och innehållet i paketen...

...såg ut såhär:



Muminkoppar
till mammas samling (det är så kul att köpa dem!) och så tavlan som jag målade i söndags. Det fick bli en liten en för att den skulle få plats i handbagaget.

Nu ska jag njuta av att träffa familjen och den fantastiska naturen så vi hörs om några dagar igen!

Paket till mor...

Imorgon är ingen vanlig dag, för det är mammas 50-årsdag!

Kl. 07.00 tar jag flyget upp till Kiruna, vi ska nämligen fira födelsedagen med att fjällvandra uppe i Abisko hela familjen. Det ska bli så mysigt.

Jag tar såklart med mig några paket. De ser ut så här:


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ GRATTIS MAMMA!!! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Om ni är nyfikna på innehållet så får ni kika in snart igen! :)

Söndagspyssel - bokstäver

Hade ett papp-E från Panduro som jag klädde med papper för några veckor sedan. Köpte några shabby chic-vita bokstäver på loppisturen förra veckan (de är nya), tyvärr var det slut på bokstaven E, men jag tänkte att de kunde passa till Panduro-e:t som jag redan hade. Planen var naturligtvis att de inte skulle förbli vita...

Fram med lite servetter, decoupagelim, papper och klister och så här blev resultatet:



Inte riktigt som jag tänkt mig, men det får duga. Hoppas att jag kan hitta ett E i samma form som de andra för jag tyckte inte att det tjocka papp-e:t gjorde sig riktigt ihop med de andra bokstäverna....

Har också hunnit med att måla en liten tavla, måla klart en ram och slå in ett paket idag, men det får ni se en annan dag... för nu ska jag slå mig ner i soffan och mysa en stund.




Morgonstund...

Vaknade tidigt av hostan, som inte vill släppa... Men det gjorde inget för då blev det en desto längre mysmorgon vid köksbordet med några koppar te, massa tidningsläsning, god söndagsfrukost och gott sällskap.  Jag ♥ söndagmorgnar!




Den gula begonian och den söta lilla ljuslyktan köpte jag på Plantagen igår.  Sånt som lyser upp en regnig söndag!

Resten av dagen är det pyssel och skapande som står på schemat! Kanske får ni se resultat redan ikväll? :)


Paket fra Norge!

Gjorde ett tygbyte med den norska bloggaren Borghildpia, som samlar på retrotyger och syr en massa fint av dem! Häromdagen damp ett härligt paket ner i brevinkastet!


De här två ljuvliga tygerna fick flytta in hos mig och jag är överförtjust i dem!  Och ser ni vilket fint kort hon gjort till mig!?
 
Dessutom hade Borghild skickat med fem små tygbitar, klara för lapp-projekt! Helt underbara de med...



Tack för bytet kära Borghild!

Små loppisfynd

Jag sitter fortfarande här hemma och snorar och hostar, medan skaparrummet är fyllt av påbörjade projekt som gör att det kliar i fingrarna nästan lika mycket som i halsen. :P

Kom på att jag inte visat mina senaste små loppisfynd från tidigare i veckan.

Två vita minivaser, en grön liten klotvas, en vit medicinburk, en vit liten kruka (har en likadan sedan innan) och en härlig broderad duk kom med hem denna gången. Var mest på jakt efter minivaser eftersom jag haft en tanke att börja samla på sådana ett tag nu, så jag blev glad då jag hittade några fina. :)



Köket har piffats upp med en rosarutig vaxduk från Rusta och känns numera väldigt mormors-hemtrevligt! :)

Till skaparrummet blev det en dito fast i ljus turkost, så nu kan jag drälla ännu mer med färg och lim därinne. En ram ligger och väntar på att bli färdigmålad, ett paket ligger och väntar på att skickas, en hög kartonger ligger och väntar på att kläs med papper (några är klara), en hög med tyger ligger och väntar på att klippas i rutor, en hög med tavlor ligger och väntar på att hängas upp... (Ja, jag är de 1000 projektens drottning, och de ska helst vara på gång samtidigt alla 1000.)




Tillsvidare hänger de härliga papperslanternorna från Söstrene Grene i fönstret och lyser upp. Tack vare dem så blir jag glad av att komma in i rummet trots allt stök. :) 


Arizona Icetea...

Jag gillar de fina Arizona Icetea-flaskorna väldigt mycket och har visat min lilla samling förut. Har två nytillskott, varav den ena är den här fina med geishor. Den köpte min snälla vän till mig i Stockholm och tog med sig ända hit! :)





Det finns en flaska som jag väldigt gärna skulle vilja ha, men som jag inte hittat någonstans - Asia Plum. Om någon av er mina kära bloggvänner hittar den så får ni gärna säga till! Jag skulle bli så glad! :) 



Jag ligger hemma med en riktig dunderförkylning, fick feber igår efter jobbet. Mår lite bättre nu så jag hoppas jag ska bli frisk snabbt. Jag som planerat att pyssla i helgen, har en massa idéer men de får vänta... Hoppas att ni har en bra helg!

Babyrosa

Köpte en slags träpokal på loppis förra sommaren för att jag tyckte att formen var så fin. Nu har den (äntligen) fått lite servettdecoupage och några lager babyrosa färg.



Två små ramar som jag köpte på samma loppis fick samma färg och lite roligare innehåll än de hade innan...



Dessa saker är till salu i min shopVälkommen in!
 
Nu ska jag fortsätta pyssla lite här, bilder på resultatet kommer snart! :)

En härlig helg...

Här kommer lite bilder från en mysig lördag ute hos älsklingens bror och hans sambo, där vi grillade, lekte med deras busiga katter, såg solen gå ner över havet, lekte lite mer med katterna och såg en film... I morse när vi skulle hem såg vi en vacker lila snigel som klättrat upp i en buske i regnet.







PS. Älskar min nya klänning (som ni ser på bilderna). Köpte den hos Esposito Clothing i Lund, märket heter G-Heaven London.

PS2. Har en massa pyssel på gång här hemma, så snart kommer ett nytt pyssel-inlägg från mig! Det var länge sedan sist...


70-talet?







..nej, jag har bara lekt lite med min nya iPhone-kamera Hipstamatic som får bilderna att se gamla ut. Hur kul som helst! :)


Sommarshoppat

De senaste dagarna har jag gjort några nya fynd som jag är väldigt nöjd med, så därför måste jag ju dela med mig med några bilder...








I helgen var det Helsingborgsfestival, och som det brukar vara på festivaler så säljs det mest skräp. Vi gick en sväng på festivalen i torsdags ändå och jag hittade en fin sommarväska, en rolig nyckelring och en hortensia i ovanlig färg (direkt från Holland). Såg en helt underbar hängmatta (typ "mexico style", om ni förstår vad jag menar) men jag har ju ingenstans att hänga den så det blev inget köp (och tyvärr ingen bild).

I fredags regnade det och vi passade på att åka till Väla, ett stort köpcenter utanför Helsingborg. Vi var inte de enda som kommit på den briljanta idén, har nog aldrig varit med om så mycket folk där! Prio ett för mig var att besöka Indiska-rean och konstigt nog var det ganska lite folk just där. Jag hittade en kudde och en bricka som jag tidigare varit riktigt nära att köpa, tur att jag inte gjorde det för nu fick jag båda för 149:-. Dessa små ting gav hela vardagsrummet ett lyft! :)

På lördag bestämde vi oss för att ta en tur till Höganäs för att besöka Iittala outlet. Där köpte vi bland annat de fina Aino Aalto-glasen i fyra olika nyanser. På vägen hem gick vi in på Netto där jag hittade en perfekt liten pall, för ynka 59:-. Perfekt, då jag länge letat efter en fin färgglad pall! ^_^




RSS 2.0