Karameller, krysantemum...

... & en härlig rosa gerbera pryder vårt vardagsrumsbord...



Någon som vill smaka? :)
(Här köpte jag skålen. )

En grön elefant...

..var mitt fynd från lördagens torgloppis i stan.

Den nya familjemedlemmen skulle självklart inspekteras av husets konung - katten Gozze.  Sedan fick hon inta sin plats bredvid en annan elefantkompis. De ser ut att trivas bra ihop :) Eller vad tycker ni?



Visst är hon tjusig?

Vi har ganska många elefanter här hemma nu, se några av dem här. Och på Posten ligger just nu en elefant och väntar på mig, den har Solig sytt! Det ska bli sååå spännande att se hur den blev! Jag visar er sen:)



Torsdagens loppisfynd!

Massa virkade dukar i mina favoritfärger - riktiga karameller!


Ett gäng virkade grytlappar:


Några tygfynd:


Ett superfräckt retroförläde från Almedahls:


Två mini-skålar:


Två söta tallrikar md namnet Viola (tillv: StavangerFlint):


Äpplet köpte jag på dagens loppistur,
där jag också hittade en annan godbit som jag visar i nästa inlägg!
Jag köpte även några små ramar & en träljusstake som ska målas om. Dessa kom inte med på bild denna gången...

Nu är klockan kvart över ett - dags att sova!

Blommor & shopping

Idag jobbade jag bara till lunch & resten av dagen har spenderats med loppis-besök, veterinär-besök (den årliga vaccinationen & hälsokontrollen) samt köpcentrum-besök. Jag har således gjort en del fina inköp, men har inte hunnit fota dem. Så idag visar jag pausbilder med vackra blomster som min kära älskling köpte till mig häromdagen! 

 


Dags att krama kudden nu - för att orka upp & jobba den sista arbetsdagen innan semester!! :)


Melon-mums

 

Både för gommen & ögat!


Mitt första "Dagens outfit"!

Min blogg handlar ju om inredning, konst & pyssel i första hand, men idag så tänkte jag variera mig lite med att lägga in Dagens outfit för första gången! Detta för att jag älskar mönstret & färgerna på min H&M-klänning. Jag klär mig nästan alltid färgglatt, och väldigt ofta i favoritfärgen lila!  Jag hade förstås en sjal på mig också idag (en lila), men den kom inte med på bilderna... Kolla gärna in min sjalsamling här.




 



Kanske kan det bli ett återkommande inslag det här med Dagens Outfit på bloggen.. Vad tycker ni?!


Nya kuddfodral!

Äntligen har några av mina Designers Guild-tyger som jag fyndade för en tid sedan (ni som följt med ett tag kanske minns, annars titta här) hamnat under sax & symaskin. Det fick bli två kuddfodral av det underbara kopptyget som jag älskar så!

Ljuset var inte det bästa när jag skulle fota ikväll, men jag visar dem ändå & de kommer säkert att hamna på bild fler gånger!



Önskar alla en forsatt trevlig måndagkväll, & hoppas ni får en bra vecka! För mig är det sista jobbeveckan innan semester!

Butterfly Babe

Ännu en Babe har fått se dagens ljus - detta är nr. 6 i raden & henne kallar jag Butterfly Babe.



Jag ägnade lördagskvällen & natten åt mina babes, så nu ligger en hög ofärdiga babes på pysselbordet & väntar på att få passande bakgrunder....


 
Se fler av mina babes här!
Fortsättning följer...

Roses & Cupcakes

Några bilder tagna på Midsommardagen.

 
 

Midsommarafton

...i bilder.


MmmmuMs!

Glad Midsommar!

Jag har en liten midsommarstång i keramik som jag fick i present för några år sedan. Den plockas fram varje midsommar. Idag bestämde jag mig för att måla om den i erry-färger! Riktigt midsommar-pyssel! :) Får man inte klä en riktig midsommarstång så får man ju gör så här istället...



 
Före                                                             Efter

Nya små ting...

I onsdags tog jag ledigt halva dagen & gick ut i solskenet. Gick runt på stan hela eftermiddagen & myste för mig själv. Blev några inköp också: lite nya kläder & underkläder, pärlor till nya smycken, en burk Kusmi-te, och några fina fynd från Lagerhaus. När älskling slutat jobbet så gick vi & tog en bit mat på vår favoritrestaurang (indisk). Sedan köpte vi hem lite blommor inför midsommar.

 
 
 


Visst är den lilla kannan söt!? Ser gammal ut, men är ny och kommer från Lagerhaus. Mönstret finns också på kaffekoppar & sockerskål. Så fiiina!

Grattis Sezza!

1 år idag!


Armband + Halsband

Igår var vi några tjejer som samlades för lite pärlpyssel. Jag gjorde färdigt ett halsband som jag påbörjat för några veckor sedan & två armband.

Armband i riktiga godisfärger!


 
 

Halsbandet:
 
 


En modell-figur får agera smyckesmodell:


Solig söndag!

Skönt att solen ville titta fram idag, det har ju bara regnat & stormat den sista tiden. Det var inte någon riktigt sommarvärme direkt, men lite sol gör en glad! :) Vi tog en tur till Wallåkra stenkärlsfabrik där man idag hade "Förhistorisk keramiktillverkning". Spännande att se & jag blev riktigt sugen på att prova själv! Det var länge sen jag höll på med lera, och det är riktigt roligt att forma med sina händer på det viset. Har inga bilder att visa, glömde kameran i bilen...

Visar istället den söta ugglan jag hittade på loppis för två helger sedan. Den bor nu hos Lisa.

 


Ha en skön söndagkväll! Det ska jag ha.






Ledig lördag!

Det är så härligt att vakna en lördag & vara ledig! Ligga i sängen & dra sig & sedan sitta länge vid frukostbordet...

Det var så fint när älsklingen satt vid rosa datorn i sin rosa tröja, så jag var tvungen att ta några bilder! Jag kom också på att jag inte visat min nya kökshandduk från Lagerhaus som jag köpte för typ en månad sen. Läckert mönster va? Burkarna, hyllan & vitrinskåpet har jag visat ungefär100 gånger, men nu får ni se dem igen! :P

 
 



Ha en härlig helg & hoppas solen skiner på er! Här har det precis spruckit upp efter flera dagars regnande...

Kram



 


Tävla om ett porträtt

...hos Lady Thirty. Hon gör grymma teckningar!


Två paket in - ett paket ut

Det är så roligt med paket! Jag beställde några hårklämmor som Sanna (Krimskramsan) gjort & fick ett sött litet prickigt grönt paket med posten i måndags! Jag är jättenöjd, de är så fina!

 
 

Igår packade jag in presenten till Lisa (PinkFriday) i ett rosa prickigt papper (och tejpade ordentligt!). Sedan fick jag en paketavi, postern hade kommit! Jag hämtade hem en söt paketrulle och ramade in postern och hängde upp den i hallen med en gång! Tanken var från början att den skulle hamna i vardagsrummet, men så tyckte jag att den passade perfekt i hallen också. Bilden kommer att göra mig glad varje gång jag kommer in genom dörren!  Men ramen har jag tänkt måla, och så har jag lääänge tänkt fixa hela hallen (måla & tapetsera skoskåpet och hänga upp fler tavlor på väggen mm.). 

 
 


Jag möblerade också om lite i vardagsrummet igår, för att få plats med den nya skärmväggen. Så här blev det:

 


Nu är det snart dags att gå till jobbet. Ha det så bra!



Indisk skärmvägg & blå hortensia

... är två nya vackra ting som förgyller vårt hem. 

  
 

Den blå hortensian fick jag av min kära mor när hon var på besök i förra helgen. Den är så vacker & har en underbar rogivande färgSkärmväggen som vi beställt från Ellos kom i veckan! Den ska vi använda för att gömma undan älsklingens oumbärliga träningscykel, som han gärna vill ha i vardagsrummet. Det var ju inte så tokigt, för då fick jag anledning att köpa den fina skärmen. Jag är jättenöjd! Nu måste vi bara finurla ut hur vi ska ställa allt! :P  

Fotbollskväll



ALLA tycker det är intressant - utom jag. :)

Pingsthelgens fynd!

Min bloggpaus blev lite längre än planerat, här har det varit fullt upp med besök & sedan jobb & grillkväll med jobbet osv.
Nu har jag ju massor att visa, det fyndades nämligen en del under pingsthelgen!

På lördagen tog vi en sväng på stan & hamnade mitt i en stor torgloppis, till min & mammas stora lycka - men till våra kära manliga hälfters stora förtret. :P Där hittade jag en jättefin lila salladsskål i härlig rundkantig form, och en söt present till Lisa (Pink Friday), som jag dock inte kan visa förrän hon fått den!

 
                                                                                             (Tyget har jag köpt från Linas bloppis!)

På söndagen tog vi en liten tur norrut & hamnade till att börja med på Iiittala Outlet i Höganäs. Där köptes Satumetsä-muggar, en Mari-skål i det lilla formatet, samt snaps- och ölglas i Ultima Thule-serien. Oj, så mycket fint det finns att fynda där! Köpte även två Mumin-muggar till mammas samling i morsdag-present. På kvällen invigdes snapsglas & godisskål.

 


Vi körde vidare i det fina vädret och bestämde oss för att ta en fika och hamnade av en slump hos Skvattemölla kvarn. Ett supermysigt ställe med café/restaurang & loppis i ett. Där hängde rader av koppar i taket och det fanns massor av både fina & fula pryttlar i alla hörn. Där hittade jag även fyndet med stort F, ännu en burk till min Ira Denmark-samling! Den finaste av dem alla! Bara att plockaf ram börsen igen...



 
 


Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Jag vann!

Jag blev den lyckliga vinnaren i Pink Fridays tävling som jag skrev om här. Jag som nästan aldrig brukar vinna något....  Jag har nu - efter en viss beslutsångest - valt denna poster:



Visst är den fin!? Den kommer att passa perfekt i mitt prinsesstårte-vardagsrum! :)
Det var så kul att öppna mailen idag, med detta glädjande besked! :) Tack Lisa!

RSS 2.0