Nya "babes" är födda

Just nu skulle jag egentligen ha varit i Köpenhamn. Mamma & hennes sambo kom ner igår kväll så jag skulle möta upp dem där & gå runt i stora staden. Men jag är fortfarande inte helt bra från min urinvägsinfektion (trots penicillin) & det är ju inte så himla kul att gå runt i storstan & jaga toaletter hela dagen :P Köpenhamn finns ju kvar, så det får bli en annan gång!

Här kommer några bilder på nya babes som jag har målat, klistrat & klippt ihop!  Så hu har dom två första fått några kompisar. Några fler halvfärdiga ligger på pysselbordet...  Samt tusen andra projekt! :P

Samlade babes:

 



Så här ser de tre nya babes:en ut:

 
Pink babe                                                     Sad babe

                                                                Pink kokeshi babe    

Har du en favorit så berätta gärna för mig! Min egen favorit är faktiskt den allra första jag gjorde, som jag kallar Barcelona babe. Jag blev väldigt nöjd med Pink babe också!

I bakgrunden på första bilden syns ett annat pysselprojekt som jag inte visat än - en minibyrå som jag klätt med fina papper & tapeter. Bilder kommer!
 
Nu blir det en liten bloggpaus över helgen, då jag ska umgås med min kära mor & hennes sambo, samt med min egen älskling förstås.  Glöm inte Mors Dag på söndag!:)

Kram & Trevlig helg!


Nya sovrumsbilder

Det var ett tag sedan jag gjorde om lite & fotade i sovrummet, och nu har jag äntligen fixat bilderna så att jag kan visa er!

Jag har lagt in alla bilderna på Flickr, så om du klickar på bilden nedan kommer du till bildspelet med alla bilder! När du sett bildspelet kan du gärna gå in på min sida & titta i mina andra "sets" (My kitchen, My livingroom, My balcony, Flowers & My art) Många av bilderna har jag visat på bloggen, men inte alla!




Här får du en liten förhandstitt!



Glöm inte att komma tillbaka & kommentera. Jag är nyfiken på om du gillar att se bilderna i ett bildspel eller om du hellre ser dem direkt på bloggen!  
Window  & pillows Bedroom view Pillows Pillows Buddha Magnolia Bronse cats Painting of mine Lamp & bed Glass drops Glass drop Hydrangea Tealights & lamp Hme-made lampshade Mirror birdie with home-made friend Birdies & magnolia Pillows Cat Home-made pillow Bedding Pillow & cat Cat on bed Big leaf in vase Window & chair

Sjukdag

Jag har dragit på mig en urinvägsinfektion & i morse vaknade jag med feber. Gick till läkaren & fick penicillin så nu känner jag mig bättre. Största delen av dagen har spenderats i soffan med laptopen i knät kikandes på denna vackra utsikt!



Jag har också njutit av mina nyinköpta krukväxter, en hortensia och en kalanchoe. Samt inspirerats av tidningen 101 idéer från Allt i Hemmet.

 
   
   

Vi ses!
PS: glöm inte att klickapå de små bilderna om du vill se förstoringar! :)

Kram

Tävla om snyggt shopping-set

Hos Retro Elephant kan man vinna så här fina saker i retro-tyg.


Jag vill ha!
Kanske du också?




Pyssel-söndag (del 2)

Igår visade jag bara ett av söndagens pysssel-projekt så här kommer bilder på resten!

Jag gjorde decoupage på två kaffeburkar & en liten konservburk. Jag började med att grundmåla med vit akrylfärg även här, och sedan var det bara att limma på servetterna med decoupagelacket samt lacka ytan ett varv. 

Tänk så lätt man kan förvandla en tråkig kaffeburk till en fin förvaringsburk!
(återstår att se om jag kan bli kvitt kaffedoften...)



Ni får också en liten förhandstitt tavlan jag började på. Den är 1x1 meter & motivet är stora "70-talsblommor"!  Än så länge är bara "grunden" målad, så färgerna kommer att ändras lite. Detta är närbilder, hela tavlan visar jag när den är klar!



Jag blir som vanligt jätteglad för alla kommentarer! Det är så roligt att veta vad ni som kikar in tycker om det ni ser! (det är ju därför jag lägger ut bilder & visar vad jag gör för omvärlden)
Tack & Kram på er!

Pyssel-söndag

Igår pysslade jag nästan hela dagen. Jag gjorde decoupage på en sopkvast & på några plåtburkar. Började på en stor akrylmålning. Städade i ateljén. Ett ganska hyfsat dagsverke enligt mig själv. :)

Så här gjorde jag med sopkvasten:


Idén har jag haft länge, och häromveckan hittade jag de fina kakservetternaÅhléns & tyckte att de skulle passa perfekt till mitt projekt! Tycker själv att den blev riktigt "mumsig" :) Vad tycker du?

Loppis-lördag

Idag har jag äntligen fått fynda lite loppis-prylar igen. Så fort jag kom in i lokalen fick jag syn på den fina gröna karamellskålen, och köpte den bums! Sedan hittade jag en superfin grytlapp i favvofärger, en massa små jättefina virkade dukar, två broderade dukar, ett fint blommönstrat fat, en blå stjärnljusstake (har en grön sedan tidigare) & sist men inte minst - en oemotstånlig liten gremlinfigur! (för det ynka priset  av 1 krona!) :)

 
 
 
 
 


Vad tycks!? ^_^

Chockrosa balkong!

Igår piffade jag upp balkonen med en chockrosa vaxduk med vita prickar från Rusta & fina fejk-pelargoner i samma färg från Åhléns. Möblerna köptes på Jysk för några år sedan och så har vi en grön nålfiltsmatta för skönare golv (som vi fått av älsklings snälla föräldrar)...

 
  


Gillar såklart levande blommor mer än plastblommor, men på min balkong brukar de inte vara levande särkilt länge, eftersom de har ett utsatt läge. Solen gassar på hela dagen så att de torkar ut om man inte vattnar varje dag, ibland spöregnar det så att blommorna dränks & sedan är det ju mycket avgaser här i stan.

Den engelska pelargonen som slutat blomma, har iaf fått flytta ut - så hoppas jag att den trivs med mycket sol & frisk luft och börjar blomma igen!  Se hur fin den var när den blommade!

Vad tycks om vår chockrosa balkong?

Vill också tipsa alla bloggare & inredingsintresserade läsare om Inredningsbloggar där man kan posta inlägg & länka till sin egen blogg. Alla inredningsbloggar samlade på ett ställe!  (Jag postade mitt första inlägg där idag)

Blomsterpromenader

...har det blivit de senaste helgerna, vilket har resulterat i ett ganska stort antal fotografier! Så jag tänkte jag skulle visa er några...

Jag är, som ni nog redan förstått, väldigt förtjust i blommor & träd.. ja, naturen helt enkelt. Det finns ju så mycket vackert som blommar under just den här perioden!

Den senaste helgen var det mest rhododendron och syrener som fastnade på bild & helgen innan var det äppelblom och maskrosor bland annat. En bild på ett stort blommande magnoliaträd från några veckor tillbaka som jag inte hunnit visa får ni ockå se nu:



 
 




 
   
  Hoppas att ni som läser är lika förtjusta i vackra blommor som jag! :)
PS: Blir jätteglad om du vill berätta vilken av dessa bilder som är din favorit!

Titta gärna på fler blomsterbilder här!
Kramar


90-årskort

I helgen fyllde älsklings farmor 90 år! Tyvärr kunde vi inte följa med upp till Östergötland och gratulera, men jag gjorde i alla fall ett kort till henne! Jag tycker det är riktigt kul att göra kort & scrappa, synd att man har för lite tid till sånt. Det är så mycket kreativt man vill hinna med att göra...

   



 

Vinn Lap Tray

En till tävling som jag vill tipsa om:


En sån här skulle vara perfekt för en sån som mig, som alltid sitter med datorn i knät! Passar också bra att ha som frukost-på-sängen-bricka! Tävlingen hittar du hos Skönt Hemma, en mycket trevlig & inspirerande bloggare!

Vinn en PinkFriday-poster!

Lisa gör de mest fantastiska små bilderna och säljer dem som posters. Nu har hon en tävling på sin nya blogg där man kan vinna en valfri poster! (Gå in via länken ovan)

Nån av de här två skulle passa perfekt i mitt rosa-gröna vardagsrum! (Eller helst båda förstås!)



Kolla även in Lisas gamla blogg, där finns massor av inspiration!

Lilla söta blombuketten...

fick jag av min kära väninna (med detta vackra hem) i lördags när hon var här på middag & Eurovisions-titt! Jag blev såå glad! (Tack söta!)

 
 
 

Blommorna har hon plockat i sin lilla täppa. Visst är de vackra?

I övrigt har helgen spenderats med lite nödvändig shopping och en Rhododendron-promenad (bilder kommer) samt jobb. Nu är det också dags att gå jobba. Vi ses!

Prinsesstårte-rum

Idag har mormorsrutepläden som jag köpte på Tradera fått inta hedersplatsen, nämligen soffan. Jag älskar den, och det gör katterna också! För att matcha de fina färgerna i pläden så har jag inrett i grönt & rosa/cerise. En kombination som jag är väldigt glad i! Hela rummet blev som en prinsesstårta!  De turkosa kuddarna & detaljerna fick flytta till sovrummet, så det blev en ny stil där inne också :)



  
  


Ännu en av mina kära orkidéer har slagit ut i blom.

  
  


Har ordnat alla inredningstidningar i hyllan, så nu är det lätt att ta fram dem då man känner för det! (Tidigare hade jag dem i tidskriftssamlare, men tyckte det var trist då man inte lika lätt kan se dem och ta fram dem..)

Katterna har fått en ny klösställning, det var populärt! Se också gardinerna, jag har även där kombinerat grönt med rosa.

Vill du se hur vardagsrummet sett ut tidigare? Kolla här & här & här.
Lämna gärna en kommentar & säg vad du tycker är snyggast!

Har även fotat sovrummet, men visar de bilderna en annan dag.

Ha en underbar helg alla ni som läser det här!
Kram

Rie Elise Larsen

...är en dansk designer som gör fantastiska textilier & pappersvaror med härliga färger och lekfulla former! Hittade den underbara hemsidan för en tid sedan & la den bland mina länkar, men nu är det dags att dela med sig av det fina! Så här kommer ett litet axplock av alla inspirerande bilder som finns på hemsidan:




Bilder : Rie Elise Larsen



Danskarna kan det här med färgglad interiördesign! Love it!


Japanska kuddar

Har tidigare visat tyget och tygtavlan med det japanska trycket. Hade några bitar över och två trista små kuddar som behövde piffas så i söndags tog jag med mig tyget när jag skulle hem till min väninna och kvällspyssla. Här är resultatet:

 
     


Det fick bli en enkel omlottbaksida, och jag tycker själv att det blev rätt fint med den ena halvan i vitt tyg. Kanske sätter jag en knapp i skarven också...

Nu är det dags att göra sig i ordning för jobbet. Ha en bra onsdag!

Jean-Michel Jarre

... är en fransk kompositör som gör fantastisk (elektronisk) musik. Igår fick jag uppleva hans magiska ljud- & ljusshow live på Malmö Arena. En upplevelse!

Att fånga de häftiga ljuseffekterna på bild var inte det lättaste, så ni får hålla till godo med det som fastnade i kameran.  Som ni förstår var ljuset mycket snyggare i verkligheten!



  
  
  
  



Den allra häftigaste effekten var när han "spelade på ljustrålarna" vilket syns på den sista bilden (se hur det såg ut här: Youtube)... Det kändes verkligen som att ljudet kom ifrån strålarna!

Kolla även in hans hemsida & blogg samt fler youtube-klipp från konserten i Malmö.

Annars har jag i helgen hunnit med att sy lite kuddar, fota syrener och andra fina vårtecken mm. så nu har jag massor av bilder att visa. Håll utkik! :)

Ikväll blir det att mysa med tidningar och TV, fick hem Sköna Hem & IKEA family live och på TV är det Desperate Housewifes. Ha en skön kväll allihopa!

Kram



Köksdetaljer

Här kommer en liten mix av detaljer i vårt kök.
Turkost + Rosa + Mönster = Sant



  
  
  
  
  


Här & här kan du se fler bilder från köket!
Ha en underbar lördag!

Kram


Mera körsbärsblom

Körsbärsblom är så fint så jag kan inte låta bli att lägga ut några fler bilder. Dessa är tagna på vår innergård, det var så vackert när bladen lagt sig på marken som ett lager rosa snö! Nu har trädet blommat över och jag får vänta ett helt år tills nästa gång!



  

  



(PS. Kolla in hjärtformen som blev i nedre vänstra hörnet på den sista bilden!)

Kärlek!

PBteen

Snubblade in på en amerikansk webshop med interiör för tonåringar. På gränsen till slisk-amerikanskt (ni vet nästan överperfekt och väldigt könsuppdelat!) men med mycket fint & färgglatt ögongodis! Om inte annat så ger sidan en stor dos idéer & härlig färginspiration.  Vissa av bilderna ser ju ut att vara tagna i ett dockhus! :)



   
 
   



     



  

Bilder: PBteen


Vad tycker ni? Snyggt eller sliskigt?!

Nya Tradera-saker

Idag kom flera Tradera-paket hem till mig. Jag har fyndat både det ena & andra på sista tiden! Akta er för Tradera, det är beroendeframkallande!

Jag hittade ett glasunderläggs-set med design av Ethel von Horn, och det var jag ju tvungen att ha till min samling! Älskar mönstret! Fina retrotyger finns det massor av på Tradera & jag lyckades vinna auktionen med min favorit - stiliserade blommor i turkost, grönt och rosa! Den lilla virkade blomman blev min för en spottstyver.

Den härliga mormorsrutefilten var dock något dyrare, men det var det värt! Så länge som jag suktat efter en sån, och detta är en äkta 70-talare! Katterna blev genast förtjusta, kanske för att den innehöll spår av katthår :)





Den här bilden på Sezza blev ju bara för härlig! Hon är så himla duktig på att posera för kameran! :)
Gozze däremot vill helst inte vara med på bild. Jag försökte ta en massa bilder, men de blev suddiga allihop - så tyvärr, ni får nöja er med Sezza den här gången också!

Kram & trevlig tisdagskväll!

Satumetsä

Efter lördagens runda i Malmö kom jag lycklig hem med den här fina påsen & dess vackra innehåll!



 
Bilder: Privata


Det är alltså Iittalas nya porslinsserie Satumetsä (som betyder sagoskog) som jag äntligen fick tag i - efter en tids letande! Tanken är att detta lilla fat ska utökas med muggar och annat senare...


Malmö = underbar inspiration

Igår var vi på en liten utflykt till vårfina Malmö. Det blev en liten runda till de "vanliga" inspirationskällorna. Runt Lilla Torg ligger en samling härliga butiker, vi började med att besöka Form/DesignCenter som alltid bjuder på fina designupplevelser. Sedan gick vi till Marrakech Design, Olsson & Gerthel och Formargruppen. Vi besökte också Blå Lotus, Designtorget, Iittala Store & Indiska. Dagen var som ni förstår full av Färg & Form-inspiration!

Hos Formargruppen finns många duktiga konsthantverkare representerade. Två av mina favoriter är Heidi Hirengren & Karin Meijer som båda gör fantastisk keramik i pastelliga färger!  Jag fick tillåtelse att fotografera i butiken, så här bjuder jag på en liten titt:


  




 Besök Heidis hemsida för mer info & bilder! 
   




Besök Karins hemsida för mer info & bilder!

Bilder: gallerry.blogg.se


Hade bestämt att det inte skulle shoppas för mycket, men några små saker fick ändå följa med från några av ovan nämnda butiker - dock tyvärr inte från Formargruppen denna gång. Visar bilder på inköpen i nästa inlägg...

Fint Fair Trade-fynd!

Lyckliga jag hittade en underbar korgFair Trade-butiken till ett riktigt fyndpris! Den fanns både i lila & cerise, så det var lite svårt att välja eftersom det är två favoritfärger, men det fick bli en cerise eftersom jag skulle ha den i vardagsrummet. Kanske jag köper en lila till sovrummet sen...

 
Bilder: Privata

Underbar form och den är ganska mjuk så man kan även använda den som picknick- och strandväska!  Det känns ju också extra bra när man vet att de som tillverkat den gjort det under bra förhållanden!
Mer FairTrade åt folket!

Visst är den fin!?

RSS 2.0