Färgglada leksaker

Här kommer några bilder på fina gamla leksaker som vi hittade på vinden i söndags. Detta är bara en liten del av det vi tog hem...


De här läckra pantrarna tror jag inte att vi vill skiljas ifrån... (den lila med "sammetspäls")

En hel armé av legogubbar står i givakt på älsklingens skrivbord. De tre djurfigurerana under är i ungefär samma storlek som legogubbarna och står bredvid. Visst är de coola?

En matryoschka fick jag också, äntligen. Lite sprucken och och så, men fin ändå. Tre smurfar, så fina och söta - här ser ni en av dem...

Till pantrarna fanns sadlar och hjälm och såklart en hel massa gubbar som slogs om vem som skulle få rida! :P
Och visst är den lilla träkatten med hjul från Micki söt?

Ska lägga ut leksaker på Tradera i helgen, visar kanske mer bilder då. :)

Ha en myysig fredag!

iPhone"godis"!

Min iPhone är en kär vän som följer mig i vått och torrt. :) Och en kär vän tar man extra bra hand om och skämmer bort lite extra. Så nu har min iPhone fått tio(!) nya färgglada skal och en mysig och mjuk liten sovsäck.

Skalen fyndade jag på Tradera (har gett bort några, tex. de två blå till älsklingen och den svarta till en kompis kille). Den fina lilla "sovsäcken", dvs. ett mobilfodral, har den superduktiga sybloggerskan (tillika min fd. kollega) Solveig/Solig sytt. Jag är så nöjd med mina köp!! :)



Nu är det dags för mig att bege mig till mitt målarcirkeln som började förra måndagen. Det är alltid kul med ny termin, att återse de gamla deltagarna och få lära känna nya!  Det ger mig sådan inspiration!

Idag har jag förresten hunnit med att jobba (till 15.00), baka bröd, laga mat, sätta upp en ny gardin (fyndad på vinden igår), fota ett helt gäng leksaker, betala räkningar och nu blogga... Undrar själv var den energin kom ifrån! :P 

Ha det gott! ^_^


Vindsrensning

Idag har vi hjälpt älsklingens föräldrar att tömma vinden. Den var full av barnkläder, leksaker, sportutrustning osv. som älsklingen och hans tre bröder haft när de var små. Vi fick ta allt vi ville ha, och såklart "fyndade" jag massor. Gratis loppis! :) Vi hann också med att äta smörgåstårta och fika gott, så det var helt enkelt en toppendag! Tack B & B! 

Hem kom leksaker i stora högar, det var actionfigurer, lego, några träleksaker, smurfar, dinosaurier... Det mesta ska vi sälja på Tradera, roligt om någon vill ha det istället för att man slänger det på soptippen. En hel hög coola barnkläder, det vi inte sparar kommer också att hamna på Tradera.


De bästa fyndet till mig själv var ett set med gardinlängder, gardinkappa och duk i ett urcoolt gul-orangeblommigt 70-talstyg. Gardinerna tror jag kommer passa fint inne i skaparrummet. Den gula filten har älsklingens mamma virkat till honom när han var liten. Annat kul var bland annat den fina Brio-krokodilen och plastdinosauriesamlingen.

Mer bilder på fynden kommer en annan dag...

Derrière la porte -Valérie Nylin

Jag älskar de söta burkarna från Derrière la porte designade av den duktiga franska illustratören Valérie Nylin. I veckan var jag på Mio för att handla upp ett presentkort som jag fick då jag fyllde tretti (för snart två år sedan!) och till min glädje hade de fått in Derrière-burkarna! (de finns också bland annat hos Bluebox)

Det fanns en hel del att välja mellan, men jag fastnade för Boité à céréales (burk för flingor) och Boité à matou (burk för kattsaker). Sedan innan har jag Boité à thés. Ännu en samling alltså! (och jag hoppas den fylls på snart:)



Köpte även en "pilasterhylla" på Mio som ska upp i badrummet. Ni får se när det är fixat...

Tack för alla snälla kommentarer om Nästet-headern, ni gör mig så glad!! Dessutom har jag redan fått ännu en header-beställning av en annan favvobloggare... Ska bli så kul att göra den, önskar bara att jag hade lite mer tid över. Ni får se resultat så småningom. :)

Trevlig helg på er, alla goa läsare!

Header till Nästet

De senaste dagarna har jag inte alls haft lust att blogga. Måste säga att jag varit riktigt deppig efter det bedrövliga valresultatet. Det är bara så sorgligt... Men nu är inte detta en blogg om politik så jag ska inte orda mer om det. Är i alla fall glad över att 94% valde att rösta icke främlingsfientligt.


Igår var jag ledig från jobbet och hade tid att göra en header till en av mina favoritbloggare. Lotten med bloggen Nästet ville ha hjälp att få till en ny header till sin blogg. Jag är glad över att hon gillade den och att den nu får pryda hennes finfina blogg! Nu är jag sugen på att göra fler headers så jag får nog fixa till en ny till mig själv så snart jag har tid...





Om någon är intresserad av att beställa en header från mig så kan ni maila på errymerry(a)hotmail.com så kommer vi överens om pris och utförande. (Tyvärr kan jag inte hjälpa till med frågor om hur man lägger in headern i blogspot osv. eftersom jag ju själv använder mig av blogg.se och inte kan så mycket om blogspot.)

Har också fotat lite härhemma, det blev en blå färgskala...


Vi hörs snart igen, har lite saker att visa er!

Rätt svar: Hello Kitty-grejer

Och alla som gissade (i förra inlägget) hade rätt! Kanske känner ni mig lite för bra, eller så var ledtråden lite för lätt! :P

Köpte en fin plåtväska med fyra ursöta Hello Kitty-pez dispensers på Bromma flygplats. Tittade på den sist jag flög och denna gången kunde jag inte låta bli... Jag kan inte motstå den söta Hello Kitty-figuren, jag är väldigt förtjust i Pez-dispensers och i Pez-godis också! Väskan kan ju dessutom vara bra att använda som förvaring för tex. pysselmaterial! :) Och sist men inte minst så kände min stora Hello Kitty-pezfigur sig lite ensam.  


 

Då var ännu en samling påbörjad. (Ja, jag vet att jag är en hopplös samlare...) Kanske dags att ha en Mina samlingar-vecka snart igen? Och att börja fundera på vad jag ska skänka till loppis och sälja på Tradera härnäst...? :P


En lila minivas...

och en blommig liten porslinsburk fick följa med hem från förra söndagens bakluckeloppis, tillsammans med jordgloben.



Den lila lilla vasen passar fint både till lila vas-samlingen och till minivas-samlingen (den är ca. 10 cm. hög och jättefint slipad)... :)

Den lilla blommiga burken är perfekt som förvaring för diverse småplock på badrummet.

Nu i söndags blev det inget loppisbesök eftersom jag var i Stockholm, men däremot ett annat litet inköp (på flygplatsen). En sak där målgruppen snarare är 3-12-åriga flickor, än 30+ kvinnor. :) Kan någon gissa vad det kan vara?!?   
 

Tapetpaket

Bytte lite tapeter med goaste bloggvännen Sanna i förra veckan. Fem superfina tapetbitar fick jag, den orange-röd-rosa är bara så grymt läcker! Sanna var dessutom så omtänksam så hon köpte bokstaven E som jag saknade... (kolla här). Tack snälla Sanna & Grattis i förskott :)!!!

Nu ska jag bara pimpa den också, så har jag ett färdigt färgglatt ERRY. :)



Nu ska vi ut och äta, mysigt med en liten måndagsdejt efter jobbet. :) Vi hörs snart igen!

Jordglob

Besökte bakluckeloppisen idag och köpte mig en liten jordglob. Har önskat mig en ett tag.


Tycker färgerna är så fina på den.

Köpte några småsaker till, men dem har det inte blivit några bilder på än.

PS. Mina Tradera-auktioner går alldeles strax ut, ta en titt...

Sovrumsfix

Idag har det städats och fixats lite. Nu känns det som att hösten officiellt är här, alltså dags för lite förnyelse hemma...

I sovrummet kom ett överkast jag köpte på Tradera för länge sedan på plats och det fick sällskap av några gamla kuddar i cerisa toner. I fönstret hände jag upp ett par rosa gardiner som jag köpte hos Ellos för nåt år sen...  Lillkissen tyckte det var mysigt med lite ny stil och tog sig genast en tupplur i den nybäddade sängen.

 


PS. Om du känner för lite förnyelse i garderoben för en billig peng så kan du ta en titt i min Traderabutik där jag just nu säljer lite kläder. Ett urval av dem syns på sista bilden... Auktionerna går ut imorgon kväll!

Fjällresan

Lite "off topic" men jag kan inte låta bli att visa några bilder från min fjällresa... Och bilderna blev ju faktiskt rätt så färgglada också!

Naturen däruppe är så fantastisk så att man inte kan beskriva den med varken ord eller bilder. Luften är så otroligt klar och frisk så det känns som att man andas för första gången på riktigt. Berg, dalar, sjöar, vattenfall och kanjoner... Jag visste inte att det var så magiskt, även fast denna plats finns i mitt hemlän! 

Börjar med en bild på utsikten från vår stuga. Vi bodde på Abisko turiststation i en fin stuga med alla bekvämligheter.



De fina vantarna fanns på turistbyrån i Narvik, ångrar att jag inte köpte ett par (men jag kunde ändå inte bestämma mig för vilken färg) ;) I Narvik gick vi en runda på stan, här kunde man se hur långt bort man är från många städer... En fin kudde gick jag också förbi.



Sedan tog vi linbanan upp på en bergstopp och fick se stan från ovan. Häftigt!



På turistbyrån fotade jag detta fina tyg, en klänningsärm. Från Narviks hamn fraktas all järnmalm som bryts i Kiruna gruva ut i världen. Fartyget på bilden kan nog ha varit ett malmfartyg.



Här har vi utsikten från Nuolja-toppen, precis ovanför turiststationen. Här ser man långt över den 8 mil långa sjön Torneträsk.


Upp på berget kom man genom att sitta i denna linbana i ca. 20 minuter. Korgen hängde många meter upp i luften och värst var det när den stannade och det blåste till... Inget för den höjdrädde, men jag klarade det med viss hjärtklappning! Det var det värt, med den underbara utsikt som följde!



När vi kom upp så var det väldigt dimmigt och solen strilade över bergen i små strimmor... Det var vackert men tog en del av utsikten. Men precis när vi klättrat upp den sista biten till toppen (ca. en timmes vandring) så sprack det upp!



Ser ni "hålet" i mitten på nästa bild? Det är Abiskojåkkas kanjon. Att vi hade såna häftiga djupa kanjoner i Sverige, det visste jag inte! Den ligger ca. 10 minuters promenad från turiststationen.

På den andra bilden kan ni ana min lillebror i gul mössa vid vattnet, då kan ni kanske gissa hur djup kanjonen var! Mäktigt!
 


Vi kanjonens utmynning i Torneträsk ligger denna stenstrand. Stenarna är grå skiffer och vit dolomit. Här har förbivandrande gjort sina avtryck genom att bygga dessa stenrösen. Den vita har jag byggt. De två största är i höjd av en normallång man, och dem bygdde bror min! :) Tyckte mycket om denna plats.



Ännu en bild på kanjonen och på de djupa sprickor som bildats i marken vid den...



Copyright: gallerry.blogg.se.  Alla bilder är tagna och redigerade i iPhone.

Till den som inte blivit övertygad av bilderna så vill jag tillägga att jag rekommenderar att besöka denna fantastiska del av vårt vackra land!

RSS 2.0