Magnifika magnolia

De är bland de vackraste blommor jag vet, och nu är den underbara tiden på året då de blommar.  De här fotona togs förra helgen och nu är de nästa överblommade redan. Skönheten är förgänglig...



 



Gillar du också magnolia?

Vårigt vardagsrum

Det här är det första man ser när man kommer in i rummet. Jag vill att man ska mötas av ett vackert blickfång med glada färger! Just nu är det en japaninspirerad hörna, med körsbärsblom, kokeshi-dockor och ett japansk tyg. Här står också vasen som jag piffade till med färg. Lite av Indien är också representerat med hyllan, buddhan och elefanten (som ej syns på bild här).



 
 



Soffhörnan är vårmysig med gröna & turkosa filtar och kuddar. Vill ha in lite mer kuddar i rosa också, (tyg finns, men ej symaskin...) Tempeltavlan gnistrar i solskenet, den kommer från Spiti.




I ett hörn står den sköna massagefåtöljen.

 

...det är alltså en helt vanlig Ikea-fåtölj, men under tyget från Indiska döljer sig en massagedyna från OBH Nordica, här är det härligt att sitta och njuta före eller efter en lång arbetsdag!

TV-bänken (från Ikea) står min samling glasljusstakar, tre Iittala Festivo som är mina favoriter, en kristallljusstake från second hand-affär, samt tre billiga stakar från Tiger.



 


Har lite planer på att göra något slags tavelarrangemang ovanför fåtöljen. Känns lite tomt just nu... Vi får se vad som händer!

Tråkig vas blir som ny!

Den här stora keramikvasen köpte jag på en loppis för en tid sedan. Eftersom den är glaserad i ränder (med matta partier emellan) så var tanken redan från början att jag skulle måla den i fina färger. Men sen har den fått stå och se tråkig ut ganska länge, för jag har liksom "glömt av" den. Nu är den äntligen piffad med lite färg, och vilken skillnad det blev!


På före-bilden hade jag redan hunnit måla ett rosa varv, jag är alltid så ivrig när jag sätter igång & pysslar så att jag glömmer att fota! :) Jag målade med akrylfärg, sedan var det bara att torka av färg som hamnat på den blanka glasyren. Klart!

Stor skillnad va?

På fönsterbrädan

Häromdagen när solen sken in genom persiennerna så blev det så här vackert på fönsterbrädan! De fina färgerna på bladen i mina Tradescantia syns verkligen i det skarpa solljuset. Jag lyckades tom. med att fånga solstrålarna på bild!





 


(Alla krukorna är från Twins Home.)

Smyckesmodell?

Igår när jag skulle fotografera mitt halsband så kom givetvis linslusen Sezza och ville modella lite för mig. Så jag måste ju visa några av de söta bilderna på henne när hon leker med smycket! (Tyvärr lite svårt att få bra bilder eftersom hon rör sig så mycket!)





   




Visst är hon söt?! :)

Nytillverkat halsband

Var på Pärlcafé i förra veckan och påbörjade då ett långt halsband av silverringar. Idag hann jag äntligen med att göra det färdigt! (har inte hunnit med mycket de sista dagarna, har jobbat hela helgen) Nu är jag sugen på att göra mer smycken, det är kul!

Så här blev det:




Halsbandet är ihopsatt av silverringar i olika former, samt dekorerat med glaspärlor i turkost. Den har ett litet hjärta i metall med texten: made with love, och jag gjorde an avtagbar berlock av en stor turkos pärla, en strasspärla och karbinhake.


Dags att sova, men imorgon har jag mer tid att blogga! På återseende!:)
Kram

Kvistrosor

... är väldigt vackra. Jag försökte ta lite bilder nyss på min bukett, men det var lite svårt i det dåliga ljuset nu på kvällen. Den här bilden blev suddig, men ändå lite halvsnygg - tyckte jag, så den får vara en liten pausbild tills jag hinner blogga mer igen!




Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!


Ny Tradera-burk

Nu har min andra IRA Denmark-burk fyndad på Tradera kommit hem! Jag var ju bara tvungen att ha en turkos också. Tyvärr saknas det fina originallocket, den har ett enfärgat turkost lock istället. Men den är fin ändå!



Speciellt tillsammans med den andra burken!

  


Och med andra fina turkosa ting.



Eller vad tycker ni?!
!

Konstrundan

Igår tog jag tillsammans med tre vänner en tur på Konstrundan (Nordvästra Skåne). Vi  åkte först till Mölle, stannade och fikade i Arild & sedan fortsatte vi till Bjärehalvön (Båstad kommun) och fick se både fantastisk konst och fantastiska vyer över Öresund. Det var en härlig dag!


Utsikten från vårt fikabord i Arild. Bild: Privat


Några av de konstnärer vi besökte under dagen var Lisa Wohlfart, keramiker, Martin Severinson, målare & grafiker,  Bissa G. & Anders Segerson, keramiker resp. målare, Bo & Karin Håkansson, målare, Karin Roos, screentryck, måleri & grafik. Mycket inspirerande allihopa!

Sedan blev det ett besök i en jättemysig liten smyckesbutik/konstateljé Mila Silver i Båstad och lite Bjäreglass smakades av i solen. 

Fantastisk keramik av Bissa G. Segerson. Vill ha!!



Screentryck av Karin Roos (Bild från konstrundan.nu)



Målning av Martin Severinson (Bild från konstrundan.nu)


Målning av Maria Laakso - Mila Silver

Ser redan fram emot nästa års konstrunda!


Körsbärsträden blommar!

I veckan har de vackra körsbärsträden slagit ut i full blom. Vi har ett på vår innergård och det är så rofyllt att sitta och titta ut genom köksfönstret när man ser ett stort rosa moln av blommor! Jag älskar det verkligen. Synd att körbärsträden blommar så kort tid, men när det väl gör det så njuter jag fullt ut! Idag har jag fotograferat körsbärsblom så det står härliga till, både här hemma och i Lund där det finns många stora fina träd på universtitetsområdet!
(som vanligt kan du klicka på de små bilderna om du vill se dem större!)





    
    

Jag lyckades även fånga en del annat fint på bild idag. Vi åkte till Lund mest för att få se de magnifika magnoliaträden vid universitetshuset, men de hade inte blommat ut än. Bara knoppar än så länge. Vi besökte Botaniska trädgården där det fanns fina tulpanodlingar och härliga hyacinter.



    
   



  

  

Som ni kan ana av bilderna så har det varit en fantastisk dag idag! Imorgon bär det av på Konstrunda.
Önskar er alla en fortsatt fin helg!




Lampskärms-fix

Jag gillar att göra om lampskärmar. Den senaste fick bli pimpad med hjälp av det japanska bomullstyget jag köpte i Helsingör, och några sidenband samt frans. Först råkade jag limma fransen på fel kant, dvs. så att den hamnade uppe istället för nere!  I  min pysseliver så glömde jag att kolla vilket håll lamphållaren satt på. :P Så jag fick helt enkelt riva loss och börja om.. så kan det gå. Resultatet blev iaf så här:



Se tidigare lampskärms-fix här och i detta inlägg finns också en!

Nya växter

Igår köpte jag hem lite nya växter.. igen ;) Älskar att omges av vackra växter. Blev en liten mini-novemberkaktus som råkade passa utmärkt i min ljuslykta från Indiska. Till mina ljusturkosa Twins-krukor fick det bli tre stycken Tradescantia, de har så fina blad - de är randiga i ljus- och mörkgrönt & lite glittriga på ovansidan och ceriselila på undersidan!




       



   
Copyright: gallerry.blogg.se


Nu är påskhelgen slut... Idag har jag hunnit med att både putsa fönstrena, städa balkongen & tvätta, samt ordna lite i ateljén som håller på att gå igenom en liten förändring just nu - snart klart! (bilder kommer...) Skönt att man fick vara ledig hela påsken så att det blev lite saker gjorda här hemma! Men nu är det dags att sova - tur att man jobbar kväll imorgon! 

Kram


Påskäggs-makeover

Så här kan man göra om ett fult billigt påskägg till ett riktigt lyxägg!


1. Köp ett vanligt (billigt) påskägg i affären.

2. Limma på ett snyggt tyg, helst ska det vara tunt och lite elastiskt, då är det lättare att få det slätt. Jag använde kinesiskt mönstrad satin.
3. Klipp små jack där tyget viker sig och limma fast.
4. Limma på ett fint band runt kanterna.
5. Fyll med något gott, jag valde lite nyttiga torkade (gula!) frukter...
6. Slå en fin rosett om ägget.
7. Ägget är klart!
8. Lägg ner det i en presentpåse.
9. Skriv en hälsning på påsen - Ge bort!

De lyckliga :) mottagarna till detta ägg var älsklingens föräldrar.


Glad Påsk!

Påskliljorna har slagit ut i blom både inne & ute, solen skiner, fåglarna kvittrar, påskäggen är fyllda... Det är Påsk!









Påskpynt

Hallen:


   

Köket:


     
 

Vardagsrummet:


   
   

Sovrummet:
Bilder: (copyright) gallerry.blogg.se

Påskpyssel

Jag har pysslat lite påsksaker under helgen, fixat till två tråkiga vaser och två påsk-ljusmanchetter.

Så här blev de:

 
                          Före                                                              Efter
Jag använde scrapbook-papper som jag limmade på vasen i remsor, sedan lackade jag över det hela- Klart!



                       
                           Före                           Mellan                           Efter
Här använde jag urklipp ur fina lotusservetter, först limmade jag på dem - då syntes mönstret bra, men när jag lackat så blev mönstret mera otydligt - men jag tycker det passade ganska bra till vasen.



  
                           Före                                                             Efter
Jag tyckte att dessa ljusmanchetter var ganska fina, men jag ville ha lite starkare färger. Bara att ta lite akrylfärg och måla. Klart!


I nästa inlägg så visar jag hur dessa saker ser ut på plats i hemmet, tillsammans med övrigt påskpynt :)

Nu måste jag till jobbet! Kram

Blommigt 70-tal

Jag blir bara mer & mer förtjust i 70-talsmönster.  Man blir lite nostalgisk.

730333 från ECO
nr 7303

334524 från ECO
nr 7634

333922 från ECO
nr 7308

333898 från ECO
nr 7309

Tapetbilder från Tapetorama.

Tuff RETRO gardin/kappa/TYG, grön/rosa, 70-tal, frans,67x120
Tyg som jag budade på på Tradera, men tyvärr inte vann! (Bild: HK75/Tradera)


Kram!


Veckans inköp

Här kommer lite bilder på fina fynd från veckan som gått. Förutom de fina sakerna från Helsingör som jag skrev om lite igår så har det blivit tillökning i burkfamiljen. Jag fick hem mitt första Tradera-fynd, en grön-turkos Ira Denmark-burk, så fin! Vi beställde också hem en supertjusig kinesisk  teburk i tenn, för riktiga tenördar som oss. Kommer från Gröna teimporten, där vi brukar beställa goda gröna teer av riktigt hög kvalitet.  



Japanska tyger:  




                         Bilder: gallerry.blogg.se

Nu bara måste jag ju köpa en symaskin snart, när jag har så många fina tyger!

Underbara vår

Igår var vi båda lediga & det var en underbar vårdag. Solen sken & fåglarna kvittrade. Vi gick en promenad hemma i stan & fotograferade lite. Sedan bestämde vi oss för att ta båten över sundet. Helsingör är en riktig shopping-pärla, för även fast det inte finns så många affärer så kan man hitta riktigt fina saker där! Och det är en riktigt mysig liten stadskärna att vandra runt i. 



På bilderna längst ner ser ni skyltfönstret till en av mina favoritbutiker, Levende Lys. De har fantastiskt fina kläder, smycken & inredning, allt i härliga färger! Där köpte jag ett sidenkuddfodral, en bambuduk & ett fint kort. En annan favorit är Östens perle - där jag denna gång hittade ett fantastiskt paljettkuddfodral, annars är det ju en guldgruva för en sjaloman som mig! :) Där kan man också köpa fina Buddha-figurer, askar & annat fint från Indien.  Stof2000 är en tygbutik som har ett underbart utbud, och igår hittade jag japanska bomullstyger för 49.95 DKK/meter! Köpte fyra olika mönster. Det finns också en liten kaffe- och tebutik som säljer KUSMI-teer i alla varianter. Där inköptes två små burkar grönt te. Sedan blev det naturligtvis lite blommor från torget! Visar bilder på alla inköp i nästa inlägg! :)

Kramar!


  

Krokus-kryll

Fotade massa fina krokusar också i min vänninas lilla mini-trädgård. Se så fina de är!


Copyright: gallerry.blogg.se

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Hemma hos

min lila vän :)


 

RSS 2.0