Blommig retrobricka och pärlplatta

Idag hämtade jag äntligen ut ett av mina senaste Tradera-fynd, en blommig plåtbricka tillverkad i England, troligen på 70-talet. Kolla in färgerna, kan det blir mer erry än såhär!? :) Behöver jag säga att jag är nöjd?  




Annars har jag hunnit med lite pyssel idag, har bland annat börjat på en ny blommig pärlplatta. Igår köpte jag hem Aftonbladet (vilket jag aldrig gör i vanliga fall, eftersom jag tycker att de skriver mest skit!) bara för att det var ett reportage från den här bloggarens färgglada retrohem i Härligt hemma-bilagan. Det var det väl värt. Inspirerande!



Nu ska jag ägna resten av eftermiddagen & kvällen åt mer pyssel, och kanske en film lite senare. Vad ska du göra ikväll?

Kramar erry

Present på Posten...

Igår fick jag hem ett paketavi och trodde att det var ett av mina Tradera-fynd som anlänt. Men överraskad och glad jag blev då det visade sig vara ett paket från goaste bloggvännen Sanna, Krimskramsan! Hon är ju bara för generös och omtänksam och dessutom en hejare på att pricka rätt med sina presenter. Tack så jättemycket vännen!!





Två bruna burkar till min kryddburkssamling, ett paket med söta rosarutiga servetter till servettsamlingen och ett superfint kort med hjärtan som hon gjort själv (hur visste du att jag älskar hjärtan Sanna??) :)
PS. Tulpanerna följde inte med i paket :P


Min "soffakrok"

Jag inspireras mycket av inredningsbloggare i våra kära grannländer Norge och Danmark. (Se min bloggroll för att hitta till dessa...) En av mina norska favoritbloggare Gun hip, swollen lip efterlyser bilder på soffakrokar, för att göra ett inspirationsinlägg i sin blogg. 

Därav rubriken, som är en svensk version av det norska uttrycket "sofakroken" vilket i svensk översättning skulle bli ungefär soffvrå. Men det låter ju inte alls lika mysigt och kul, så därför får det heta soffakroken hos mig från och med nu! :)  

Så här har ni min soffakrok!



Älskar den här bilden på vår lilla Sezza linslus, så den fick också vara med. Den har älskling tagit med sin iPhone.

PS. För er som undrar så använder jag gratisprogrammet Picasa när jag gör mina collage. Rekommenderas varmt!


Tradera-tyg och turkosa vaser

Idag har jag varit feberfri hela dagen! Jag ser ljuset idag, både bildligt och bokstavligt faktiskt. Solen har lyst upp vårt hem idag och medan älsklingen dammsög och skurade så passade jag på att damma av bokhyllorna och arrangera mina blå-turkosa vaser ovanpå. Mer hade jag inte riktigt ork till...




Tyget är ett av två som Tradera-fyndades i förra veckan
och kom med posten idag. Är sååå nöjd med det! Det har en härlig, lite silkig kvalitet och är skimrande i färgerna, vilket är svårt att få fram på bilderna... Har förresten två paket som ligger och väntar på att hämtas ut också. Och idag gjorde jag ännu ett (efterlängtat) fynd! Det är farligt att ha för mycket tid framför datorn & Tradera! :P


Utmaning: Mina fem bästa loppisfynd!

Min söta bloggvän Lycke utmanade mig att visa mina fem bästa loppisfynd. Det var inte det lättaste att välja ut bara fem!! Jag valde att inte ta med mina fynd från Tradera, och tog alltså bara fynd jag hittat på IRL-loppisar :)

Nr1: Jag älskar verkligen min IRA Denmark-burk som jag köpte våren 2009 för 100:-Skvattemölla som är en kombinerad restaurang, gästis och kuriosabutik och ligger i Östra Ljungby, Skåne. Burken pryder vårt köksbord och gläder mig varje dag med sina härliga färger!  Den innehåller diverse småsaker som är bra att ha men man inte vill ha liggandes framme och skräpa; pennor, lappar, kvitton osv...




Nr2: Den här coola 70-tals skrivbordslampan köpte jag på megaloppisen Framtid i Helsingborg hösten 2009. Kommer inte ihåg exakt vad den kostade, någonstans mellan 25-50:- var det i alla fall. Ett fint fynd som lyser upp mitt pysselbord. (Den virkade duken under är en av mina ungefär 50 stycken som jag såklart också loppisfyndat...)




Nr3: Den härligt bulliga gröna keramikelefanten var ett fynd jag bara inte kunde gå ifrån (elefantsamlare som jag & älsklingen faktiskt är). Gillar dessutom det hjärtiga mönstret. Den köpte jag på torgloppisen på Söder i Helsingborg sommaren 2009 och jag tror jag gav 75:- för den. På bilden ser den liten ut, men det är faktiskt rätt så stor.  




Nr4:
  Turkost glas och porslin kan jag nästan inte låta bli att köpa när jag ser det på loppis, eftersom jag tycker det är så fint. Oftast rätt billigt också. De här turkosa pressglasskålarna i olika former hör till mina favoriter och dem har jag köpt på olika loppisar för några tior styck. Dem använder jag till allt från såser och röror till förvaring av kanelstänger, ingefära, tändare och annat småkrafs.




Nr5: Jag har också påbörjat en liten grytlappssamling, bara för att de är så fina och färgglada. Dem hittar man oftast för några kronor och vad det ska bli av dem återstår att se. Tills dess så får de ligga i en låda, men de blev nog glada över att idag få komma ut och bli fotograferade! :)



Nu vill jag skicka utmaningen vidare till några duktiga loppisfyndare därute, nämligen:
Retro-Simon, Krimskramsan & Lyckoljus!  



Måndag i soffan...

Mår lite bättre idag, men hostar massor och har lite frossa emellanåt. Räddningen är hostmedicin, ett mjukt och skönt 70-talstäcke, ny tidning som damp ner i brevlådan idag, några tända ljus, en mysig och varm liten katt och ingefära/kanel-dekokt med honung som är den bästa medicinen vid förkylningssymptom!



Har sett att många bloggar om sina fem bästa loppisfynd just nu. Det verkar kul så det har jag också tänkt göra när jag känner mig lite piggare...

 


Give Aways

Jag vill så gärna vinna den här tapteten som Frau Weber lottar ut, för när vi kommer till skott med att göra om i vår ateljé/kontor så har jag tänkt mig att det ska gå i turkost och gult. Någon som vet var jag kan få tag i tapeten annars?




Retrotyger kan man heller aldrig ha för många av och därför skulle jag förstås bli väldigt glad om jag vann denna Give Away också!  En fugl i hånden lottar ut flera fina tygpaket till sina läsare....




Något fint kring halsen skulle inte heller sitta fel, och hos MonoMe kan man vinna ett valfritt smycke ur hennes kollektion som finns i hennes Epla-shop.  Jag bara älskar de fina kulhalsbanden hon gör!



Håll nu tummarna för mig så håller jag tummarna för er! :P Hihi.

Lila ögongodis

Lila är en färg jag verkligen älskar. Det har nog inte kommit fram så mycket i bloggen, eftersom mitt hem domineras av mina andra favoritfärger turkost och cerise, men om jag skulle varit modebloggare så skulle ni märkt att jag gillar att klä mig i lila (har på mig något lila nästan varje dag...). Så nu tänkte jag visa lite lila ting som finns här hemma... 

Häromdagen låg en present på bordet när jag kom hem från jobbet. Det var min söta älskling som köpt de här fina kryddkvarnarna till mig!  De kommer från Åhléns.

 


Tradera fyndade jag nyligen denna lilla Figgjo-asiett med blålila blommor, på stora bilden syns den tillsammans med fatet Viola från Stavanger Flint. (Fler lila Tradera-fynd är på väg hem till mig!) :)




Inför helgen fyllde jag min stora lila Marimekko-skål med färgglatt godis, som jag mumsat på till Let´s dance och Melodifestivalen. Två av mina lila orkidéer har bestämt sig för att blomma om nu när ljuset börjat flöda.




I bokhyllan står en lila kokeshidocka framför några lila böcker, och i en burk ligger en fin lila bollfrans som jag beställt av Gitte. Min lilla minibyrå är tapetserad i lila, rosa och turkost.  

 


I min garderob hänger bland annat de här lila plaggen...



Om du kikar in i ART-gallerry så får du se en lila bild idag!






Retrotapet #3

Jag kom visst av mig lite med retrotapet-följetongen... Har haft ont om tid till bloggen på sista tiden. Men nu har jag en veckas ledighet (sportlov!!!) och ska väl hinna med några inlägg mellan varven.

Typiskt nog har min ledighet börjat mindre bra, med halsont, hosta och värk i kroppen. Jag hoppas det inte blir värre, för jag har sett fram emot att göra massa kul saker nu när jag är ledig- skapa och pyssla bland annat!

Här kommer då den fina tapeten #3:



Så himla fin och detaljerad med blommor och blad i gult, orange, grått och ljusbrunt...

PS. Det här inlägget trodde jag att jag la ut igår, men jag var visst lite sjukare o tröttare än jag trodde -för jag hade missat att publicera det! :P

Retrotapet #2

Fortsättning på tapetföljetongen....

Här kommer biler på nästa fina retrotapet som jag köpte från Tapetskrubben. Jag köpte fyra olika rullar, som jag har tänkt använda till olika småprojekt (möbler, konstverk, prylhyllor osv.) Kanske blir det någon lapptapetvägg också framöver...



Underbara blommor i milda gröna och gula toner...

Retrotapet #1

I förra veckan fick jag äntligen min tapetbeställning från Tapetskrubben och jag är så nöjd! Hinner inte fixa alla bilder idag, så det får bli en liten följetong under veckan.

Dagens tapet:




Underbar och blommig. Gult har adrig varit en favoritfärg, men nu är det plötsligt det! :)

Tapet #2, 3 och 4 kommer under veckan: Missa inte! :P Hihi.

PS. Nya LONELY BABE finns nu i ART-gallerry!


Alla ♥:ns dag

Vi har haft en riktigt lugn och mysig dag. Långpromenad, fika och matlagning tillsammans - bättre kan man inte ha det! :) Dagen till ära dukade jag bordet med rosa detaljer.






Nu blir det filmmys i soffan! Hoppas att ni alla haft en underbar Alla ♥:ns dag! Kram

Älsklingens födelsedag

Har alldeles för lite tid till bloggen just nu. Idag fyller min älskling år och dagen ska jag givetvis ägna åt honom! Men imorgon hoppas jag att jag har tid att publicera ett nytt spännande inlägg! :P



Kram!

Min önskelista

För en vecka sedan eller så såg jag en utmaning hos Christine, med bloggen Gun hip, swollen lip om att visa 5 saker som finns på önskelistan just nu. Det är ju väldigt svårt att bara välja fem, och nu har jag ju ändå hoppat över allt utom just det jag önskar mig på inredningsfronten, men här kommer

FEM SAKER JAG ÖNSKAR MIG extra mycket JUST NU:



Bilder/images: lånade här.



Bilder/images lånade här.




Bild lånad här.



Bilder lånade här.

Bilder/images: lånade här.

Så, vad önskar DU dig?!

Tags: Catalina Estrada, kuddar, cushions, Rice, Charles & Ray Eames, plastic chair, colourful craft room, skaparrum, färgglad ateljé...


Färgglad frukost!

Bland det bästa med helgen är att sitta riktigt länge vi frukostbordet och mysa... Idag var det lite extra färgglatt vid frukosten, eftersom jag fick en sån fin rosbukett av min älskling igår.

Härliga färska frukter och grönsaker, fint porslin och andra färgglada ting förgyller morgonen lite extra!






Blommiga glas köpta på Åhléns för några år sedan, fina små matryoschkor köpta i London av kära bloggvännen Jessi, Iittala Satumetsä-porslin som jag fått i present, 10-kronorsvas köpt på Tiger i Helsingör och IRA Denmark-glasunderlägg köpta på Tradera.

Länk till Dagens teckning #3.


Jag vill ha...

... den här underbara kudden som Ein gul knapp lottar ut i en Give Away. Vinnaren dras idag!


Jag vill också sy så här fina kuddar, så jag ska göra ett försök nästa gång jag har en symaskin till hands! :)

Barntextilier från 70-talet

Här får ni se lite fina barntextilier från det glada 70-talet!



John Blund-örngottet är så fint! Det har två olika motiv, ett på varje sida. 

Och se på denna bedårande lilla elefant-sparkdräkt:



Om vi får barn någon gång i framtiden så kommer de tidigt att skolas till elefant- och John Blund-fantaster :P

Nu finns en bild på min nya babe i mitt ART-gallerry!




Färgglada förpackningar...

... blir jag glad av! Jag bara älskar Clippers fina teförpackningar. Två fick jag när jag fyllde år och nu har jag köpt två till. De gör sig fint i hyllan tillsammans med Kusmi-burkarna & goda är de också! :)




Länk till: Dagens teckning i ART-gallerry.


Paket skickade & Mystic babe till salu!

Äntligen har jag fått iväg paketen till mina kära Give Away-vinnare, det har Sezza sett till :P. Både ett och annat har kommit i vägen, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att ni fått vänta på era vinster! Men imorgon bör de vara hos er, tala gärna om för mig att de kommit fram :)  



Nu finns också ett litet antal Mystic Babe-tryck till salu. Jag har fyra stycken i originalformatet 15x15 och fyra stycken i vykortsformat 10x15.  Detta är en "provtrycksomgång" och jag säljer 15x15 för 100:- och 10x15 för 50:- Jag har även två stycken Pink babe i vykortsformatet. Trycken säljs signerade (och givetvis utan den gröna texten som syns på bilden nedan). Först till kvarn! 

Så småningom kommer fler av mina babes att säljas, och jag har även en ny att visa er strax...

PS. Från och med idag kommer jag att även blogga mer aktivt i mitt ART-gallerry för att visa lite mer av min konst. Ta en titt på Dagens teckning #1. :)
 


RSS 2.0