Lila present...

till en underbar vän som älskar lila, precis som jag! :) Så det fick bli en present i lila toner, med lila inslagning.

Hon fyllde år igår & jag var där i söndags. Fotade massor av bilder i hennes fina hem, dessa kommer senare...


Bilder: gallerry.blogg.se

Vita körsbärsblom

Eller är det möjligtvis äppelblom? (de såldes som körsbärsblom, men jag trodde att de altid var rosa..?)


Bild: gallerry.blogg.se

Ha en trevlig måndag, nu ska jag till jobbet!

Kram

Scrap-konst

Ramarna som jag skrev om här, har fått innehåll. Jag tror dock att min "scrap-doll" passar bättre i en annan ram, så hon ska få en ny imorgon.  LOVE-bokstäverna klippte jag ut för länge sedan, och nu fick de äntligen komma till sin rätt i den fina gröna ramen. :) Det blev också några fjärilar som fick bo i en gammal ekram från Ikea. 




Earth Hour

Bilder: Privata (copyright: gallerry.blogg.se)

Fredagstulpaner & kylskåpskonst

Denna gång blev det vita fredagstulpaner &  några kvistar körsbärsblom! Längtar tills de slår ut, men knopparna är också underbart vackra!  (alla små bilder är klickbara)







    



Jag har också ett kylskåpskonstverk på gång, jag hittade mina gamla kylskåpspoesi-askar i en låda & kom på en ny idé att göra av dom. Jag har börjat med att göra ett hjärta av ord, och detta ska fyllas med vackra bilder. Sedan kommer detta konstverk att förändras under tidens gång, är min tanke. Poesi kanske växer fram? Fortsättning följer... hoppas jag! :)




   


Bilder: Privata



Ha en underbar helg!  Kram


Matta till köket

Jag vill ha en ny köksmatta, Horredsmattan gör fina plastmattor i härliga färger. En rosa hade passat bra till lampan. Jag gillar mönstret på den vänstra, men den högra har lite finare, klarare färg (i alla fall på bild). Eller kanske ska man satsa på en blockrandig polkagrismatta?


Mattorna heter: Anemone, Twist & S-08
Bilder: Bosses mattor & Horredsmattan

Vilken skulle du valt?

Audrey Kawasaki

Min favoritkonstnär- alla kategorier- heter Audrey Kawasaki! Hittade bilder av hennes verk i en konsttidning för några månader sedan & tappade nästan andan. Så vackert tycker jag att det är. De innehåller alla de ingredienser som tilltalar mig: hon inspireras av både Art Noveau & manga, det är grafiskt med de tunna konturerna, men samtidigt mjukt, speglar känslor & bilderna innehåller ofta djur & växter. Bilderna är målade på trä, vilket ger dem en extra dimension. Alla som inte besökt hennes hemsida måste göra det nu!


paintings/overlap-sml.jpg

paintings/twosister_lj.jpg

Bilder/Images: Audrey Kawasaki

Grönlykke

Jag har hittat en riktig guldgruva- Grönlykke.com, en dansk webshop som har fina, vackra, fantastiska, fabulösa, och alldeles alldeles underbara... saker! Ja, jag ska inte babbla så mycket, jag visar istället :-)















Bilder: Gronlykke.com


Jag vill ha det lila överkastet, och gärna ett turkost också (det bästa är att man kan vända dem med den vita sidan upp om man känner för det!) De rosa-gula kuddarna är hur fina som helst. De grön-rosa boxarna skulle passa perfekt i vårt badrum. Jag älskar japanska tryck, så de där tygerna och papprena ligger också högt på önskelistan & fågelkorten är ju bara så söta! De har en massa mer fint, så gå in& ta en titt!

De har även en fysisk butik i Köpenhamn, & eftersom man har turen att bo nära så är det ett måste att åka dit! En Köpenhamns-tripp är inplanerad sista helgen i maj (då mamma kommer hit) men nu är jag sugen på att åka dit med en gång!

Måste bara visa...

...nya bäddsetet från Åhléns med söta Elefanter!



Bild: Åhléns

Körsbärsblom

Nu längtar jag verkligen efter att körsbärsträden ska börja blomma! Snart, snart... Så länge får jag njuta av gamla bilder & lite små saker med mönster av körsbärsblom som jag har här hemma!







Bilder: Privata

(PS: Servisen heter Japonica (Rörstrand) & den fick älsklingens mamma i 25-årspresent. Nu har vi fått de delar som är kvar av den! Tycker mycket om dem...)



Kram!

Halsband

Jag har fortfarande inte visat något av alla smycken jag gjort - så här kommer i alla fall två bilder. Det första gjorde jag till min vännina N & det andra till älsklingens mamma.


Genomskinliga rocaille-pärlor, rosa sötvattenspärlor, lila ametist & en kinesisk emaljerad pärla.


Sötvattenspärlor i vitt, grått & ljusblått, bergskristall, metallpärlor samt metallhänge.

Bilder:
Privata




Tidigare...

...bodde vi såhär:

Bilder: Privata



Matplats & vardagsrum var ett rum, vi delade av med en bokhylla & satte ett fint tyg på baksidan - det blev som en fondvägg.
 
I sovrummet hängde vi upp ett vackert indiskt tyg på väggen.

Innan vi köpte soffa så använde vi en resårmarass med en massa kuddar istället för soffa!

Badrummet hade en hemsk orange plastmatta, så vi försökte göra det bästa av situationen med de svarta, gröna & orange detaljerna- inte alls min stil egentligen, men lite häftigt blev det ändå.


Blafre design

För er som inte sett den förr - en underbar norsk webshop med jättesöta små saker man gärna vill ha! Eller bara titta på & bli inspirerad! Jättefina plåtboxar & kortbland annat...

 

 

Bilder: http://www.blafre.com/


Engelsk pelargon

Idag hade vi besök av sambons föräldrar. De hade med sig en vacker engelsk pelargon! Tack B & B!
Den fick bo i köksfönstret, och fick genast sällskap av en nyfiken liten kisse... :)


Copyright: gallerry.blogg.se









 


Badrummet

Eftersom vi bor i hyresrätt så är badrummet av den vanliga trista varianten - med halvkakel (förutom vid badkaret), våtrumsväv, slitet golv & ett fult badrumsskåp.  Jag har ändå gjort vad jag kunnat för att höja mysfaktorn & tänkte att jag kunde visa lite bilder, trots att badrummet inte precis är mitt favoritrum i hemmet!

Jag har inrett i rosa (för att matcha kakelbården) och grönt (för att matcha den fina soptunnan jag köpte för länge sedan). Rosa + Grönt är ju också en av mina favoritkombinationer.


Copyright: gallerry.blogg.se


Orkidé

Min alla första orkidé som jag fick av min kära älskling för ca 5-6 år sedan blommar om igen, fast bara med en blomma!

Att jag gillar orkidér har någon kanske redan listat ut efter att ha sett rubrik-bilderna? Sedan jag fick den här raringen är jag förälskad i orkidér och äger ett antal... Dom har blivit ganska duktiga på att blomma om på sista tiden, då de fått ett svalt & ljust fönster att stå i (i ateljén).


Copyright: gallerry.blogg.se





 


Fredagstulpaner & Lagerhaus

Igår blev det nya tulpaner & några fina fynd från Lagerhaus. Den lilla katten är ett dörrstopp, bra att ha när man har just katter. Som ni ser blev Sezza nyfiken på sin nya kompis :) Blev jätteglad för ramarna jag hittade, precis såna jag gillar - fina i både form & färg! (färgerna är lite annorlunda i verkligheten, den lila drar lite mer åt rosa än på bilden) Det blev också några lavendeldoftljus till vårt lavendelsovrum.

Copyright: gallerry.blogg.se



Önskar er alla en mysig helg! Kram!


Katterna säger...


Copyright: gallerry.blogg.se



Jag har fått en del nya besök på senaste tiden, så på detta sätt vill jag hälsa er alla välkomna till mig!
Jag vill också passa på att tacka för alla kommentarer jag får av er andra bloggare & all positiv feedback jag fått av vänner & familj! Det är ju det som gör det värt att ha en blogg!  Tack!




Bekännelse: Jag är...

..en sjaloman!! Jag älskar sjalar, och bär dem sommar som vinter. Inne som ute. När jag går in i en klädaffär så kommer jag ofta ut med, ja just det - en sjal.

Jessi som har bloggen Lyckoljus berättade nyligen att hon är en väskoman, och då kom jag att tänka på mitt sjalbegär :) Tyckte därför att det kunde vara kul att visa upp vad det resulterat i här på bloggen.

För ett tag sen köpte jag en sån här Komplement Multihängare på Ikea, perferkt för alla sjalar, nu slipper jag att stuva undan dem i lådor och korgar, jag behöver bara öppna klädkammardörren så hänger de där och jag kan välja & vraka! 



     

     






Copyright: gallerry.blogg.se


Här ser man vilka favoritfärger jag har, eller hur?! Det blir nog också ganska tydligt att jag är förtjust i glitter och fransar..
Någon mer som är sjaloman, eller har dille på något annat? Berätta gärna!

Kram



Jotex nya stil

Igår fick jag hem Jotex nya vårkatalog i brevlådan, och jag måste säga att de faktiskt lyckats hotta upp stilen mycket på sista tiden! Det fanns en hel del fint som jag skulle kunna tänka mig, om jag nu inte redan hade tillräckligt många kuddar, gardiner och bäddset. Eller nja, det har man väl aldrig?! :)


Bilder: Jotex

Besticklådor från Rice...

...kan man vinna hos butiken Broarne-lantlig inredning. Dom är ju jättefina! Tävla du med!

tävling

Bild: Broarne

Vår i luften!

Idag skiner vårsolen, men jag ska vara inne & städa. Hoppas jag hinner ta en promenad också!
Igår fotade jag lite på vägen hem från jobbet, snödroppar & krokus tittar fram ur marken lite här & där. Det är underbart! Jag tycker att den härliga våren är den allra största fördelen med att bo i vårt sydligaste län, medan jag saknar den vackra vintern från mitt hemlän (det norligaste länet).
(små bilder är klickbara)



 



   


Copyright: gallerry.blogg.se

Ha en underbar dag!







Turkost!

För ett tag sen skrev jag om en rosa dag. Idag har jag haft en turkos dag! Här kommer en turkos färgkavalkad! (alla små bilder är klickbara!)



   



     

     



     



 

   



   

   



Bilder:
Privata

PS. Tog också en massa fina vårfoton idag på vägen hem från jobbet, visar dem imorgon!


Iittala Festivo

Har ju glömt att visa mina vackra Festivo-stakar som äntligen fick flytta ner till Skåne. (de har varit inneboende hos mamma i många år) Jag fick dem av min farmor när jag var i tonåren och tyckte mycket om dem då, sedan tröttnade jag lite på dem - men på senaste tiden har jag saknat dem lite. :) Nu älskar jag verkligen den isiga looken de har. Önskar att jag hade fler, min mormor hade flera till men jag vet inte var de blivit av. (hade för mig att jag fått dem också, men i så fall är de borta nu...)




Bilder: Privata

Nu är det dags att gå lägga sig, imorgon är det måndag igen! Önskar er alla en bra vecka! Kram.

Torsdagens shoppingrunda...

...råkade bli i den rosa-gröna färgskalan.  Jag var egentligen ute efter att köpa Iittalas nya Satumetsä-serie som jag skrev om här, men den hade inte kommit in till vare sig Duka eller Cervera än, så jag fick trösta mig med att köpa lite annat fint. :)

Först blev det två gröna Kivi-lyktor & en Cult-växt från Cervera. Sedan gick jag till Indiska där jag "sprang på" drömmattan (närapå iaf)  till hallen, jag har nämligen länge varit på jakt efter en färgglad matta att välkomnas av, och jag ville att den skulle innehålla färgerna rosa, turkos & grönt. Äntligen hittade jag en som passade bra :)

På Indiska plockade jag även på mig lite annat smått & gott, tex. den fina mosaikljuslyktan, de söta gröna fågelljusen, en randig kökshanduk & stearinljus i favoritfärgerna . Sedan bar det vidare in på Ikea, eftersom jag sett på hemsidan att de äntligen hade Stripa-hyllorna i lager (jag har varit & tittat efter dem minst 4-5 gånger utan resultat) och köpte 7(!) stycken, ska sätta upp dem längs hela väggen i ateljén och så kan det ju vara bra att ha nån till vardagsrummet också. :)

Från Ikea fick också en ceriserosa papegojväxt följa med hem (den kom ej med på bild den här gången) och till den kunde ju en ny vattenkanna passa bra, vilket också blev en rosa! (Verkar som att jag är inne i en väldigt rosa period just nu!)

Det var inte så himla lätt att kånka hem allt på bussen kan jag upplysa om. Men det gick, och det var det värt! :)



Bilder: Privata




Sushifredag

Efter en hektisk arbetsvecka är det skönt att äta lite hämtmat. Igår blev det sushi (vegetarisk såklart) & det var så gott!
Tog lite bilder, så här får ni se hur smaskigt det ser ut!



Bilder: Privata

Nu är det dags att kolla på schlagerfinalen!! Vi ses & hörs!
(snart kommer bilder på lite nya saker till hemmet som jag köpte i torsdags...)

Kram!

Rosa rosor

I torsdagskväll kom älsklingen hem med en bukett rosa rosor till mig! Jag blev så glad, för jag älskar verkligen rosa rosor. Han har varkligen skämt bort mig den här veckan, tulpaner på tisdag & rosor på torsdag!  Tack älskling! :)


Bilder: Privata

Luleå-fynd

I inredningsaffären Tatí som bla. är återförsäljare för Designers Guild hittade jag en riktig skattkista! På golvet stod en låda full med tygprover som såldes ut. Ur lådan plockade jag upp godbit efter godbit, tyger som jag sett i tidningar & böcker och drömt om att få äga en bit av... Nio fina bitar tyg i varierande storlek fick jag köpa för 40(!) kronor. Jag blev helt salig! Mamma hittade också några fina bitar...






Alla tygerna utom det nedersta (som är av okänd fransk tillverkare) är Designers Guild-tyger från tidigare kollektioner.  Tyget med koppmotiv har jag varit väldigt förtjust i sedan jag såg det första gången, och nu äger jag två bitar av det - måste bara bestämma vad det ska bli. Tavlor eller kuddar? Vad tycker ni?

Nästa fynd var från affären/caféet Mosaik som ligger vägg-i-vägg med Tatí. Där finns jättefina saker i glada färger, både kläder och inredning. Jag fick syn på dessa rosa raringar, och döm om min förvåning & förtjusning när jag såg att priset var nedsatt med 70%! Stövlarna blev mina för enbart 150 riksdaler!!


Bilder: Privata

Inga dåliga fynd, eller hur!?


Nytt hos Iittala

Nu har den begåvade designern Klaus Haapaniemi (som gjorde den fina serien Taika) gjort det igen. Han har skapat ett helt fantastiskt mönster för Iittala, det heter passande nog Satumetsä (sagoskog). Jag bara måste ha!






Bilder: Iittala

Visst är det vackert?!

Nyheter hos Designers Guild

Om ni inte redan uppmärksammat det så har Designers Guild nya kollektioner på hemsidan igen.  Bilderna är så härliga så jag bara måste dela med mig!

Main Image

Main Image

Main Image

Main Image

Main Image

Main Image

Main Image

Main Image
Bilder: Designers Guild

Tornedalsresan

Lovade att visa lite bilder från resan...

Först var  vi hemma hos min pappa som bor på en gård långt ute i skogen, han har tagit över sitt föräldrahem. Så här ser det ut där:



  


Trots snömängderna så har ett litet lingonris lyckats växa fram på skoterkälken!

Det blev inte så många interiörbilder från huset men jag hann i alla fall med att fota den snygga gamla väckarklockan som stått hos farmor & farfar så länge jag kan minnas, visst är den väl läcker!?




Det blev också en del bilder på blommor eftersom pappa fyllde år. (klicka på dem om du vill se dem större)

        



På fredagen gjorde vi en härlig skoterutflykt till en sjö som ligger långt ute i myrmarkerna - det är verkligen orörd natur, dit går det knappt att ta sig på sommarhalvåret. Jag provade att köra skoter för första gången! & vi grillade lite över öppen eld. För mig & älskling fick det bli tomat & äpple eftersom vi är vegetarianer.

 



På lördagen var det dags för pappas 50-årsfest. Vi dukade för 65 personer, så det fick bli enkelt. Vita pappersdukar, blå servetter & orange rosor. Jag gjorde ett bordsplaceringssystem som gick ut på att man skulle ta en lapp & sedan  hitta en lapp med samma färg och nummer på bordet.

     



På söndag åkte vi till min mamma. Hon är inredningsintresserad precis som jag & gillar att fynda saker second hand, tex. lampor & textilier. De här coola lamporna har hon fyndat!

 


Hon är precis som jag förtjust i kombinationen turkost/rosa & har en liten samling lotuslyktor hon med!


       


Ovanför sängen hänger en målning som jag gjorde för 10 år sedan. (dålig bild tyvärr)



Lite bilder från köket hos henne. De häftiga trägubbarna är köpta i Västindien (Tobago) där mamma var i julas. Gardin från Åhléns.

     


Bilder: Privata


PS: Jag gjorde några riktiga fynd i Luleå innan vi åkte hem! Bilder på dessa kommer snart... (en cliffhanger är ju alltid bra att ha :)




 




Tillbaka från Tornedalen

Kom hem sent igår kväll, och idag har jag jobbat.

När jag kom hem från jobbet idag så fanns detta på köksbordet:


Älsklingen hade köpt jättefina gula tulpaner & nya numret av Elle Interiör hade anlänt! :)

Visar bilder från resan imorgon!


Bloggpaus

Imorgon bitti (tidigt tidigt) drar jag till nordligare breddgrader!  Jag ska nämligen upp till mina hemtrakter - Tornedalen - och fira min pappa som fyller 50.


Vy över Tornedalen
Bild: Wikipedia


Jag är ingen skoterfantast, men tyckte att bakgrunden var fin på denna bild.
Bild: Stugsidan.se



Det ska bli härligt med lite riktigt norrländsk vinter, men samtidigt längtar jag efter våren. Häromdagen såg jag vackra snödroppar, men hade inte kameran med mig, så här kommer några gamla våriga bilder:









Bilder: Privata

Ha det gott, vi ses & hörs!


Sovrum i vilsamt vitt & ljuv lavendel

Jag nämnde häromdagen att jag gjort om lite i sovrummet (igen) så här kommer nu de utlovade bilderna. Jag köpte jättefina skimrande vita gardiner (de här) från Ikea och nu har de kommit upp. Jag flyttade upp gardinstången så att gardinerna går från tak till golv, sååå mycket snyggare än att ha dem på "standardhöjd". Fattar inte varför gardinstångshållarna alltid sitter som de gör.  Det kändes som att takhöjden ökade & dessutom fick vi lite "hotellkänsla" i rummet! (Se hur det såg ut innan här!)



Min misslyckade lampskärm (som jag skrivit om tidigare) ser inte så tokig ut ändå, så den får pryda fönstet. Sambon är alldeles lyrisk över den, han tycker den är jättefin! (även om jag är lite självkritisk & inte är nöjd för att man ser lite limrester om man synar den på nära håll...)


I fönstret har jag också en fusk-hortensia (också Ikea) som jag inte kunde motstå pga. den underbara lavendelfärgen!




& sist men inte minst så hängde jag äntligen upp de underbart vackra glaskulorna med regnbågsskimmer som jag fick av min kära vän Nanna i födelsedagspresent. (Tack Nanna! Visst passar de fint i sovrumsfönstret?)



Överkastet (från Ellos) är också lavendellila, så nu fattas bara lavendeldoften för att göra sovrummet komplett!!



I hörnet har vi en gammal plaststol, som faktisk är ganska fin i formen men har lite trist yta, så jag har "pimpat" den med en sari-duk från Indiska & en egensydd kudde.




Slutligen lite småbilder att klicka på om du vill se mer! 
 
   
   
   
 



(PS. Har ni märkt att jag gillar allitteration, dvs. att sätta ihop ord som börjar på samma bokstav?)


Rosa

Idag har varit en rosa dag. Jag har duschat med min rosa duschkräm, haft på mig en rosa kofta & rosa strumpor, hade en rosa lunchlåda till jobbet, köpte ny kattmat i rosa förpackning, bloggar vid min rosa dator, sms:ar med min rosa telefon, och har hackat grönsaker på min rosa skärbräda, druckit rosa Kusmi Love-te ur en rosa kopp & vände blad i almanackan och hittade en rosa bild!

Jag blev inspirerad av alla rosa ting, så jag har sprungit runt i lägenheten och fotat några rosa saker i varje rum!



      







     





 

   


Pippigardiner & gulliga Gozze

Har inte hunnit blogga på hela helgen. Igår jobbade jag hela dagen och på kvällen var jag på Anna Ternheim-konsert. Hon var riktigt bra!

Idag har jag äntligen haft tid att ta tag i några hemmaprojekt. Köpte ju nya gardiner till både kök & sovrum för ett antal veckor sedan, och idag har de kommit upp!  Blev riktigt nöjd med resultatet i båda rummen! Visar hur det blev i köket idag, bilder från sovrummet kommer snart...



    

(1. Den fina brödbuken från Zone DK har jag haft länge, den fick komma fram på hyllan idag. 2. Närbild på pippigardinen 3-4. Närbilder på tulpanerna - älsklingens tröja matchade perfekt så han fick vara med på ett hörn :)  Klicka för större bilder.



I köksfönstet har jag tyvärr inte plats för så många blommor eftersom utrymmet används som utsiktsplats för katterna! Älsklingen tog några jättefina bilder på vår goa Gozze idag,



  

Bilder: Privata


RSS 2.0