Lila, gult och turkost


I helgen köpte vi tulpaner, jag valde  lila och älsklingen valde gula. De fick bo i en av mina turkosa loppisvaser på TV-bänken framför min blomtavla. Jag fotade tulpanerna när jag kom hem från jobbet idag - och efter fastnade min blick på fler lila, gula och turkosa arrangemang omkring mig. Ibland hakar min hjärna upp sig på en färgkombination, liksom.


Gul pastillask i lila skål på turkos bricka, Clipper-te i fina förpackningar i regnbågens alla färger. Mina pågående papperspyssel går också i lila, turkost och gult!

Nu funderar jag på att låta den gula färgen flytta in i vårt lila sovrum. Ett par gula Trollsta sidobord som sängbord hade jag kunnat tänka mig. Fast helst 50/60-tals-sängbord målade och tapetserade i gult.  Någon som har några över? :)


Trollsta sidobord  från IKEA


Söndagsbild - Burkar till salu



Jag rensar vidare och idag har jag bland annat lagt ut dessa fina retro plåtburkar till försäljning på Tradera. Har haft dem ganska länge, men de har bara stått oanvända så nu tycker jag att någon annan ska få glädje av dem!

Om du är intresserad så finns annonsen här

Tyget är mitt senaste Tradera-köp, det är ett härligt mjukt påslakan. Kanske bäddar jag sängen med det, eller så klipper jag upp det och använder till lapptäcken/kuddar... Vi får se.



Härliga färger, eller hur?!

Nu ska jag fortsätta att lägga ut några annonser. Kika in i Fabriken för fler söndagsbilder och ha en riktigt härlig söndag!

In my bag

På den inspirerande bloggen DosFamily har en väskutmaning med titeln "What´s in your bag?" engagerat bloggare världen över, och nu är jag också med!



Jag köpte en ny fin och blommig väska (på H&M) i veckan, eftersom min förra höll på att falla i bitar. Passade på att rensa väskan på onödigt innehåll då jag flyttade över sakerna. Det här är vad som finns i min väska nu.


Tre nyckelknippor (hem, jobb och extrajobb)
Min iPhone med tygfodral från
Solig
Lipgloss
Jordgubbs-bodybutter för nariga vinterhänder
Färgglad plånbok 
Jobbkalender, pennor
Skrivhäfte
Jojo-kort (=buss/tåg-kort)
Pillerburk från Marimekko
Bästa läppbalsamet från Weleda.


Rensing är för övrigt min melodi för tillfället. Jag gör en riktig vårstädning här hemma och rensar bland kläder, böcker, tidningar, prydnadssaker, krukor osv. Har fört några lådor med saker till loppis, avlägsnat ca.150-200 inredningstidingar (har ett hundratal kvar), skänkt kläder till klädinsamlingar. Känns så befriande att bli av med saker! Det svåraste att rensa ut är mitt konst-och pysselmaterial. Jag har mycket, och behöver frigöra plats - men allt "kan vara bra att ha".

Bloggen går inte heller säker från min rensning, mer om det imorgon!


Hoppas du har en finfin lördag!


Ett paket kommer lastat...

...med en hög underbara tyger! Och några bitar fantastisk tapet! (är så glad att jag lyckades få några bitar av denna fina tapet som jag tänk köpa hos Gasellene, men som tyvärr tog slut efter deras rea igår)



Jag och Petra har gjort ett byte och detta var min "skörd".  Jag blev helt salig då jag öppnade paketet, jag blir lycklig av att se nya mönster och färgkombinationer helt enkelt! :) Jag har så himla gulliga bloggvänner, och det är jag så glad för. Tusen tack snälla rara Petra!

Det här äppel-pärontyget får mitt hjärta att slå en liten volt - vilka färger och former! MUMS!



Och resten är inte sämre, bara se...



Tyget med glass och kakor är en kökshandduk från Lagerhaus, och den tror jag att jag ska använda som just kökshandduk. Svamptyget och det grön-rosa är mina favoriter av de här. Vilka gillar du mest?

Missa inte att kika in i Petras inspirerande blogg, hon gör massor av fint!

Tygtvillingar

Jag är barnsligt förtjust i att hitta samma tyg i olika färgställningar och därför blev jag extra glad när jag hittade detta fina orange-rosa 70-talspåslakan på Tradera. Det blå-turkosa är en bit av ett påslakan (gissar jag) och det fick jag av Kiiromi i ett byte nyligen.



Har inte bestämt mig för om jag ska använda påslakanet som det är, eller sy något nytt av det...

Av Randi fick jag ett orange-gult tyg i samma mönster som jag tidigare fått i en blå-lila färgställning av Borghild.



De här tygerna tillhör mina absoluta favoriter! Gillar du också tygtvillingar?


Tisdagstema - Designfavoriter

Oj, hade nästan glömt att det var tisdag igen! Veckorna går lite för fort emellanåt. Denna vecka är temat hos Fabriken designfavoriter. Där finns det ju många att välja på! Min största favorit här hemma (som ni sett många gånger förr) är utan tvekan min bubbelgumsrosa Kartell F/LY Icon, designad av Ferruccio Laviani. 


(Hittade en gammal bild där vitrinskåpet är betydligt mycket tommare än nu...)

Andra favoriter mina Iittala/Marimekko-prylar, vet inte om det beror på att jag är halvfinsk, eller på att allt de gör är så himla snyggt!  Porslinet med det vackra namnet Satumetsä (som betyger Sagoskog) av Klaus Haapaniemi gör mig glad varje dag! Jag har koppar, skålar och fat i olika storlekar, det mesta är presenter från snälla människor, men den stora skålen har jag köpt på Iittala Outlet i Höganäs till vrakpris! :)



Festivo-ljusstakarna är ärvda (förutom den minsta). Kivi-lyktorna är en växande samling som började som en present när jag fyllde tjugo och nu består av 13 stycken. Mari-skålarna har jag två av och de tycker jag är vansinnigt vackra. Aino Aalto-glasen är både fina och praktiska.




Om jag hade mycket pengar så skulle jag handla design från Vitra. Mina favoriter är Plastic Chair, Hang it all och Uten.silo.


Bilderna är lånade från Northern Icon och Rum21.


Kolla in fler designfavoriter i Fabriken.









Ljuvliga gardiner


De här gardinerna kom med posten i fredags. Visst är de alldeles ljuvliga?!
(det som syns underst på vänster bild är ett nyfyndat påslakan som jag visar mer av en annan dag)

Sanna köpte fyra längder på loppis men behövde bara två och lade ut dem i sin bloggshop (och jag hade turen att vara först med att tinga dem!) Älskar mönstret och färgerna! Tyvärr är de för korta för våra fönster så jag måste sy om dem på något vis... Kanske gör jag något liknande som med de andra gardinerna.

Ha en fin måndag!

Söndagsbild



Av bilden kan du nog gissa vad jag ägnat min söndag åt? Känns helt ok att vara inne och tvätta när solen lyser in och gör så att de blommiga klänningarna känns som somriga blomsterängar. Tänker på picnic i gräset, glass, smoothies och färgglada parasoller trots minusgraderna ute. 

Kolal in fler söndagsbilder i Fabriken.  Hoppas att du har en härlig söndag!

Litet tygpaket



Igår var det hela två paket som väntade på mig när jag kom hem från jobbet, rena julafton!
Det ena paketet var från Linda med den fina bloggen Linda virkar, som jag gjort ett litet tygbyte med. Förutom de fina tygerna hon skickat fanns ett urgulligt virkat hjärta och en söt tesil i paketet. Linda har verkligen prickat in vad jag gillar! :) (På paketet hade hon klistrat små söta fjärilar, men dem blev det ingen bra bild på..) Tack snälla Linda!




Vill du se vad jag skickade till Linda kikar du här. Det andra paketet jag fick igår innehöll ljuvliga gardiner från Sanna, dem visar jag en annan gång.

Önskar dig en fin lördag!


Retro emaljkastrull

Mitt senaste Tradera-fynd är en underbar liten 70-talskastrull i vit emalj med orange-röda blommor. Kan inte ha varit mycket använd eftersom etiketten satt kvar på locket. Riktigt blank och fin, så den får gärna stå framme till lyst. :)




Har så smått börjat fylla på med orange-röda detaljer i mitt turkos-rosa kök. Kastullen går fint ihop med skärbrädan från Lotten, eller hur?



Fler bilder från köket finns här.


En litet paket...

...kom med posten idag. Sött inslaget i rosa silkespapper, och inuti hittade jag de här fina tyg-godbitarna.



Söta va? Det var finaste Kiiromi-Mia som skickat det här fina till mig. Tänk vilka gulliga bloggvänner man har! :)

Tusen Tack Mia!!!

Skaparlust



I mitt skaparrum vill jag ha allt material tillgängligt för att kunna plocka fram och skapa när lusten faller på, för det gör den ju rätt ofta. :) Förra helgen smällde vi upp ytterligare tre "förvaringsrör" för mina tapeter och papper. Nu har jag åtta och det finns det inte plats för fler, så jag vet inte vad jag ska göra av alla nya papper och tapeter jag köper. ^_^

Jag har också gjort en tygtavla/anslagstavla av en frigolitskiva och tyg jag fick från Kiiromi. Ovanför Expedit-hyllan satte vi äntligen upp skenan för krokar och burkar som vi haft liggande i snart ett år... Perfekt att ha papper, sax och pennor nära till hands!


Katterna gillar att vara inne hos mig när jag skapar, så deras lilla korg fick flytta in under tapetförvaringen och den har använts flitigt sedan dess!


Fler bilder från skaparrummet finns här!

Tisdagstema - Tallrikar (och bestick)



Så här ser mina favorittallrikar ut. Jag gillar dem som har en blommig bård runt kanten, gärna i blåtoner. Alla våra bestick och mattallrikar (vita Swedish Grace) var i diskmaskinen vid fototillfället så dem får ni tyvärr inte se idag.

Men lite mer tallriksbilder kommer här:


Tallrikarna är från Arabia, Iittala, Lagerhaus, Stavanger Flint, Figgjo och okänd tillverkare. Iittala- och Lagerhaustallrikarna är nya, resten är loppis- och Traderafyndade skatter.

Kika in i Fabriken för att hitta fler tallrikar och bestick.

Alla Hjärtans Dag



Det är fint med en speciell dag för att fira kärleken även om man vet att det är ett jippo från handlarnas sida för att sälja mer grejer. Vi brukar oftast fira lite enkelt med en trevlig middag på tu man hand, men idag överraskades jag med en "de klassiska" Alla Hjärtans Dag-gåvorna, ett fång rosa rosor och lyxig choklad. Dessutom fick jag en härlig dansk norsk inredningstidning OCH en supergod middag. Jag blev såklart jättelycklig! Tack min kära.  


Söndagsbilden - Grattis!



Idag fyller min älskling 35 så det här får bli mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild.

Och så några närbilder, för det kan jag ju aldrig låta bli att fota - allt är vackrare när man kommer nära.. :)



Hoppas du har en solig söndag! Kolla in i Fabriken för fler söndagsbilder.

PS. Kul att så många gillade min huskudde, det kommer nog att bli fler av dem i framtiden. Tack för era goa kommentarer, de värmer mitt hjärta varje dag! :)

Ett litet hus...

... sydde jag häromdagen. Med fönster och dörr och liten gul skorsten. Har sett liknande någonstans och blivit inspirerad, man kommer inte ihåg var... Vet du? 



Den är gosig att använda som en liten myskudde och så pyntar den soffan lite extra. Härligt mjuk och go av gamla påslakantyger som jag bytt till mig av goa bloggvännerna Randi, Kiiromi och Borghild. Och så är den fylld med vadd från en uttjänt sovkudde, helt återbrukad alltså!

Färgglatt

Tänk om man kunde ha sådan tur att man vann den här fina sjalen! Jag är en riktig sjaloman som nästan aldrig lämnar hemmet utan en kring halsen, och jag skulle känna mig sååå fin i den här! Det är Randi med fina bloggen RH- Små ting fra mitt hjerte og sinn som firar 100 fasta läsare på sin blogg! Ta chansen du med! :)


Klicka på bilden för att komma till tävlingen.



 

Härlig vinst!

Idag var det extra skoj att kliva in genom dörren eftersom ett litet paket låg och väntade. Det var min bloggvinst från goa bloggerskan Jenny Bergvall som landat hos mig. Massa fint fanns inuti!



Härliga tyger i glada färger, fina band och bollfrans, roligt scrapmaterial (stämplar och hjärtbrads, syns ej i bild) och ett supersött Hello Kitty-strykmärke (eller vad det nu heter..?) Och ser ni vilket urtjusigt kort hon gjort, så härligt vårigt! Jag blev så GLAD, vilken tur jag hade att vinna allt detta fina! Tusen tack Jenny!


Solgult

Vill tipsa om en härlig tävling hos den superduktiga sybloggerskan Solig. Jag vill jättegärna ha en av hennes underbara kjolar, så jag hoppas på tur! Hon lottar också ut väskor och elefanter. (En av hennes elefanter har jag redan, och den är så söt!)


Klicka på bilden för att komma direkt till tävlingen.

Tisdagstema - Hand made by me

Veckans tisdagstema i Fabriken är som klippt och skuret för mig! Hemma hos mig skapas det vid varje lediga stund, så det finns massor av handgjort, men det mesta har jag såklart redan visat. Det nyaste handgjorda verket är något så litet och enkelt som en nåldyna, den kände jag att jag behövde nu när jag fått dille på att sy! Annars är det mest pappers- och tapetpyssel jag brukar ägna mig åt.



I skaparrummet ligger massor med sygrejer framme just nu och sprider färgglädje och skaparlusta!



Kika in under de här kategorierna för att se fler av mina handgjorda saker:  erry syr, erry pysslar och erry konst.

Ha en fin tisdag och glöm inte att kika in i Fabriken för att kolla in mer handgjort!

Söndagsbild - Lappkudde




Häromdagen sydde jag en lappkudde så det får vara min söndagsbild idag. Kudden är 60x60 cm. och perfekt att ha bakom ryggen när man sitter och läser i sängen. Den är underbart mjuk och gosig eftersom den är sydd av gamla lakan. (Tygerna kommer från Kiiromi, Randi och Kaspara.)

Till baksidan har jag använt ett lakanstyg som jag fyndat på Tradera, och sytt en omlottöppning så att det ska vara lätt att ta av och tvätta fodralet.



Jag älskar de fantastiska tygerna, de gör mig glad! Idag ska jag sy ett till kuddfodral så att jag och älsklingen har varsitt.

Kolla in fler söndagsbilder i Fabriken, alltid lika spännande!  

Tyger och tallrik



Här kommer bilder på mina senaste Tradera-fynd som jag är supernöjd med! Visst är de härliga!? 



Det blå tyget är av märket Dekoplus (samma som gardintyget jag visade igår), det cerisa vet jag ingenting om förutom att det är fiiint! :) Tallriken heter Ahmet och kommer från Arabia.
 
Häftigt att blommorna på tyget och tallriken har samma form!



Ha en fin lördag!

Köksgardinerna

Häromdagen syntes en glimt av dem och här få ni se lite mer...




Tyget budade jag hem från Tradera för rätt så länge sedan. Det är av märket Dekoplus och var sytt i en lång gardinkappa med en sliten frans nedtill.  Jag tog bort fransen och delade tyget, men eftersom det blev för kort till vårt köksfönster så sydde jag rosa hankar upptill. Tycker det blev nästan lite väl gulligt, snudd på dockskåpsgulligt. :P Men jag är nöjd!

Imorgon ska jag visa de senaste härliga Tradera-fynden jag gjort. Kan avslöja att ett av dem är ännu ett fantastiskt fint Dekoplus-tyg!

Ha en mysig fredag!

Jag hjärtar

Efter kudd- och molntillverkningen så var det några småbitar kvar av de två favorittygerna. Det fick bli hjärtan.



Inspirerad av Kaspara sydde jag ihop de båda tygerna och klippte ut hjärtan. En stor rosa cerise loppisknapp fram och en liten turkos knapp bak fick det bli på båda två. Lilla hjärtat fick langettsöm runt kanten. Det större hjärtat blev lite snett och vint, men charmigt ändå. :) Det rosa baksidetyget är från ett gammalt lakan, fyndat på Tradera.

På tal om Tradera så har jag några riktiga kap att visa! Ojoj, vad jag är nöjd med dem... men ni får vänta - jag måste ha lite dagsljus att fota i!


On a rainy day...

Nu har jag också gjort det. Alltså ett moln, med färgglada regndroppar. Äntligen. Jag använde lite spillbitar från kuddtillverkningen häromdagen.



Har sett dem hos flera bloggare, och tyckt de är så fina. Först tror jag att jag såg det hos Fia, och då tänkte att jag skulle göra något liknande, fast i färg såklart. Sedan såg jag ett färgglatt och fint hos Lotten, och tänkte återigen att jag måste få till ett eget regnmoln. Även Petra har gjort en tjusig variant, och säkert massa andra bloggare också.

Så jag är en riktig härmis, men det känns bra att jag har ett eget litet moln nu! Så att jag kan njuta av regnet och inte bara tycka att det känns grått och trist... Kanske hänger jag upp regnmoln i alla våra fönster!

  

Tisdagstema - Favoritfärger i inredningen

Då var det dags för tisdagstema i Fabriken igen, denna gången presenterat av den färgstarka favoritbloggaren Nästet.

Alla som besökt min blogg tidigare vet att jag älskar färg, och det är inte så lätt för mig att välja en eller två favortifärger! Mina favoritfärger är helt enkelt - FÄRGER! Gärna lugna färger och vitt som bas, kryddat med accenter i karamelliga toner. De färger som får ta mest plats i mitt hem är turkost, rosa/cerise och lila och har länge varit mina favoriter. Nya bubblare på favoritfärgslistan är gult och orange, färger som ger mycket värme och glädje!


Just nu inreder jag vardagsrummet i övervägande turkosblå toner, med accenter i cerise och orange.


Vita väggar och möbler i vitt, svart, beige och brunt ger en lugn bas så att jag lätt kan förändra rummet genom att byta ut textilier och prydnadssaker till de färger som är mina favoriter för tillfället. :)


I köket har jag släppt loss med mina favoritfärger ordentligt, med ljusturkosa väggar och en knallcerise lampa. Vitrinskåpet är fyllt av glas och porslin i glada färger och i hyllan ser ni en del av min färgglada servettsamling. Ni ser också en glimt av mina nysydda gardiner i knalligt 70-talstyg...(Färgerna visar dock inte sin bästa sida på dessa bilder eftersom de är fotade i dåligt ljus. Och lampan behöver verkligen dammas! :P) 

Ta en tur in i Fabriken för att få mer se fler favoritfärger!

RSS 2.0