Tisdagstema - Hallen

Dagens tisdagstema i Fabriken är hallen, så här kommer en hel kavalkad med bilder från vår hall!
 


Vår hall är verkligen hemmets mittpunkt. Den är U-formad och har hela 7 dörrar; entredörr, klädkammardörr, sovrumsdörr, ateljédörr, vardagsrumsdörr, toadörr och köksdörr + fyra garderobsdörrar!

Formen medför vissa mattproblem, har ännu inte hittat de perfekta mattorna... Dominerande färger är grönt och rosa, och helst skulle jag vilja tapetsera fondväggen bakom hatthyllan i samma tapet som är på ovansidan av den lilla byrån... Nu är den väggen grå och resten vita. Skulle gärna ha ljusare golv och dörrar också, men eftersom det är en hyresrätt vi bor i så får det vara som det är.

I prylhyllan har ett grönt Bergdala-troll flyttat in, det ville följa med mig hem från loppisen i lördags och det tyckte jag absolut kunde gå för sig. :) På skoskåpet får mina glittriga renar sprida lite julstämning, men mer än så har jag inte hunnit julpynta än.

Fler hallbilder finns här.

Pysselsaker från loppis

När jag loppade i lördags så fann jag några roliga pysselgrejer. Svamparna fick ni se redan igår, de bor numer i vår adventsljusstake. Blomsterveven har jag inte provat än, men det är en sån man gör fina blommor med av restgarner. Bara förpackningen i sig var ju väldigt vacker, enligt mig. Jag fick den för en femma, medan prislappen från 60-70-talets EPA skvallrade om att den då kostat hela 9.50! :)


Hittade också stora cerisa knappar, perfekta att använda tex. till blombroscher, och de vita knapparna är såna som man själv klär med tyg. Nu kliar det i pysselfingrarna! :)

Har faktiskt några loppisfynd till att visa, men det får ni vänta på....

Söndagsbild - första advent



I år har jag smyckat min adventsstake med grönmossa och loppisfyndade svampar. De lila små paketen kommer från en isärplockad ljusmanchett som jag också köpte på loppisen igår.  Såhär såg min adventsstake ut för ett år sedan.

Fler söndagsbilder hittar du i Fabriken.

Loppislördag!

Idag började jag dagen med att bege mig till loppisen med det vackra namnet Änglaverket som ligger i mina kvarter.

Mitt bästa fynd för dagen var fem söta likörglas i olika fina färger för en tia styck. Pga. av ett litet missöde vid uppackningen så ser ni att de nu tyvärr bara är fyra, men jag är glad för mitt fynd ändå! :)



Två söta dukar
i gröna toner fick också följa med, plus lite annat smått och gott som jag visar en annan dag...
Imorgon kommer en adventssöndagsbild. :)

Rosa fredagsbilder

Idag går alla mina foton i ceriserosa toner... Det bara blev så.



Älsklingen köpte allergivänlig pannkakssmet i fin förpackning, och jag var tvungen att dokumentera hur fint den gjorde sig till köksduken! Ute är det snö och på balkongen står en pelargon kvar och fryser på en kvarglömd vaxduk, hela bordet ser ut som en cupcake med vit frosting. :)

En uggla fick flytta med mig hem från Åhléns, för jag blev helt enkelt kär i den! Har ni sett vad mycket fint de har i sitt julpyntssortiment i år? Lila katter, gröna granar, påfåglar, änglar, rådjur, cupcakes, paket, ekorrar, duvor, isbjörnar, pudlar, flugsvampar.... Massor som passar till min sagogran. Jag kommer att bli ruinerad! I år är jag dessutom sugen på att köpa en vit julgran. :P

I vardagsrummet har vi massor av mysbelysning och i helgen kommer stjärnorna upp.  Åh, vad det är mysigt med adventstid, och riktig vinter!

Ha en riktigt mysig fredag och helg!

Fint från Iittala

Här kommer ett julklappstips! Hos Iittala finns mycket fint att välja på som passar att ge bort till de flesta. Kanske fylla en Mariskål med lite gott o ge bort? Om man vill kosta på så blir en Aaltovas och ett fång tulpaner en perfekt jul- eller nyårsgåva. Kan med fördel fyndas även second hand, tex. på Tradera. God design håller i generationer! :)



Det som står högst upp på min egen Iittala-önskelista är Aalto-vasen i vattengrönt och Mariskålar i den stora modellen i de färger som syns på bilden. Kivi-lyktor kan man aldrig få för många av och de färger jag inte redan har (och vill ha) är Yellow, Garnet red och Light lilac. Aino Aalto-glas i blandade färger vill jag också fylla på med... Tris-lyktorna (överst till vänster) av Alfredo Häberli tror jag har utgått ur sortimentet, men jag skulle gärna ha fler av dem med. Har en rose/olive och en grön sedan tidigare.

Hoppas på att tomten kommer direkt från Iittala-fabriken! :)

Tisdagstema - Adventspynt

Jag har faktiskt inte hunnit plocka fram något adventspynt än... Men i helgen gjorde jag en rosa-röd tapetvimpel som ska få lysa upp hemmet nu i advent!



Den indiska bilden med Krishna och Radha hänger kvar sedan vår fest med Indien-tema... Den underbara blommiga vintagetapeten som jag använt till vimpeln fick jag i ett tapetbyte med Sanna. Älskar den och har faktiskt en rätt stor bit kvar som jag vill hitta på nåt skoj med... :)

Kika in i Fabriken om du vill hitta fler bloggar som visar adventspynt! :)

Fina julstrumpor...

...kan man vinna i en Give Away hos Nina/Dill og dall og sånt



Ta chansen du med! :)


Prylhylla på G...

Kommer ni ihåg prylhyllan jag fyndade för en femma på bakluckeloppis? Nu har jag börjat fixa lite med den. Jag har slipat på den blå färgen och hittat lite papper och tapeter i matchande nyanser som jag börjat lägga i...

 

Den underbara turkos-lila vintagetapeten fick jag i ett byte med Julia. Alla fack ska få papper eller tapet. Men jag har inte bestämt mig för om jag ska behålla hyllan lite avskavd och "shabby" eller om jag ska måla den istället. Isåfall lutar det åt vitt eller turkost.

Vad tycker du?
Tips mottages tacksamt...
:) 


Utmaning - 4 saker....



Häromdagen fick jag en rolig utmaning av goaste Lycke. Tyvärr blev det en liten ofrivillig bloggpaus i några dagar, eftersom jag haft fullt upp med annat, men nu kommer äntligen mina svar på utmaningen!

4 saker jag har gjort idag:
en oplanerad utflykt till julmarknaden på Wapnö slott i Halmstad
traskat i lera (på parkeringen vid Wapnö)
druckit och ätit nostalgiskt bilmellis (päronMER och Salta katten)
druckit massa te med nya mumsiga lemon/lime-honungen från julmarkanden

4 TV-program:
Grey´s Anatomy
Så mycket bättre
Idol
Desperate Housewifes

4 saker jag längtar efter:
skapa
resa
julen
våren

4 saker på önskelistan:
att få vara frisk
ett hus
resor
mera tid! :P
och om vi snackar materiella saker: ny kamera, ny dator, skrivare och symaskin. :) 

4 saker jag inte gillar:
kött
intolerans
skitsnack
och krig såklart!

Söndagsbild - Söder



Mitt bidrag till Fabrikens söndagsbilder idag fick bli en bild från våra kvarter = Söder i Helsingborg. Tagen med iPhonekameran igår i skymningen. Gillar lyktstolpe-installationen de satt upp vid busshållplatsen!

Give Away hos Re-Dizain

Kolla in vilket härligt tygpaket man kan vinna hos Re-Dizain! Retrotyger i gult, orange och rosa är precis vad jag behöver! (jag har nästan bara gröna och blå)




Tisdagstema - Kontraster

Höll nästan på att missa tisdagstemat, man hänger inte riktigt med så snabbt som veckorna går! :P

Kunde inte fota idag pga. dåliga ljusförhållanden (dvs. novembermörker) och kassa batterier i kameran så jag har rotat lite i mitt bildarkiv och hittat några bilder som illustrerar kontrasterna i min inredning:

 

Kontaster är något jag gillar skarpt! Om skulle ni fråga deltagarna i mina målarcirklar så skulle ni även få veta att det är ett ord jag gillar att använda. När man målar är det kontrasterna som gör bilden!

Kontraster kan vara så mycket
; mörkt mot ljust, vitt mot svart, färg mot svart/vitt, mjukt mot hårt, runt mot kantigt, gammalt mot nytt, blankt mot matt, mönstrat mot omönstrat, stramt mot snirkligt osv. osv. osv.... :) I inredningen är kontrasterna lika viktiga som i måleriet, det är då man får till lyckade kontraster som man får till helhet och balans. Yin och yang, helt enkelt! :)

För mer inspiration på temat kontraster, titta in i Fabriken.


Servettoman



Min servettsamling växer stadigt och här är några av nytillskotten. Kokeshiservetterna är från House Doctor, de Andy Warhol-inspirerade tomteservetterna är från Dollar Store och övriga från Tiger.

Jag får nog ta en bild på hela samlingen snart igen, den har vuxit en hel del sedan sist! :)


Söndagsbild - Sidenblommor



Detta får bli mitt bidrag till Fabrikens söndagsbilder.

Igår hade vi en liten fest med tema Indien. Jag dekorerade med massa ljuslyktor, ljusslingor, indiska tyger och sidenblommor utspridda här och var. Tidigare ratade jag nästan alla konstgjorda växter, men det finns ju massa fina nuförtiden som man faktiskt kan ha i brist på färska blomster! Just de här tror jag att jag köpt på IKEA, och det är faktiskt svårt att se att de inte är äkta på lite håll! Om man vill luras ännu mer är det bara att fylla vaserna med lite vatten! Tror att blommorna får stå framme ett tag till... :)

Småsaker inför julen...

När jag var i Helsingör för några helger sedan så infann sig plötsligt en liten julkänsla och jag shoppade några gosaker inför julen.



Ugglan är från House Doctor och jag köpte den i den underbara butiken Levende Lys. Julgransdekorationer kan jag aldrig få nog av, men helst skulle jag vilja köpa vintage-pumlor (om det inte vore för att de blev så dyra på Tradera...) Brickan och pappväskan är från Tiger. Brickan köpte jag även i rött, och den bor hos Lycke nu. 

Nu funderar jag på att göra 2011 till ett shoppingfritt år... Undrar om jag klarar det! :P

Har du köpt något nytt inför jul än?


Mormorsrute-mania

Ännu en mormorsrutepläd har fått flytta in i vardagsrummet, så nu börjar det verka som att även detta blir en liten samling. Kunde bara inte låta bli denna blå-turkosa skönhet som kostade 150 pixMyrorna i Luleå! Gillar att rutorna är stora, och de klara blå nyanserna förstås...



Här kommer "beviset" för att jag verkligen har en slags mani på det här med mormorsrutor för tillfället... :P



Någon mer som är smittad av denna mani?? ;)


Tisdagstema - Köksinredningar

Jag är lite sent ute med mitt bidrag till Fabrikens tisdagstema... Har inte hunnit fota några nya bilder från köket så här får ni se en bild från i somras. Köket har inte förändrats mycket sedan bilden togs, sånär som på det härliga sommarljuset på bilden som ju inte fyller köket i dessa grå novemberdagar. :P



Vill du se mer av mitt kök så ta en titt här, jag har lagt upp massor med köksbilder tidigare. :)  

Fick jag välja ny köksinredning till vårt kök så skulle valet kanske falla på Marbodals läckra Gallery. Tycker att designen är spännande och namnet snyggt såklart! :) Gillar "håligheterna" där man kan visa upp sitt finaste porslin, perfekt för en samlare som mig! Men jag skulle nog valt att tapetsera med vintagetapet eller måla andra färger på de färgade baksidorna eftersom de inte alls är "mina färger" på dem som finns. Annars skulle jag gärna ha gammal 50-60-talsköksinredning, det är det allra snyggaste!



Lycke-gåvor

Som jag berättade häromdagen så hann jag med ett litet besök hos goa bloggvännen Lycke under min resa till norr, och se så fina presenter jag kom hem med!



Plåtburkarna är verkigen superläckra, med engelsk text på ena sidan och fransk på andra. Färgerna matchade verkligen vårt kök också! :) Önskar att jag hade ett "walk in-skafferi" så att man kunde ha alla fina burkar framme, men nu kommer burkarna i alla fall att glädja oss varje gång vi tar fram pasta, mjöl och socker ur skafferiet! (följ länken så får du se hur det ser ut i mitt färgglada skafferi)


Den underbara teckningen fick jag av Lyckes söta dotter. Tänk att hon kommit på de här supergulliga figurerna helt själv! Det bor nog allt en liten konstnär i denna flicka. :) Stort tack för de fina presenterna Lycke och Lava!


Sen söndagsbild - SNÖ


Copyright: gallerry.blogg.se


Bilden är tagen igår morse då jag satt och åt frukost hemma hos min moster i Ylitornio, i norra Finland. Kritvit pudrig nysnö och hungriga småfåglar, en helt underbar utsikt! Tyvärr fastnade inga småfåglar på bilden, de flög iväg när jag kom för nära fönstret... men ni kan ju tänka er hur mysigt det var att sitta och titta på dem. :)

Nu är jag hemma i Skåne igen, och det lär väl dröja innan man får trampa i nysnö igen. Men här är det ljusare och solen sken väldigt vackert när jag landade i Ängelholm, så det kändes fint ändå! :) 

Vill du se fler fina söndagbilder så kika in i Fabriken. Jag lovar att du hittar massor med inspiration!


Lycke-besök

Häromdagen hälsade jag på hos söta fina Lycke i hennes underbara hus. Jag har haft lyckan att få besöka henne en gång tidigare och då fotade jag en del hos henne. Den här gången blev det inte så många bilder och jag har inte haft möjlighet att föra över dem till datorn, men jag har i alla fall en bild på paketen som jag hade med mig till henne.



Vi hade en mysig stund med prat och fika och jag fick presenter och en urfin teckning av hennes snälla dotter som jag ska visa vid ett senare tillfälle.

Så fort jag kommer hem imorgon så kommer en snöig söndagsbild från norra Finland, där jag befinner mig just nu. Underbart med vit vinter!

Ha en fin lördagskväll!

Giveaway

Ett tips om en Giveaway, som jag gärna skulle vilja vinna! Härliga 70-talstyger och tapeter. Kika in hos Lullaby & la la för att få veta mer. :)








Närbilder från badrummet

Tidigare visade jag närbilder från hemmets alla rum. Men jag glömde visst ett litet rum, nämligen badrummet. Så här kommer lite detaljer från "det bortglömda rummet".



Ni ser att jag har ett litet "tema" för badrummet, va? :)


Tisdagstema - Stilleben



En del av mitt blå-turkosa glas som jag samlat i ett av facken i Expedit-hyllan och belyst med en spotlight. I Pastillo-skålen längt fram ligger en samling av mina egendesignade armband.

Gå till Fabriken om du vill se fler bilder med tisdagstema stilleben.

Oh la la kokeshi babe

En ny babe har kommit till och här får ni en liten glimt av henne:



Oh la la kokeshi babe, kallar jag henne och den har jag gjort till den duktiga och kreativa bloggerskan Malin, vi gjorde nämligen ett litet byte. Jag fick mina saker för jättelääänge sen och nu äntligen fick hon något tillbaka. :)

Jag har pyntat med en tygblomma och en bollfrans. En bättre bild visar jag en annan gång. För bilder på fler babes och andra verk av mig, kolla här och här.


Blommigt tygfynd

Detta fina tyg kom i ett paket med posten idag.


Tyget budade jag hem från Tradera i förra veckan. Älskar färgerna! Tyget är ganska kraftigt och jag tänker mig att det kan förvandlas till en kudde och en väska...

Just nu är det höstlov och om tre timmar sitter jag på planet norröver, ska åka och hälsa på familj och vänner.  Men det kommer inte att bli tomt här på bloggen, jag har nämligen förberett några inlägg för veckan. :)

I förra veckan förärades med denna fina utmärkelse, och det gjorde mig väldigt glad



Det var den superkreativa Popetotrora som gav mig den (TACK!) och nu ska jag ge den vidare till tre bloggare och skriva tre saker som jag tycker om att göra. Hmmm...

Jag älskar att: ♥ pyssla & skapa ♥ umgås med nära & kära ♥ göra utflykter & resor (långt bort eller nära spelar ingen roll, jag hittar alltid inspiration)

Det här med att skicka utmärkelser vidare är bland det svåraste jag vet! Det finns ju så himla många underbara bloggar som man vill uppmärksamma... Hursomhelst vill jag gärna ge awarden till tre underbara bloggvänner: till-vidas-ara, Krimskramsan och Nästet.    


Avslutar med att önska en fin höstvecka!

RSS 2.0