Gnistrande snö

Lagom till jul blommade hyacinten ut och det kliade och sved som attan i mina ögon (jag var visst lite allergisk!). Så den lilla skönheten fick fira en kall jul på balkongen, i sällskap av gnistrande vit nysnö.

På julafton tog vi en liten promenad i det vackra vintervita.



Och jag passade på att posera lite 60-talsaktigt (eller nåt sånt, hihi...) 



Imorgon är vi framme på årets sista dag och jag funderar över vilka önskningar och idéer jag vill förverkliga inför det kommande... 

Julklappar från min älskling

Jag fick en hel del fina julklappar från min kära älskling... tex. de här skönheterna:




Den fina glasflamingon har jag stått och beundratÅhléns ett antal gånger, och nu är den min! Koppar och skedar från Rice har jag också önskat mig länge... Den franska lavendelhonungen doftar och smakar helt ljuvligt, och locket är ett litet konstverk, eller hur?! Jag fick också ett underbart Hemp-hudvårdsset från Body shop, nötter, choklad, te mm. Tack finaste älskling!


Julklapps-swap (jag gav...)

Det här är vad jag skickade till mina två mottagare i Lottens julklapps-swap.

Klara fick ett grönt paket:

Med en färgglad mobil/girlang av vintagetapet i gult, orange och grönt.

Elisabeth fick ett cerise paket:

Med en lika färgglad mobil/girlang av ny tapet (Pip Studio och Designers Guild) i cerise, rött och turkost.





Stjärnorna gjorde jag med inspiration från bla. Kaspara och Bella Vintage, men jag gjorde såklart en egen variant. Jag hoppas att paketen kom fram i tid och att mottagarna gillade innehållet! Det var i alla fall riktigt kul att tillverka dessa och jag kommer nog att göra fler i framtiden (vill ju ha en själv också!)...

PS: Svampmobilen har jag kvar och om du är sugen på att lägga vantarna på den föreslår jag att du kikar in snart igen... Det är dags för tävling för att fira bloggens 2 års-dag inom kort. 

Julklapps-swap (jag fick...)

Jag vill börja med att tacka hjärtligt för alla julhälsningar jag fått! Idag ska jag visa vad som gömde sig i paketen från Lottens julklapps-swap.

Av Petra fick jag:

En jättefin necessär i härlig återbrukssömnad (gjord av virkad duk och vintagetyg) och som bonus ett paket underbara servetter.

Av Sanna fick jag:
 
Ett textilt armband som är helt fantastiskt fint, och som bonus - ett paket servetter! :)

Fick också ett sött litet paket av Elisabeth som var en av dem som jag skickade till:

Fina textmagneter och tre runda polkagrisrandiga juletiketter som kom väl till pass! :)

Tack snällaste Petra, Sanna och Elisabeth för de fina färgglada julklapparna! Och ett stort Tack till Lotten som ordnade hela swappen. Jag är så otroligt nöjd och glad och ser fram emot att vara med i ett swap nästa jul igen. :)

Imorgon får ni se vad jag skickade iväg i mina swap-paket!


Julafton

allt jag vill säga idag är:




Julemys



Älsklingen hittade en ny iPhone-app idag som var riktigt bra - CrossProcess. Kunde inte sluta ta bilder med den!
Här julmyser vi idag och väntar på den stora dopparedagen. Har lagat lite julmat och det doftar saffran i hela lägenheten. Jag dricker julte med fransk lavendelhonung (en tidig julklapp från älskling) och mumsar på lite choklad och clementiner. Åh, vad det är mysigt med jul!

Önskar dig en riktigt riktigt GOD JUL!

Tisdagstema - Julglimtar från mitt hem



1. Granen är precis färdigklädd, och den blev helt magisk - om jag får säga det själv! :) (jag visar fler bilder när jag har bättre fotoljus...)
2. Klapparna ligger under den och väntar...
JULAFTON KAN KOMMA!

Den fina fjärilen fick jag i julpaketet från min mamma, de vackra chokladkakorna har min älskling köpt för att han trodde att jag skulle gilla förpackningarna. Han hade såå rätt! :)

Fler julglimtar får du se om du kikar in i Fabriken.

Söndagsbild på en måndag


Tog en söndagsbild igår (men orkade inte sätta mig vid datorn) så ni får se den idag istället! :)

Tänk, nu är det bara fyra dagar kvar till julafton! Hur går det med julpysslandet?

Rött är sött, grönt är skönt...

... och prickigt är också riktigt sött!

Lila prickiga kannan kostade en tia på loppis.


Snövit-boken, svampen och den fina broderade julduken kommer också från loppis.

Rött, vitt och ljusblått...

...en färgkombination jag sett mycket av på sista tiden och börjat gilla allt mer!

Idag får ni se en närbild på den söta novemberkaktusen som jag visade senast.



Jag har blivit helt tokig i svampar på sista tiden också, och eftersom jag hittade massa fler på loppis så ändrade jag om lite i adventsstaken. Ser ni vilka fina detaljerade svampar jag fann! Det lilla ljusblå fågelformade fatet fanns också på loppisen, jag tittade på det förra gången och lämnade det kvar, men jag är glad att det fanns kvar och fick följa med denna gången! (Fick givetvis med mig fler fynd så jag har mer att visa...)

Snart tar jag det lilla röda paketet med vita snören och går till julfest på jobbet.

Tack snälla goa ni för alla fina kommentarer om den förra bilden, det betyder mycket att ni tar er tid att kommentera - det är helt enkelt underbart att få feedback! :) Vi hörs snart igen!

Bara en bild...



...från vårt kök. Novemberkaktusen har slagit ut idag och jag förundras över de vackra eldflammeliknande små blommorna!

Tisdagstema - Favoritmöbel

Veckans tisdagstema i Fabriken är att visa sin favoritmöbel. Först visste jag inte riktigt vilken möbel jag skulle utse till min favorit, vi har nämligen mest IKEA-möbler och sådant som jag lätt skulle kunna byta ut mot något mer unikt och vackert (design eller vintage) vilken dag som helst! Men så kände jag att jag nog ändå har en favorit... en möbel som jag önskade mig länge innan vi äntligen köpte den och som är perfekt för både förvaring, avställning och "display" och som är både flexibel och faktiskt rätt så snygg. Den möbeln heter... (fanfar)... Expedit!


I vardagsrummet har vi tre vita Expediter som sväljer böcker, tidningar och ett och annat prydnadsföremål. I skaparrummet står en brunsvart dito, proppfull av diverse skaparmaterial gömda bakom dörrar och i lådor och gamla dokumentsamlare. 

Ja, jag får helt enkelt erkänna att jag är rätt förälskad i de enkla med pålitliga Expediterna. :) Vilken är DIN favoritmöbel?

PS: Fler bilder på tisdagstemat hittas som vanligt i Fabriken.

Indiska-stuff



Var en sväng till Indiska igår. De har såå mycket fint som väcker ha-begär! Jag borde inte ens gå in där för jag vill helst köpa med mig hela butiken, typ... :P Samtidigt försöker jag stå emot all köphets och inte samla på mig för mycket "onödiga" saker. (Det går sådär...) :P

Igår handlade jag i alla fall upp ett födelsedagspresentkort (puh, långt ord!) och jag fick bland annat med mig några fina julgranshängen, ett par ljuvliga strumpor och det söta lilla anteckningsblocket med en matryoschka på.

PS. Älskar min vita gran som verkligen lyfter fram det färgglada pyntet! :)


Söndagsbild - Julgranskulor



I väntan på att granen ska kläs får de ligga i en stor glasskål och glittra...

Fler sköna söndagsbilder hittar du här.

Fler fina presenter

Se så mycket fint jag fått i födelsedagspresent! Jag måste ha varit snäll för att förtjäna allt det här vackra... :) Tack tack tack!



Den fina anteckningsboken med hjortar/rådjur har jag fått av en formgivarvän, åh så glad jag blev! Några av hennes fina produkter kan du hitta hos Signerat.


Första paketet under nya vita granen

Min önskan har uppfyllts... jag har en vit julgran i år! Den fick jag i födelsedagspresent av mina snälla "svärföräldrar" och det ska bli så roligt att klä den! Först måste jag bara införskaffa en vit ljusslinga.



Jag fick även fina jul(djur)granshängen i present, precis som jag önskat mig! :) En av dem var den vackra vita renen som redan flugit upp i granen för att vänta på sina vänner. Under granen finns ett sött rött paket från Popetotrora, min jultomte i Nästets julklappsswap. Snacka om att jag är nyfiken på dess innehåll!


Fina presenter!

Igår var min födelsedag och i helgen fick jag massor av fina presenter!

Av min söta väninna N fick jag ett härligt paket med följande innehåll:



Liten väggkalender med de finaste illustrationerna och superfin liten bricka samt söta prickiga mini-cupcakeformar från Rice (gå in o kika på nya fina vårkollektionen!). Tack snälla rara N som vet preciiis vad jag gillar! :)

Fler presenter visar jag en annan dag...

Tisdagstema - Julfönster



Veckans tisdagstema i Fabriken är julfönster. I mina fönster hänger fina adventsstjärnor, men det är svårt att fånga deras skönhet på bild... Stjärnan på bilden är blå och turkos och har vackra "orientaliska" mönster, den kommer från Åhléns och har hängt med i några år.

(Bilden är tagen med iPhone-appen Hipstamatic.)

Minipaket

Häromdagen ryckte det lite mer än vanligt i pysselnerven, så jag la alla "måsten" åt sidan en stund, och tog fram en bunt tändsticksaskar, små pappers- och tapetrester samt sidenbandsstumpar (ni vet såna som sitter i kläder för att hålla dem på galgen)...
 


Av detta tokbilliga material blev det en liten hög av små minipaket! Jag slog in tändsticksaskarna precis så som man slår in ett vanligt paket och knöt sidenbanden runt, samt trädde på ett extra sidenband som hänge.
 


Minipaketen hängde jag upp i vita glittriga grenar som jag hade i mina gömmor. 



Mina paket är tomma för att jag vill kunna återanvända dem år efter år (tills jag tröttnar. :P) Ett tips är att lägga godis eller andra små presenter i!

Söndagsbild - andra advent



Idag får ni se en bild med lite mer färg än sist! :) Det har redan hunnit bli andra advent och jag har plockat fram lite mer julpynt (mer bilder kommer inom kort...). Julkortet pysslade jag ihop förra helgen då jag och några kompisar hade pysselträff. Till det har jag använt en tapetrest som blev kvar efter att jag gjorde vimpeln. På bilden ser ni också mina fina ugglor, från House Doctor och Åhléns.

Fler fina söndagsbilder hittas som vanligt hos Fabriken.

Vit jul...

Nu blir ni kanske förvånade över mitt färglösa inlägg idag, ni vet ju att jag älskar färg! Men jag tycker att det är vackert med mycket vitt till jul så idag visar jag ett stilleben i vita och milda toner. :)



Till den lilla julgruppen har jag använt grönmossa, brokbladig murgröna, en mini-saint-paulia, vita stenar, vita "snöbollar" i frigolit och en liten ljushållare. Skålen är av märket TwinsHome. Jag ska erkänna att det faktiskt flyttat in en röd svamp i det skira blomsterarrangemanget sedan jag tog bilderna... :P Har lite svårt att hålla mig ifrån färg!

RSS 2.0