Söndagsbild - sova sött



Det bästa med söndagar är att man får sova länge, om man vill. Och slappa mycket, om man vill.

Idag har vi inte slappat. Det har städats och plockats och fixats. Snart tar vi en tur till det nya STORA Ikea här i Helsingborg och kollar läget. 


Vill du se fler söndagsbilder så kika in i Fabriken.

Hoppas att du har en fin söndag! 

Köksredskap

Idag får ni se några nya färgglada köksredskap som fått flytta hem till oss. Så mycket mer att visa har jag inte idag. (Har ont i halsen och känner mig allmänt trött och seg, så jag orkar inte fota och fixa så mycket. :P)



Den fina vispen kommer från Tiger, resten från Lagerhaus.


Tisdagstema- Förvaring

När jag läste att veckans tisdagstema i Fabriken skulle vara förvaring så tänkte inte jag på det som jag tänker mig att många andra tänker på. Dvs. garderober, hyllsystem, köksskåp, klädkammare, skåp och sånt. Jag tänkte på alla småsaker som behöver förvaring i en samlares och pysslares liv. De saker som får plats i askar, boxar och burkar...



Just de här askarna har tidigare tjänstgjort som skokartonger, Pringles-rör, teburk, lakritsburk, glasögonaskar... Nästan alla lådor och askar som kommer in i vårt hem får (efter en tids väntan) nytt liv i fina kläder. Fina papper har jag köpt bla. på den härliga butiken Grönlykke i Köpenhamn. Nu samlar jag bland annat ljus, urklipp, cardboard-bokstäver, pennor, penslar mm. i askarna. Och så får de stå framme som dekoration också, bara för att de är så färgglada och fina.
Ha en fin tisdag!

Måndagsgodis

Mysigt att komma hem en måndag när detta väntar innanför dörren...



Ja, alltså godisskålen väntade ju inte innanför dörren, men eftersom det inte åts upp i helgen så passade jag på att smaka några nu. :) Allt i Hemmet och Plaza interiör väntade dock innanför dörren! Annat som väntar är resterna av pizzan vi lagade igår (Veg och glutenfri, och jättegod! Om någon är intresserad av receptet så bara hojta till.)

Ha en fortsatt fin måndag!

PS: TACK så mycket för era tips angående blomman och knapparna, jag tror att det får bli den blåturkosa. Det var flest som röstade på den och faktiskt den det lutade åt mest för mig innan också. :) Härligt att få lite hjälp, kanske ska jag använda era åsikter fler gånger när jag står inför sådana här svåra val i livet. :P

Söndagsbild - superfynd!



Dagens fynd: en prylhylla för 5 kronor på bakluckeloppis.  Ska såklart "pimpas" med färg, tapet och papper.

Mitt bidrag till Fabrikens söndagsbilder.


Tygblomma

I förra inlägget fick ni se en skymt av tygblomman som jag börjat på. Nu har jag lite olika knappar att välja på, vilket ställer till det för mig... Jag är nämligen så kass på att välja! Så ni vill jag ha smakråd. Vilken knapp tycker ni passar bäst i den här blomman?



PS. Lotten, ser du att knapparna till vänster är av samma modell som den du hade valt till blomman jag fick av dig? Tycker de är så fina, så jag blev jätteglad över att hitta dem! (hittade dock inga lila...)

Jag kommer definitivt att göra fler såna här blommor, det var både enkelt och kul! :) Beskrivning finns här (på holländska, men man förstår genom att titta på bilderna...)

Knappar och detaljer

Idag visar jag en skål fina knappar och mitt bokpaket som jag fick idag. Äntligen har jag ett exemplar av den oroligt härliga boken Detaljer hemma! Love it!!! Helt underbara bilder....




Jag är också glad över att det kommit en ny bok av min favoritförfattare Paulo Coelho - Valkyriorna. Av honom har jag alla böcker som givits ut på svenska och har du inte läst dem så rekommenderar jag dem varmt! Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst verkar vara en kul bok, så den fick också följa med i beställningen. Jag gillar Mia skarpt!

Fredagsbilder

Imorse var det kallt och grått så jag lyste upp tillvaron med några fina ljus. Den här lilla ljuskoppen med söt fågel på är en favorit som gör mig glad. Annat som lyser upp och gör en glad är färgglada blommor. Speciellt när man fått dem i gåva. Tack älskling!



På sista bilden kan man ana en liten tygblomma som knåpade ihop häromkvällen. Den är av den här modellen och inspirationen fick jag av Lotten. Den är inte klar än, jag måste skaffa en stor mittknapp och en broschnål att fästa på den. När den är klar får ni se!  :)

Ha en mysig fredag!


Ny bloggdesign

Har ritat en liten blomma och gjort en ny bloggdesign med den, men är inte riktigt nöjd... Tycker det är kul med en bakgrundsbild, men samtidigt tar den över fokus från fotografierna litegrann. Har provat fram o tillbaka med små blommor, stora blommor, vit bakgrund, grön bakgrund, lila bakgrund...




Vad tycker du? Ska jag ta bort  eller behålla blommorna??

Uppdatering: Nu har jag bytt stilmall än en gång och ljusat upp bakgrundsblommorna. Testing fortsätter... :P

Närbilder från köket



Här kommer det sista inlägget i min närbildsserie. Köket är nog för övrigt det rum jag fotat mest här hemma, så om du är nyfiken på att se mer av det så kika under kategorin Hemma - Köket.

PS: Alla bilder i närbildsserien har jag fotat "i förbifarten" med min iPhone, därav den lite korniga kvalitén. :)

Imorgon börjar helgen igen! Jag hoppas på en helg full av pyssel och skapande...

Närbilder från hallen



Vissa bilder tillhör egentligen köket, men är liksom "på gränsen" mellan hall och kök... :) Det är så mörkt och svårt att fota bra bilder i hallen. Imorgon kommer mer detaljer från köket.

PS. Kika gärna in i mitt ART-gallerry idag, nytt inlägg!


Kuddar

Inspirerad av Fabrikens tisdagstema kommer här en bild på ett kuddberg av mina favoritkuddar.



Jag är en riktig kuddtok! Jag älskar kuddar och skulle kunna köpa nästan hur många som helst - om jag fick plats! 

Just nu önskar jag mig: runda kuddar i lappteknik (som den här), några retroglada kuddar, någon med illustration av Catalina Estrada och fler virkade mormorsrutekuddar. Dessutom finns det ALLTID kuddar på Indiska som jag vill ha, tex. den här.

Serien med närbilder från mitt hem fortsätter imorgon...

Närbilder från sovrummet

Här inne har jag spenderat mycket tid idag. Är så trött! Vi hörs imorgon, då får ni se nästa rum...

Närbilder från vardagsrummet


Men ingen bild på soffan där jag vilar mig idag... Imorgon kommer närbilder från något annat rum här hemma.

Ha en skön söndagkväll!


Närbilder från skaparrummet

Blev inspirerad av Jenny Bergvalls fina närbilder från sitt hem och har tagit lite egna närbilder. Förra hösten startade jag en utmaning om att visa 8 bilder från vart och ett av hemmets rum. Nu visar jag 8 närbilder från vart och ett av rummen här hemma.

Jag tycker om närbilder, det känns som att man upptäcker en ny liten värld för varje gång man går nära något... Först ut är Skaparrummet där jag sitter vid datorn just nu:



Förutom att ta några närbilder har jag inte gjort så mycket annat än att vila idag. Har värk och är trött och tung i huvudet av värktabletterna... Om några dagar mår jag förhoppningsvis bättre och orkar pyssla igen, det finns så mycket jag vill göra! :)

Ha en fortsatt fin helg!

Header till Saax!

För ett tag sedan berättade jag att jag höll på med header-design till ännu en favoritbloggare... Nu kan jag avslöja att denna bloggare var ingen mindre än Saax, men sin fantastiskt färgglada retroblogg! Projektet är klart och resultatet finns att skåda här.





Nästa projekt får bli en ny header till mig själv! Om du är intresserad av att beställa en header skapad av mig så hör av dig på min mail: [email protected] så kommer vi överens om pris och utförande.

Här kan du se headern jag gjorde till Nästet.

Önskar dig en trevlig fredag och helg!


Hello Kitty-godsaker

I affärerna hittar man allt mer Hello Kitty-grejer. Jag tyckte det var väldigt kul att se att de börjat göra små russinpaket med Hello Kitty-motiv, det är väl ett bra sätt att få barnen att äta nyttigare godis! Såklart passar de även en russin-och Hello Kitty-förtjust vuxen som mig.




Även godis av det lite mindre nyttiga slaget finns med Hello Kitty-motiv. Älsklingen köpte denna lilla klubba med poppande knastergodis till mig. Det var mer fint och roligt, än gott. :)



Med klubban följde också ett sött klistermärke. På sista bilden ser ni en ny Pez-figur till samlingen, köpt på Tradera.



Nu går helgen redan till sin ände, jag som hade så många planer men har inte hunnit med en bråkdel - som vanligt. :P

Önskar er en fin söndagkväll och en skön vecka!

Redo för fredagsmys!

Tänk er den här stora fina skålen fylld med popcorn! Det är vad jag gör... :)



Skålen är det senaste tillskottet till min Satumetsä-servis. Nu har jag alla delar! Skålen såldes för ynka 299:-Iittala outlet och jag köpte den för några helger sedan. Är så nöjd, det var ett riktigt brakfynd då ord. pris ligger på 649:- och uppåt.

Önskar alla en riktigt mysig fredag!

Uppdatering:
Det blev chips i skålen (älskligen kom hem med en stoor påse...) :)



Nu ska jag parkera mig i soffan och fredagsmysa.




Virkade mandalas

Det finns så många roliga app:ar till iPhonen. Den senaste jag provat heter Kaleidoscope och i den kan man skapa vackra mönster genom att dra fingret på skärmen.

Här har jag fotat en virkad filt och gjort Kaleidoscope-mönster av:



Läckert va?!

Fina gamla spelkort

Vindsföljetongen fortsätter...

Jag hittade två uppsättningar med fina gamla spelkort då vi rensade vinden. Det ena var ett Bamsespel i fina klara färger och i mycket gott skick.




Älskar färgerna! Det andra spelet ser betydligt äldre ut och är därmed också mer slitet. Men motiven och färgerna är så otroligt vackra, tycker jag. Kanske blir det en tavla av dessa någon gång... 



Här kommer några av korten i närbild:



Man blir glad av att titta på dessa! :)

Ett charmigt litet pussel fanns också. Slitet men ändå fint.




Igår ägnade jag en stor del av dagen åt att tvätta gamla barnkläder och barnlakan. Snart fortsätter alltså vindsföljetongen... :)


Lotten-Lycka!

Igår kom ett paket med överraskningar till mig från goaste Lotten med bloggen Nästet. Paketet var trekantigt och inslaget i det finaste lilablommiga papper. Formen på paketet tände hoppet om att innehållet kunde vara en av hennes ursöta sköldpaddor.

Så lycklig jag blev då jag öppnade och det faktiskt var en sköldpadda!!! Den är så söt så att man inte vet vart man ska ta vägen! ;) Hon har fått namnet Berit och hon är Gunnars fru. :)



Och inte nog med detta, i paketet gömde sig dessutom den vackraste av broscher, och en urfin tygväska i plastkasse-modell. Dessa kommer att användas flitigt i höst och vinter! Jag är så glad, det var riktig Lotten-lycka, som att vinna på Lotto! :)



Tusen tusen tack Lotten!

RSS 2.0