I min bokhylla

Fick en kul utmaning av Solrosa, nämligen att visa vad som finns i min bokhylla. En del av det har ni sett förr, men här kommer det:

 

Min bokhylla är givetvis möblerad i färgordning, för att det är snyggt och för att det är lätt att hitta den bok jag söker - jag alltid minns färgen på bokomslaget! 

En bokhylla avslöjar ganska mycket om dem som har den, och i vår bokhylla hittar man flest böcker om konst, Kina, inredning och religion (jag är, som ni vet, konst- och inredningsälskare, och har studerat bla. konstvetenskap och kinesiska. Har ett stort intresse för österländsk konst, tex. japanska tryck. Älsklingen har studerat religion...) När det gäller skönlitteratur så köper jag oftast pocket och om jag ska nämna tre favoritförfattare så är det Paulo Coelho, Khaled Hosseini & Anna Gavalda.

Nästan en hel bokhyllesektion (6 fack) går åt till mina inredningstidningar, där får jag rensa lite då & då för att de inte ska ta upp för mycket plats!

Bokhyllan rymmer givetvis också en del prydnadsföremål. Ovanpå står några mycket kära ägodelar, två tavlor som en kär vän målat (katter inspirerade av kinesiskt tuschmåleri) och tre Iiittala Festivo-ljusstakar som jag fått av min älskade farmor (som fyllde 93 häromdagen!). Två buddhor (en indisk och en thailändsk) sitter också och tronar ut över rummet, jag inspireras mycket av buddhismens läror och enligt en riktig buddhist så ska Buddha alltid sitta på en plats högre än huvudhöjd, för att "vaka" över rummet. Kokeshidockor, fina plåtburkar och kristallkluster ryms också i hyllan.


Nu vill jag se vad ni har i era bokhyllor!  Jag utmanar:

Nästet
Lyckoljus 
Milda Malin
Stjernfalls
Fiazoo


... givetvis alla andra som känner för att haka på!Kommentarer
Skrivet av: sofia

åååh jag antar utmaningen!! i morgondagens dagsljus ska jag ta kort så fort jag bara kan. roligt. ibland går dagarna bara så där, utan att jag hinner uppdatera. men det här ska jag verkligen anta. TACK söta du!

2009-11-28 @ 17:40:00
Länk till blogg: http://fiazoo.blogg.se/
Skrivet av: Maja.

Vad snyggt med färgsortering. Måste ta tag i min bokhylla tror jag...

2009-11-28 @ 17:54:36
Länk till blogg: http://mcaria.blogg.se/
Skrivet av: Anonym

fiint

2009-11-28 @ 17:56:15
Länk till blogg: http://innerliga.blogg.se/
Skrivet av: Ida

Snälla, gå in och rösta på denna tävling, bidragen behöver fler röster http://theshiningstars.blogg.se/2009/november/bidragen.html

2009-11-28 @ 17:58:14
Länk till blogg: http://theshiningstars.blogg.se/
Skrivet av: Anonym

SV: Tack jag behövde det

2009-11-28 @ 18:21:16
Länk till blogg: http://innerliga.blogg.se/
Skrivet av: Lotten

Vad mycket fint du hade i din bokhylla! Klart att jag hakar på.... får fota på måndag när jag är hemma och det är ljust ;-)Kram Lotten

2009-11-28 @ 18:39:26
Länk till blogg: http://ornnastet.blogspot.com
Skrivet av: Matilda

Vad många roliga böcker du ser ut att ha :)

2009-11-28 @ 21:35:15
Länk till blogg: http://tillay.blogg.se/
Skrivet av: Katta

Vad snyggt med färgsorterade böcker, många spännande böcker verkar du ha med speciellt bazaar style ser spännande ut och kokeshidockorna är så söta.Måste genast hitta en högre possition för min buddah här hemma :) Kram Katta

2009-11-28 @ 22:07:39
Länk till blogg: http://rostigarosor.blogspot.com
Skrivet av: malin

Jag har tyvärr inget att visa upp - jag är mellan bokhyllor, letar vita Billy på loppis, men dom är inte så vanliga, inte här i alla fall. Så mina böcker är mest i påsar och lådor, och utspridda i hela lägenheten - väldigt irriterande, jag tycker om att ha dom samlade. Vad jag har är i alla fall: inredningsböcker, modeböcker (mest vintage), husmorsböcker, stickböcker, lite romaner (Margit Sandemo, Barbie-romaner från 60-talet, japanska geisha-romaner, bland annat)... Och så lite annat smått och gott!

Min momma (min låtsasmormor) fyllde 94 förra veckan - krutgummor är bra dom!

Håller förresten på att virka kokeshi...

2009-11-28 @ 22:45:13
Länk till blogg: http://mildamalin.blogg.se/
Skrivet av: Frk. Fosli

Heisann =)

Takk for kommentar inne på bloggen min!

Jeg må si at jeg digger stilen din, du har det så fargerikt og spennende. Og dine illustrasjoner var veldig gode. Spennende å finne andre bloggere som sysler med de samme tingene.

Nå har jeg "snoket" lenge i bokhylla di. Og jeg er forelska i boksene du har i bildet nederst til venstre. Sukk, så nydelige =)Ha en god helg videre, og kom gjerne innom meg igjen!

2009-11-28 @ 23:22:56
Länk till blogg: http://frkfosli.blogspot.com
Skrivet av: Camilla

Tjopp!Vilken fin ordning du har i bokhyllan, böckerna sorterade efter färg. Charmigt :)

2009-11-29 @ 09:16:30
Länk till blogg: http://rosahemmet.blogspot.com
Skrivet av: Banana

Färgsortering! Det var nåt nytt. Blir inspirerad att testa.

2009-11-29 @ 13:24:29
Länk till blogg: http://annabanan.blogg.se/
Skrivet av: Solrosa

Så gøy at du ble med! Artig! Og så fint det var å sortere etter farger! Veldig. Jeg har også den Coelho-almanakken. Gleder meg til å begynne å bruke den hver dag! Ha en fin søndagskveld med adventslys!Solrosa

2009-11-29 @ 15:26:24
Länk till blogg: http://solrosa-solrosa.blogspot.com/
Skrivet av: Lycke

Underbar bokhylla vännen!!! Alla våra bokhyllor är antingen i källaren eller på övervåningen - blev så trött på alla böcker ett tag - nu ryms de viktigaste i tapetserade skåpet och i ett köksskåp - fast när jag ser sånt här blir jag sugen igen!!!!Har inte hunnit (orkat) ta tag i utmaningen - men det kommer någon dag sen - idag har jag ändå bloggat lite mer än vanligt om mig även om jag inte använt så många ord :)

Härlig första advent till dig goa du!!!Kramar Lycke

2009-11-29 @ 16:04:36
Länk till blogg: http://till-vidas-ara.blogspot.com
Skrivet av: Josefine- At home

Vilken färgglad mix! Gillar dina små vaser:)

2009-11-29 @ 19:08:25
Länk till blogg: http://josefineathome.blogspot.com
Skrivet av: Lycke

Tack gumman!!! Det är en sorgsen men fin dag - är trött som en väldigt trött person just nu, så jag tror det blir en tidig kväll - men dagen har varit fin som sagt :) Härlig adventskväll till dig...Kramar Lycke

2009-11-29 @ 20:33:53
Länk till blogg: http://till-vidas-ara.blogspot.com
Skrivet av: jessi

Jag ska absolut göra utmaningen snart! Kul idé!Jag älskar ert hem, allt är ju så fint, fint att färgkordinera böckerna. kanske något jag också ska göra!KRAM

2009-12-02 @ 19:40:12
Länk till blogg: http://lyckoljus.blogg.se/
Skrivet av: Anonym

Skulle ha kommenterat detta för längesen men blev färdig först nu! Din bokhylla är fantastisk! Detta att sätta böcker i färgordning är ju så snyggt och fräckt, men jag hade inte hittat rätt om jag gjort det hemma hos mig, eftersom jag har sådana enorma mängder med böcker. Vi tycks gilla samma författare i allafall, eftersom de du räknar upp också tillhör mina favoriter! Riktiga guldkorn!

2009-12-06 @ 22:08:19
Skrivet av: Anne-Cathrine

Det var Anne-Cathrine som kommenterade ovan, framgick visst inte!

2009-12-06 @ 22:09:38

Skriv en rad så blir jag glad! ^_^ :

Du heter?:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Här skriver du vad du vill! :)

Trackback
RSS 2.0