1:a advent



I min bokhylla

Fick en kul utmaning av Solrosa, nämligen att visa vad som finns i min bokhylla. En del av det har ni sett förr, men här kommer det:

 

Min bokhylla är givetvis möblerad i färgordning, för att det är snyggt och för att det är lätt att hitta den bok jag söker - jag alltid minns färgen på bokomslaget! 

En bokhylla avslöjar ganska mycket om dem som har den, och i vår bokhylla hittar man flest böcker om konst, Kina, inredning och religion (jag är, som ni vet, konst- och inredningsälskare, och har studerat bla. konstvetenskap och kinesiska. Har ett stort intresse för österländsk konst, tex. japanska tryck. Älsklingen har studerat religion...) När det gäller skönlitteratur så köper jag oftast pocket och om jag ska nämna tre favoritförfattare så är det Paulo Coelho, Khaled Hosseini & Anna Gavalda.

Nästan en hel bokhyllesektion (6 fack) går åt till mina inredningstidningar, där får jag rensa lite då & då för att de inte ska ta upp för mycket plats!

Bokhyllan rymmer givetvis också en del prydnadsföremål. Ovanpå står några mycket kära ägodelar, två tavlor som en kär vän målat (katter inspirerade av kinesiskt tuschmåleri) och tre Iiittala Festivo-ljusstakar som jag fått av min älskade farmor (som fyllde 93 häromdagen!). Två buddhor (en indisk och en thailändsk) sitter också och tronar ut över rummet, jag inspireras mycket av buddhismens läror och enligt en riktig buddhist så ska Buddha alltid sitta på en plats högre än huvudhöjd, för att "vaka" över rummet. Kokeshidockor, fina plåtburkar och kristallkluster ryms också i hyllan.


Nu vill jag se vad ni har i era bokhyllor!  Jag utmanar:

Nästet
Lyckoljus 
Milda Malin
Stjernfalls
Fiazoo


... givetvis alla andra som känner för att haka på!



Julstämning...

 


Här blev det en himla massa rosa och cerise! Brukar ofta bli det hos mig till jul... (gillar cerise, som ni kanske märkt!)  Har inte bestämt vilka gardiner som ska upp över julen, så de turkos-lila 70-talsblommiga får hänga där så länge. Såg snygga cerisa på Åhléns (äntligen cerisa gardiner, jag har letat länge!) men det kanske blir för mycket med cerist även på gardinerna! Tror att jag satsar på vita..? Eller behåller dem jag har nu..? Eller vad säger ni?! :)

Förra året hade jag en mycket mer sparsmakad stil i vardagsrummet till julen, med sobert brunt, vitt och lila... 

 

Klicka för att se bilden större, och se fler bilder här. 

Tycker det är rätt snyggt när jag tittar på bilderna, men jag trivs inte så länge utan färg!
Vilket tycker du är snyggast?

Ännu en härlig Give Away...

... från norska superinspirerande bloggerskan Christine med bloggen Gun Hip, Swollen Lip.

Ett paket helt i min smak!!


(Klicka på bilden för att komma direkt till tävlingen...)


Adventsstake - check!




Kuddmossa, taklök, murgröna och några blingiga discokulor i miniformat!


Adventsstaken har jag haft i flera år och kommer faktiskt inte ihåg var jag köpt den, Åhléns kanske?... Det roliga är att man kan förändra den från år till år... Förra året såg den ut såhär:





Etiketter: jul, julpynt, bling-bling, adventsljusstake.


Rött är sött!

Jag har aldrig varit så jätteförtjust i den "varma" färgskalan, dvs. rött, orange och gult. Men plötsligt känner jag ett stort sug efter dessa färger och i år slog jag till och hängde upp röda julgardiner i mitt kök! (60-tals gardiner som jag inte minns var de kommer ifrån, har haft dem länge men aldrig haft dem uppe...)

Det blev ju inte precis någon traditionell färgkombination, utan här blev det "färgknas a la erry": rött, cerise, turkos och orange! Jag gillar det, det blev en skön varm känsla i köket!



Adventsstaken fixade jag också idag, planterade murgröna, taklök och mossa i den, men den ska nog få lite mer piff i form av minipumlor (små julgranskulor, alltså).  Visar den i detalj en annan dag! 

Nu ska jag återgå till adventspyntandet! Vi hörs!




Ännu en...

... fin Give Away som jag vill tipsa om!

Hos den inspirerande och färgglada danska bloggaren Fruens Syslerier kan man vinna fina saker från Rie Elise Larsens papperskollektion, som hon lottar ut i samarbete med den underbara danska butiken Box de lux.


Och här kommer några inspirerande julbilder lånade från Box de Lux webshop!


Bilder: Box de Lux





Jag fick en...

bloggutmaning från norska bloggerskan Frk. Maya. Här kommer mina svar på frågorna som cirkulerar i Blogglandia just nu: (frågorna översatta från norska till svenska av mig) 

Skriv tre saker som du kommer ihåg som om det vore igår:

Min 30-årsdag för snart ett år sedan som nog är den bästa dagen jag haft i mitt liv! Jag & älsklingen var i den underbara staden Barcelona och vi besökte Picassomuseet, åt god mat, promenerade i staden, tittade på Gaudís fantastiska arkitektur osv. Verkligen ett minne för livet!

Dagen då min älskling tog min hand för första gången. Sedan dess är han en mycket stor del av mitt liv, och har en mycket stor plats i mitt hjärta!

♥ Dagen då jag fick veta att jag vunnit ett tecknarstipendium på 25000 kronor, det var en stor lyckodag -men inte för pengarnas skull! Jag fick nypa mig i armen några gånger den dagen för att inse att jag inte drömde...


Skriv tre saker du ogillar:

:( Djurplågeri av alla slag
:( Världens orättvisor
:( Snobberi & slöseri


Skriv tre saker du gillar:

♥ Att skapa; teckna, måla, sy, pyssla, inreda osv.
♥ Färg! På det mesta. Även i tub. :) Turkost, lila, cerise, rosa, gult, grönt... Klara, friska färger i massor!
♥ Att läsa och inspireras alla underbara bloggar (se min blogglista)

(och självklart min älskling, våra katter, min familj och mina vänner- men behöver jag säga det?) :P


Skriv tre bloggar du besöker dagligen:

Oj, det är långt mer än tre de flesta dagarna, så nu blir det svårt att välja... Det får bli Lyckoljus (Jessi), Nästet (Lotten) och Krimskramsan (Sanna)


Skriv tre låtar du lyssnar mycket på nuförtiden:

Det var också svårt att välja, det finns ju så många...

♥ Coldplay - Viva la Vida (och alla deras andra låtar!)
♥ Laleh - Snö -(den är såå vacker!)
♥ Niva - I don´t know (min bror, lyssna här och här.)


Skriv tre TV-program som du följer:


♥ Grey´s Anatomy
♥ True Blood
♥ Idol
-och några till... Jag är ett TV-freak! Borde nog köpa en sån här: (och tapeten på bilden vore inte heller helt fel!)


Bild: SammyRose. Man kan beställa postern i hennes butik!

Skriv tre bloggvänner som du vill skicka detta vidare till:

Jessi (Lyckoljus)
Sanna (Krimskramsan)
Lycke (Till-vidas-ara)

Hoppas att ni vill anta utmaningen. Kram!




En trevlig överraskning...


...stod på köksbordet när jag kom hem idag! Älsklingen hade köpt underbara snittorkidéer till mig och skrivit den sötaste lappen♥. Då gällde bara att hitta ett bra ställe att ställa dem på...


Köksbordet...? Nej, vardagsrumsbordet! Njae... Provar sidobordet istället. Inte riktigt bra, får bli på trähyllan bredvid Buddha och hans lotusblommor istället. Det blev väl en plats där deras skönhet kommer till sin rätt?

Tack kära älskling! Du är bäst! ♥


Give away...



Hos En fugl i hånden kan man vara med och tävla om fina give aways. Jag skulle gärna vinna en sån här söt Bambi i retrotapet!  Passa också på att se dig omkring på hennes fina blogg!


Idag...


Ikväll: United States of Tara. Himla rolig TV-serie!


Läckra julgranskulor...

...kan man vinna hos Room by Sofie!




Re-designad lampskärm!

...med en härlig blandning av färger och mönster i äkta gypsy chic/erry-stil :)


Lampskärmen köpte jag på loppis för några månader sedan, den var fult gulgrön och rätt sunkig, men jag tyckte den hade en sån härlig form!  Nu har jag äntligen tagit mig tid till att re-designa den - med en blandning av gammalt och nytt... broderier från loppisar, påslakantyg som jag ropat in på Tradera, en cerise linnetygbit och en applikation jag hade liggandes hemma och nyinköpt japanskt blomtyg samt bollfrans & band

Tycker det blev lite häftigt att man kan vända på den och få en sida med höstig/vintrig hippiestil, och en sida med somrig, fräsch  & romantisk stil. Det var lite trixigt att och pilligt att få allt på plats, men jag är jättenöjd med slutresultatet. Ska bege mig ut på jakt efter ny (gammal) lampfot att måla i någon kul färg... Fler lampskärmar ska det bli, för det här var riktigt roligt!  Och det blev en helt ny stämning i vardagsrumsfönstret!


Bebispresent


Idag hälsade jag på min väninna, hennes man och 4 veckor gamla son. Med mig hade jag en liten present, som jag pysslade ihop imorse och slog in i ett orange paket med blå rosett.



Själv fick jag också ett paket, så omsorgsfullt och fint inslaget. Paketet innehöll en lila halsvärmare som min kreativa vännina stickat till mig (födelsedagspresent i förskott, några veckor kvar till min födelsedag...)! Visst är den fin? Kommer att användas flitigt i vinterkylan!

Sedan satt jag och vänninan och pratade och pysslade tillsammans i några timmar. Jag sydde en lampskärm (som jag visar imorgon, ska bara fästa lite bollfrans...) och väninnan sydde fina änglakuddfodral. En mycket trevlig dag!


Nya illustrationer...

... av mig finns att kika på i ART-gallerry.
Ett litet smakprov:


(Klicka på bilden så får du se mer!)


Redan jul (?)

Ja, man kunde nästan tro att det var självaste julafton idag!

♥Älsklingen♥ var hemma hos sina föräldrar och hjälpte till med en kraschad dator medan jag satt hemma och pysslade med lite bilder, vilka kan du se  i art-gallerry.

När han kom hem hade han med sig:


Den underbara cerisa julstjärnan hade älsklings mamma köpt till mig (hon vet vilka färger jag gillar!) Det ursnygga dessertsetet från 70-talet använde de inte längre, och de vet ju att vi gillar 70-tal! Tänk vilka snälla "svärföräldrar" ♥ man har! Förra gången fick vi de underbara täckena, och nu det här! :)

Det fina kakfatet har vi fått ärva efter älskligens söta farmor ♥ som gick bort nyligen.  (Vi fick ett jättefint 50-tals soffbord också (som går att fälla upp till matbord!), men det var tyvärr för stort till vår soffa så jag vet inte vad det blir av det. Väldigt synd...)

Nu ska vi dricka glögg, det blir Blossas nya apelsinglögg. Mums!



♥Ha en härlig lördagkväll!♥



Fina böcker...

... att önska sig. Hos Adlibris kan man skapa en egen önskelista, och i den har jag lagt en massa böcker som jag skulle vilja köpa en dag. Tänkte att det kunde passa fint nu såhär inför jul att tipsa om det! Så att ni också kan önska er fina böcker... eller om det kanske finns någon därute som undrar vad jag önskar mig... :)



Bilder lånade från Adlibris.  Där hittar ni alla dessa böcker till ett bra pris!

1. Julefryd, Rie Elise Larsen 2. The Nest Home Design, Carley Roney
3. Home Sweet Home, Iben & Niels Ahlberg 4. Thrifty Chic, Alexandra Campbell
5. Inspiration, Tricia Guild 6. Think Colour, Tricia Guild
7. Think Pink, Tricia Guild 8. White Hot, Tricia Guild
9. Flea Market Style, Emily Chalmers 10. Sjarmerende Gjenbruk, Ellen Dyrop
11. Living Retro, Andrew Weaving 12. Virka!, Frida Pontén.


Ett färglatt hem...

...blir man lycklig av! Det menar (förutom jag, även) inredaren Madeleine Gesar, och för er som missat reportaget om henne i nr 12 av Hus & Hem kommer här ett litet smakprov:

 
Bilder lånade från Hus & Hem, fotograf Peter Phillips.
Klicka på bilden så kommer du till reportaget, där finns fler bilder!


Är det inte läckert så säg!
För fler inspirerande hemma-bilder kommer här en liten lista på rara & kreativa bloggare som antagit min utmaning 8 bilder...

Lottens vardagsrum

Lyckes kreativitetshörna

Fiazoos sovrum

Miss Katkas vardagsrum

Sibyllans badrum vardagsrum sovrum och barnrum

Måste säga att jag är jätteglad över att så många blivit inspirerade till att delta, och än är det ju inte försent om någon känner att det skulle vara kul att haka på. Jag klurar vidare på nya utmaningar, kommer inom kort :)


Fina burkar kan man inte få för många av...


Bilder lånade från favoritsaker.se


Före & Efter - Skoskåp

Ja, då var det äntligen klart. Mitt skoskåps-projekt som jag haft i tankarna i sisådär ett år... 

No more tråk-ek! Hade lite bekymmer med att välja vilka tapeter som skulle användas, men eftersom jag vill ha mycket rosa & grönt i hallen så fick de bli de här. Den här celadongröna nyansen är en stor färgfavorit, och jag råkade även ha två fina krukor i samma färg hemma som passade in fint! Jag var inne på att ha fyra olika mönster, men älsklingen tyckte att det räckte med två - och det blev ju inte så dumt :) Hade gärna använt retrotapeter istället, men nu fick jag ta det jag hade hemma (dvs. tapetprover från Måleributiken) så att projektet skulle bli av någon gång!!

Nästa projekt i hall-makeovern blir att tapetsera den högsmala byrån (som skymtar i bild 3) och att fortsätta på tavelväggen, som är ganska "skral". Hittills har jag iaf den fina ugglepostern från PinkFriday, två egna verk och några blomkrokar från Designtorget överlastade med smycken uppe på väggen... (Har tre blommor till, men vet ej om de får plats...) Sen tror jag att jag ska tapetsera på spegeln också... kanske? Vad tycker ni??


Bedårande små fåglar...

Jag gillar fåglar, väldigt mycket. Igår såg jag de sötaste fågelkrokarna i Fiazoos blogg och idag snubblade jag över en tävling där man kan vinna just dessa hos I Veras hus

Se så söta:

Bilder: I Veras hus, collage: gallerry.blogg.se (Klicka på bilden för att komma till tävlingen...)


De ljuvaste 70-talstäckena har flyttat in...



... och vi är så glada för det! Dom kommer från älsklingens föräldrar - vi har suktat efter dem ett bra tag & igår fick vi dem! Tack snälla B & B! 


8 bilder... Badrum

Då var det dags att visa det sista rummet i hemmet, vårt...

 
När man bor i hyresrätt så är man lite begränsad när det kommer till att piffa till i badrummet. Vårt badrum är dessutom minimalt! Men med ett läckert kokeshi-duschdraperi och lite andra färgglada humörhöjare så blir det åtminstone okej... På dörren hänger ett litet julgranshjärta i tyg. Draperit kommer från Lagerhaus & det gör även en av dockorna. Grön handduk och papperskorg från Åhléns, lila handdukar från danska matvaruhuset Fötex. :) Liten trähylla och tandborstmugg från Indiska & så några Kivi-lyktor och en Cult-kruka. 

Se även 8 bilder från Lottens badrum och hallen hemma hos Hatte och Matte. Sibyllans hemligheter visar 8 bilder- kök idag.  Nu har jag säkert missat någon som hakat på utmaningen, säg till så länkar jag! :)


8 bilder... Sovrum

Då var det dags för det ♥romantiska♥ rummet i hemmet, nämligen vårt...


Här är det fortfarande lila som dominerar. Jag tycker det är en vilsam färg som ändå har lite sting. Lite extra krydda har jag gett rummet genom detaljer i cerise. Det är väldigt mysigt med det rosa skenet från den runda IKEA-lampan...  Är dock väldigt trött på de grå(lila) väggarna, en blommig eller medaljongmönstrad tapet hade gjort susen!  

Kika också på Lottens sovrum här!

Hoppas ni alla får en dag full av kärlek! ♥ 
Glöm inte att alla förtjänar att bli älskade - älska dig själv, älska din nästa, och även den som inte ser ut att förtjäna den!

Kram ^_^


PS: Vissa har undrat hur jag gör för att få bilderna såhär bredvid varann, så jag kan avslöja att jag ofta redigerar mina bilder & gör collage i Photoshop. Det går alltså inte att göra i själva bloggprogrammet. Det finns dock ett gratisprogram som heter Picasa, om man vill göra collage men inte har Photoshop. Har inte testat det själv, men det verkar bra!


8 bilder... Hall

Då var det dags att visa ett rum som jag inte är speciellt nöjd med i dagsläget, nämligen vår...


Här behövs en mer välkomnande känsla, dvs. mera färg! Ni kanske anar att jag är inne på grönt och rosa... Möblerna är i ek och sko- och hatthylla i valnöt, dom hade gärna fått vara vita eller knallfärgade! Håller på med att tapetsera skoskåpet just nu, så bilder på det kommer snart... Att fortsätta på tavelväggen är också en plan. Det mest färgglada i hallen just nu är innehållet i garderoben och städskåpet (som har en underbar gulblommig 70-talstapet)! Och så klart mina sjalar, men de flesta hänger i klädkammaren. Min sjalsamling har jag visat tidigare... (men den har såklart vuxit sedan dess!)

Ja, då var det dags för fredagsmyyys! Det blir vegetarisk sushi och Idol när älsklingen kommer hem från jobbet! Imorgon visar jag 8 bilder från vårt.... sovrum! Det är inte försent att haka på min utmaning! :P

 Kika också in på Lottens hall och Sofias hall!


8 bilder... Kök

Då har turen kommit till mitt älskade lilla...


Vill du komma på en kopp te? ;)

Lotten visar också sitt kök idag. Blir jätteglad om ni är fler därute som vill haka på! (se föregående inlägg)

Kram ^_^

PS. Jag har gjort nya illustrationer (små pippifåglar),  kika in i art-gallerry.


8 bilder... Skaparrum

Ja, idag blir det alltså åtta bilder från...




Goa Lotten (med bloggen Nästet) har hakat på min utmaning och visar också 8 bilder från sitt skaparrum idag!
Häng gärna på utmaningen du med!

Onsdag - Skaparrum
Torsdag - Kök
Fredag - Hall
Lördag - Sovrum
Söndag - Badrum

Vardagsrummet visade jag igår, vill du visa ditt vardagsrum en annan dag - Helt OK! :)


8 bilder... Vardagsrum

Jag har gett mig själv en liten utmaning för veckan. Varje dag resten av veckan ska jag visa åtta bilder ur ett av rummen i vår lägenhet. 

Först ut är vårt...



Tisdag - Vardagsrum
Onsdag - Skaparrum
Torsdag - Kök
Fredag - Hall
Lördag - Sovrum
Söndag - Badrum


Mina samlingar -Del 8- 70-talsblommiga tyger



Jag har en liten samling med blommigt 70-talstyg. Visar några av mina favoriter, det har "råkat" bli mest i den blå-gröna färgskalan som ni ser.. Men jag vill ha massor med mer 70-talstyg- i gult, lila, rosa, orange... osv. Det är dock rätt svårt att få tag på just nu -konkurrensen är hård! :P

  

Önskar er alla en fortsatt härlig höstvecka!


RSS 2.0