och de små ryska dockorna som snälla Jessi♥ gav mig...




Annat som gör mig lycklig är de söta små svamparna på väggen som sötaste Sanna skickade till mig. Tack än en gång vännen!♥




Idag är jag lite piggare än igår och tog ett krafttag och diskade mina Kivi-lyktor. Efter detta var jag dock helt utmattad, det krävs inte så mycket för att bli slutkörd när man är krasslig...



Annars har jag bara läst och slösurfat mest hela dagen. Gjorde också en liten beställning, men jag ska inte avslöja vad det blev än! :P

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på film! 

Snygga servetter

Min servettsamling har utökats med ett antal nya skönheter på sistone. Jag kan inte låta bli att köpa när jag ser ett paket snygga servetter!




Köpta på Tiger i Helsingör.  




Småblommiga från House Doctor (finns bla. hos Cosas), storblommiga från H&M Home, Kippis (som betyder "Skål!") med glas från Marimekko.

Jag är hemma med feber och halsont idag. Har varit mycket förkylningar på sista tiden, men det kan nog bero på att jag har så mycket barn omkring mig om dagarna och inte har vant mig vid alla bacilusker än...

Hoppas att du haft en frisk och fin dag!


Katt och krokus i solskenet

Idag skiner solen, och vi kom precis in från en härlig promenad i solskenet. Åh, vad det är härligt med blommande vår. Krokus, vitsippor , skalbaggar och nyckelpigor trängs om utrymmet i gräset och gör mig lycklig!






En annan som blir lycklig av solsken är vår kära lilla kisse som tar minsta lilla chans till att få lapa sol!


 (Bilder av älsklingen, collage av mig.)

Hoppas att du haft en härlig söndag!


Godis för ögat!

Jag faller för allt färgglatt, precis som många av er redan vet... :) Detta gäller givetvis även godis, och ofta köper jag färgglatt godis bara för att det är så... snyggt, helt enkelt! Färgämnen är ju inte särskilt nyttiga... men de är fina att se på! Och jag tycker att jag väger upp det ganska bra med att äta mycket grönsaker och lite tillsatser i övrigt. ;-) 





Jelly Beans, turkosa salmiakgrodor, Anthon Berghs marcipanbröd och hårda karameller är dessutom bland det godaste jag vet (allt detta brukar jag oftast köpa i Danmark). M&M:s äter jag däremot inte, då jag är mjölkallergiker, men de är fina och jag passade på att ta en bild då älsklingen köpte dem.

Idag blir det dock inget godis, allt godis på bilderna är uppätet för länge sen... tyvärr! Nu ska jag och älsklingen fixa lite veg-tacos och fredagsmysa.

Blev du godissugen?!

Ha en underbar helg!



Bilder från skaparrummet

Hela påsken har gått åt till att fixa och dona i skaparrummet. Vi har varit två svängar till IKEA, byggt möbler, hängt upp skåp, städat ooch sorterat... Och NU börjar det äntligen bli klart. Några detaljer saknas fortfarande, men jag är så nöjd med hur det blivit! Massa förvaring och mycket golvyta ville jag ha, och precis det har vi fått till. :)




Väggskåp, kontorsstolar, bord, hurts, tavellister och tapetförvaringsrör kommer från IKEA.
Tidningsställ från loppis och ugglor från Tiger.

Så snart jag får tid så ska jag sätta upp lapptapet mellan skåpen och bordet och det tror jag kommer bli riktigt läckert!  :)

Fler bilder kommer...

Färgglad Påsk!





Idag blir det påskmiddag hos älsklingen föräldrar. Resten av helgen kommer att ägnas åt att få färdigt i skaparrummet. Igår åkte vi på en andra inköpstur till IKEA och nu ska vi fortsätta med möbelbyggandet innan vi åker iväg på middag...


GLAD PÅSK allihopa!
^_^ Kram


RSS 2.0