Fjällresan

Lite "off topic" men jag kan inte låta bli att visa några bilder från min fjällresa... Och bilderna blev ju faktiskt rätt så färgglada också!

Naturen däruppe är så fantastisk så att man inte kan beskriva den med varken ord eller bilder. Luften är så otroligt klar och frisk så det känns som att man andas för första gången på riktigt. Berg, dalar, sjöar, vattenfall och kanjoner... Jag visste inte att det var så magiskt, även fast denna plats finns i mitt hemlän! 

Börjar med en bild på utsikten från vår stuga. Vi bodde på Abisko turiststation i en fin stuga med alla bekvämligheter.De fina vantarna fanns på turistbyrån i Narvik, ångrar att jag inte köpte ett par (men jag kunde ändå inte bestämma mig för vilken färg) ;) I Narvik gick vi en runda på stan, här kunde man se hur långt bort man är från många städer... En fin kudde gick jag också förbi.Sedan tog vi linbanan upp på en bergstopp och fick se stan från ovan. Häftigt!På turistbyrån fotade jag detta fina tyg, en klänningsärm. Från Narviks hamn fraktas all järnmalm som bryts i Kiruna gruva ut i världen. Fartyget på bilden kan nog ha varit ett malmfartyg.Här har vi utsikten från Nuolja-toppen, precis ovanför turiststationen. Här ser man långt över den 8 mil långa sjön Torneträsk.


Upp på berget kom man genom att sitta i denna linbana i ca. 20 minuter. Korgen hängde många meter upp i luften och värst var det när den stannade och det blåste till... Inget för den höjdrädde, men jag klarade det med viss hjärtklappning! Det var det värt, med den underbara utsikt som följde!När vi kom upp så var det väldigt dimmigt och solen strilade över bergen i små strimmor... Det var vackert men tog en del av utsikten. Men precis när vi klättrat upp den sista biten till toppen (ca. en timmes vandring) så sprack det upp!Ser ni "hålet" i mitten på nästa bild? Det är Abiskojåkkas kanjon. Att vi hade såna häftiga djupa kanjoner i Sverige, det visste jag inte! Den ligger ca. 10 minuters promenad från turiststationen.

På den andra bilden kan ni ana min lillebror i gul mössa vid vattnet, då kan ni kanske gissa hur djup kanjonen var! Mäktigt!
 


Vi kanjonens utmynning i Torneträsk ligger denna stenstrand. Stenarna är grå skiffer och vit dolomit. Här har förbivandrande gjort sina avtryck genom att bygga dessa stenrösen. Den vita har jag byggt. De två största är i höjd av en normallång man, och dem bygdde bror min! :) Tyckte mycket om denna plats.Ännu en bild på kanjonen och på de djupa sprickor som bildats i marken vid den...Copyright: gallerry.blogg.se.  Alla bilder är tagna och redigerade i iPhone.

Till den som inte blivit övertygad av bilderna så vill jag tillägga att jag rekommenderar att besöka denna fantastiska del av vårt vackra land!

Kommentarer
Skrivet av: sofia

Åh vilken U N D E R B A R natur! Dit vill jag åka, eller nej. Där vill jag bo. Det måste vara helt otroligt att vara mitt i och få se detta med egna ögon.

2010-09-03 @ 08:26:26
Länk till blogg: http://fiazoo.blogg.se/
Skrivet av: Lotten

Åhh vilka underbara bilder! Jag har aldrig varit så långt norrut.... Jag har bara vart i Mora ;-) Men någon gång i mitt liv måste jag resa upp i norra Sverige - det ser fantastiskt ut!

2010-09-03 @ 08:37:26
Länk till blogg: http://ornnastet.blogspot.com
Skrivet av: Nanna

Helt underbara och storslagna vyer!

Så härligt att befinna sig mitt i allt detta vackra. Kraam!

2010-09-03 @ 21:44:23
Skrivet av: Petra

Wauw... don't really understand the words but the pictures are saying everything! Beautiful...

2010-09-03 @ 22:24:49
Länk till blogg: http://homemadebypeet.blogspot.com/
Skrivet av: Aina

Hejsan.

Jag tyckte att jag kände igen de där klänningsarms tyget från någon ställe. När jag tänkte efter så finns de ett liknande (eller likadant) tyg på www.stoffochstil.se. Direktlänken är http://www.stoffochstil.se/Katalog/Bolig.aspx?group_id=7106&articleid=26121Tjusig blogg för den delen. // En läsare Aina

2010-09-07 @ 18:50:37
Länk till blogg: http://spretkrull.blogspot.com
Skrivet av: Randiga Tråden

Vilka underbara bilder, vilken fantastisk natur.

2010-09-09 @ 07:31:27
Länk till blogg: http://randigatraden.blogspot.com
Skrivet av: Alena

Åh så vackert det ser ut! :)

2010-09-11 @ 09:25:01
Skrivet av: nook Elin

underbara bilder! Jag är glad att du inte kunde låta bli att visa dom =)

2010-09-18 @ 20:52:24
Länk till blogg: http://nook.webblogg.se/

Skriv en rad så blir jag glad! ^_^ :

Du heter?:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Här skriver du vad du vill! :)

Trackback
RSS 2.0